Właśnie dzisiaj dowiedziałem się ze głównym importerem aprili w Polsce jest salon moto italia z wawy. Aż byłem w szoku ze salon jest jednocześnie importerem na cała Polskę, także jeśli bym chciał zamówić w Kielcach to najpierw musiałbym z tym dealerem nimi gadać o dostępności żeby w Kielcach mnie niczym nie zagieli ;P A tak w ogóle to dzisiaj pierwszy raz siedziałem i oglądałem z bliska sr maxa w salonie w Krakowie oj kawał pięknej włoskiej maszyny,robi wrazenie ,a tak poza tym sprzedawcy bardzo mili,pełna profeska ;)
Czyli jest światełko w tunelu - ja w Moto Italii miałem jazdę testowe SR MAX'em. Powinieneś również postąpić jak ja i przejechać się sprzętem który zamierzasz kupić a następnie wyjaśnić bezpośrednio z importerem jak to w końcu jest z tą sprzedażą w Kielcach. Być może uda Ci się załatwić sprzedaż przez Skuterpasję a wtedy masz serwis gwarancyjny na miejscu - walcz :)
Może ktoś się orientuje - jak wygląda porównanie Hondy Forza 125 vs Aprillia Max 125 ewentualnie jeszcze Kymco DT pod względem wygody użytkowania dla wysokiego faceta (190 cm)?
Alexxx, trudno znaleźć osobę która miałaby przyjemność (jeździć) obcować z każdą z tych maszyn. Na Hondzie Forza jedynie siedziałem i jest trochę niżej niż na Apce a podobnie jak na Kimkaczu, sprzęt jest świetny ale też inna półka cenowa. Reasumując, każdy ma inne proporcje ciała i odczucia osób nawet o podobnym wzroście mogą być inne - jak sam się do tych skuterów nie przymierzysz to nie będziesz wiedział co jest dla Ciebie odpowiednie.
Mogę tylko porównać Apkę z Downtownem. Dla wysokiego chyba jednak Apka. Mnie się przynajmniej wygodniej na niej siedzi. Warto się jednak przymierzyć, bo decydują też proporcje długości piszczeli i kości udowej. Wszystko ma znaczenie. Apka jest lżejsza od Downtowna, więc w naturalny sposób lepiej się zbiera. No i drobny szczegół dla tych, którzy będą pomykali z plecaczkiem. Downtown ma zdecydowanie niewygodne oparcie na stopy pasażera. Żeby stopy wygodnie oprzeć, to nogi trzeba mieć na beczce prostowane... inaczej jest niewygodnie. W Apce problem nie występuje. Apką jestem zachwycony, nie da się ukryć... ;) Ps. No i 15l zbiornika paliwa pozwala na bardzo rzadkie odwiedziny na stacji (zużycie za cały rok średnio 3,1 l/100km - często z plecaczkiem)...
po roku użytkowania moge powiedziec ze sprzecik jest super. Jedyne co mnie tylko zastanawia to to ze predkosc max od poczatku uzywania spadla ze 128km/h do obecny 118km/h. Myslalem ze wszystko sie zmieni po przegladzie przy 10000 bo wtedy wymieniane sa rolki, swieca, olej ale niestety nic sie nie zmienilo i zastanawiam sie gdzie jest przyczyna.
Marcinwaw przyczyna tego stanu jest banalnie prosta - przytyłeś i to sporo ! ..... wybacz nie mogłem się powstrzymać :)
No to Druid się nie ucieszy - ma tak samo. Nawet czerwień ferrari nie pomaga :-)))
WodzuWGK tez tak myslalem ;-) ale tak serio to wydaje mnie sie ze jest zrywniejszy niz na poczatku i predkosc max osiaga szybko a problem nie polega na tym ze juz nie ma sily ciagnac tylko poprostu zaczyna odcinac paliwo i szarpie przy 11800obr. Zastanawiam sie czy to moze pasek jest juz zuzyty bo wg ksiazki przegladow powinien byc wymieniony za 5000km :-(
Ale te aprilia drożeją z roku na rok. WodzuWGK z tego co mówiłeś ponad rok temu dałeś ok 14tys,z 2015 roku można kupić za 15tys w górę, a za model z 2016 trzeba dać 18900 :/ cenią sie wysoko
Co jest przyczyną takiej tendencji trudno powiedzieć - w grudniu 2014 r. cena katalogowa SR Max'a wynosiła 17900 zł ale wszyscy sprzedawali grubo poniżej tej ceny.
