Wracam więc do koncepcji lepsze 125cc, zauważyłem że bardzo podobnym do APRILIA SR 125MAX jest nowy KYMCO X-TOWN CBS 125I
Ja tu podobieństw nie widzę, chyba że myślisz o cenie .... Moim zdaniem różnią się znacznie X-Town jest dłuższy, szerszy i cięższy od SR-Max'a, z tego co widzę nie ma też regulowanej szyby, niżej siedzisko (to może być +), mniejsze koła, mniejszy bak, ciut mniejszy max. moment obrotowy .... szczerze ? Ja bym się nie zamienił :) dla tych ledów z tyłu.
Jan Polak napisał:
Jeśli chodzi o KYMCO jest bez problemów dostępny, sieć serwisowa również nieporównywalnie większa. Mam pozytywne doświadczenie z KYMCO...
WodzuWGK pisałeś coś wcześniej żebym o motoparku zapomniał jeśli chodzi o serwis. Szczerze to serwisuje tam swój obecny skuter i nie miałem póki co z nimi problemów. Miałeś z nimi kiedyś do czynienia ze tak odradzasz ?
Nie odradzam, natomiast osobiście pytałem przed zakupem swojego sprzętu o serwis gwarancyjny Aprili i Yamahy - pokazali mi środkowy palec - serwisują Rometa i Kawasaki które zostały przez nich sprzedane. Po gwarancji to praktycznie każdy szanujący się serwis przyjmie dowolny sprzęt na warsztat - czytaj ze zrozumieniem.
To dziwne bo sa autoryzowanym serwisem yamaha kawasaki i romet. Zreszta przyjmują wszystkie skutery i motocykle z tego co u nich nie raz widziałem na warsztacie. W skuterpasji natomiast maja wyjebane . Podjechałem sie spytać o odpowietrzenie hamulców i nawet tego sie nie podjęli to o czym my mówimy. Oni tylko serwisują tam motocykle kupione u nich.
Nie bronię Skuterpasji - fakt, są dziwnie ale póki serwisują na gwarancji moją Apkę nie mam im nic do zarzucenia. Jesteś pewien mazi9911, że Motopark prowadzi serwis gwarancyjny Yamahy ? - nie upieram się ale 1,5 roku temu odsyłali do Radomia.
W 2014 roku zaprzestali sprzedaż Yamahy. Natomiast sa autoryzowanym serwisem yamahy. Jak pisałem z nimi na fb rok temu bo pytałem sie o jakies yamahy czy maja nowe albo używane to dostałem od nich taka odpowiedz. Szczerze mówiąc to coraz biedniej z salonami motocyklowymi w Kielcach. Motopark kiedyś pamietam mieli pełen salon modeli yamahy i chyba jeszcze kawasaki czy suzuki. A teraz ograniczyli sie do rometa i rowerów. Wszystko inne na zamowienie ( czekałem dzisiaj w serwisie to widziałem katalogi yamahy na 2016rok ) także wszystko inne tylko i wyłącznie na zamowienie. Skuterpasja tez coraz bardziej ogranicza sie do chińczyków (zipp,junak) rozumiem ze nie każdego stać na skuter za kilkanaście tysięcy ale po co sie aż tak bardzo ograniczać w ofercie. Miasto wojewódzkie i taka bida
No bida. Na stronie Yamahy w kategorii serwisu autoryzowanego nie znajdziesz Motoparku .... A wracając do Aprilii dziś będąc na spacerze z moim synkiem na Al. Solidarności widziałem nówkę RS4 125 REPLICA SBK (nie sposób przeoczyć) - przecież ktoś to sprowadza i serwisuje a nie chce mi się wierzyć że bujają na serwis do Krakowa czy Warszawy.