No i problem z predkoscia rozwiazany :-) . Wymienilem wczoraj 3 rolki z 6-ciu w wariatorze na 7,5g. Niby te co wymieniali mi w serwisie przy przebiegu 10000 powinny byc 7,3g ale niestety nie mam takiej wagi zeby to sprawdzic a jakos wydaje mnie sie ze sa raczej 7,0g. Do tego wymienilem pasek na nowy i dzisiaj mialem okazje przetestowac. wiec na liczniku pokazalo sie 129km/h i wreszcie nie ma przy tej predkosci odcinki :-) . Mam teraz odczucie ze obroty ma nizsze przy roznych predkosciach, np: przy predkosci 100km/h ma obroty 9500 a przy 90km/h 8500.Czy u was jest podobnie?
Witam
szukałem manuala w pdf do APRILIa SR max 125 ale nigdzie nie ma, ten sprzęt to jakaś mega rzadkość, obawiam się że dobry serwis to też będzie rzadkość w skali Polski ale model strasznie mi się podoba i chciałbym się dowiedzieć co ile są przeglądy serwisowe w tym modelu? co 5tys? co 10tys?
biorę pod uwagę zakup yamaha NMAX tam jest co 6tys, obecnie pomykam agility 125 tam przeglądy co 2tys :(
sorry jeśli w tym mega obszernym temacie padła już odpowiedź ....
aha tak sie zastanawiam czy jak mam wywalić 17tys na 125tkę to czy nie lepiej pomęczyć się zrobić A2 A i kupić w podobnej cenie normalny 300cm3 skuter :)?
Jak latasz głównie po mieście to apka ci wystarczy i męczenie sie z A nie jest potrzebne,co do manuala to gilera nexus 125 ie to samo
OK dzięki znalazłem manuala, czyli przegląd APRILIA SR MAX 125 jest co 6tys , co do miasta to gdybym tylko jeździł w mieście to KYMCO 125 9.5KM by mi wystarczyło bo do 80Km/h jest fajnie a później to już DNO i wrażenie katowania a ja chciałbym żeby tak do 110 było lekko i przyjemnie:)
Ostatnio porównywałem KYMCO 125 z NMAX 125 i ten drugi chodzi zdecydowanie lepiej więc przy APRILIA 125 powinno być podobnie bo ma 15KM ale jednak cięższa od NMAX.
NMAX troche dla mnie za mały - mam 183cm 90kg.
Lekko i przyjemnie 110 (realne), to chyba raczej powyżej 125 w skuterze... Mój leci 110 (licznikowe) lekko i przyjemnie (300ccm/30KM).
*
Chyba, że chcesz to realne 110 mieć przy rozpędzaniu w mieście, to jak najbardziej 125 w wersji 15 KM daje radę. Chwilowo.
Z nowym SR MAX'em pojawiasz się Janku w serwisie przy przebiegach 1K, 5K, 10K, 15K itd. czyli co 5 tys km. Z dostępnością serwisu gwarancyjnego jest różnie w zależności o regionu kraju http://aprilia125.pl/gdzie-kupic/.
Gilera Nexus to faktycznie SR MAX tak więc nie muszę wychodzić przed szereg z pl pdf tego modelu :P
Jeśli chodzi o realne górne prędkości (GPS) jakie można uzyskać na fabrycznym SR MAX'ie to przy Twojej wadze 110 km/h to będzie max. Ja jestem 20 kg lżejszy i uzyskałem 114 km/h wg. GPS'u. Zaletą tego modelu jest dynamika i doskonałe prowadzenie oraz manewrowanie w ruchu miejskim - nie wierzysz to się przejedź :P
Jeśli chodzi o porównanie do NMax'a od Yamahy to przy Twojej posturze zdecydowanie wygodniej będzie Ci na Apce która nie tylko jest większa (wyżej siedzisko) ale przede wszystkim ma większe koła co diametralnie wpływa na komfort jazdy. Pomijam już fakt śmiesznie małego baku w NMAX'e w porównaniu z Apką ale to już jak kto lubi,
Nie no 125 na trasie to porażka, zniechęciłem się, czas chyba robić prawko na A...
Działaj :-)
Bo to jest tak:
- 50ccm da się przeturlać po mieście, nie gwarantuje przeżycia;
- 125ccm da przeżyć w mieście i przeturlać się w trasie;
- 300ccm da przeżyć w trasie, ale tylko przeturlać się po ekspresówce lub autostradzie... :-)