Czołem Panowie! Bardzo się cieszę, że odnalazłem ten wątek. Kilka dni temu dowiedziałem się o istnieniu tej Aprili i na nią zachorowałem :) Bardzo poważnie noszę się z zamiarem kupna. Z wypiekami na twarzy czytam ten wątek, doszedłem już chyba do 20-którejś strony, więc jeszcze trochę mi zostało ;) Ale do rzeczy. Mam obecnie inną 125-tkę - mało popularny w Polsce Benelli Velvet. Jest zwinny, fajnie się prowadzi, ale czasami mam wrażenie, że brakuje mu tych kilku koni (ma 11). Szukając 15-konnych 125-tek trafiłem na Aprilię i się zakochałem ;) Mam jednak dwa dylematy - kierownicę ma 7cm szerszą niż mój Benelli, a to sporo jeżeli chodzi o przeciskanie się w korkach, bo czasami mijam lusterka samochodów dosłownie na 2-3 centymetry od manetek..... Nic, mam nadzieję, że kierowcy na widok większego motorka w lusterku zrobią mi trochę więcej miejsca ;) Druga - ważniejsza rzecz. Czy te 4KM więcej faktycznie będą odczuwalne. W końcu Apka jest większa i cięższa. I tutaj pytanie - do Was. Czy ktoś miał z Was podobne doświadczenia? Jeździł na innych 125-tkach i widzi różnicę? A może ktoś jest z Poznania lub okolic i pozwoliłby się kawałek przejechać? :) Na koniec - mam nadzieję, że ostatecznie się zdecyduję i dołączę do Waszej społeczności ;)
Powiem Ci gumiss. że mi jedną Apkę na wiosnę baba puszką skasowała. Miałem możliwość zakupu czegokolwiek innego. Nie zrobiłem tego. Jazda Aprilką to czysta przyjemność, a jeżdżę nią zarówno po mieście, jak również w trasy rzędu 300km, gdzie ciągnie równo 100-wą i zostaje jeszcze mały luz na jakieś wyprzedzanie... ;)))
Gdybym znalazł się w podobnej sytuacji jak Druid (oby nie) też bez wahania wybrałbym ponownie SR MAX'a - nie będę zatem powielał po raz n-ty oh-ów i ah-ów na jego temat, powiem tylko że warto o ile nie jesteś zbyt niską osobą gumisss.
W Poznaniu masz dwóch dilerów Aprilii : Moto-Set Smoluchowskiego 7 i Moto44 ul. Dąbrowskiego 181 umów się na jazdę próbną i sam się przekonaj
Niski raczej nie jestem (186cm) więc chyba będzie ok. Byłem właśnie w Moto44, dosiadałem, oglądałem, ale mają jedną ostatnią sztukę salonową i nie robią na niej jazd próbnych. Spróbuję jeszcze zatem skontaktować się z tym Moto-Set, może tam mają egzemplarz do jazd. Dzięki!
Na początek Wszystkich witam, jest to mój pierwszy post ale od razu w konkretnym temacie. Nie ukrywam że założony temat bardzo mi pomógł w podjeciu decyzji o zakupie siostrzyczki Aprilii czyli Gilery Nexus. Zaczynam przygodę z jednośladem po dość długiej przerwie, zatem niekiedy moje pytania będą banalne więc proszę o wyrozumiałość. Filmik Wodza na YT obejrzałem i tylko mnie utwierdził w przekonaniu o dobrym kierunku, w którym zmierzam. Pzdr Robert
Witam, Jakiś czas temu zachorowałem na Aprilkę Sr max 300. Na żadnym ze sprzętów, na którym do tej pory mogłem się przejechać, choćby podczas krótkich jazd testowych nie czułem się tak dobrze jak na Aprilce. A akurat Nią miałem okazję testować najdłużej.. przez blisko 3godziny po Wawie, w godzinach piątkowego, popołudniowego szczytu. Jedyna rzecz jaka mnie powstrzymuje przed zakupem, to obawa o serwis i dostępność części. Zbyt dużo Aprilek po naszych drogach chyba jeszcze nie śmiga i raczej sieci serwisowej zbyt rozbudowanej nie mają.. a najgorsze co by było to pieprzyć się z serwisem podczas gdy i tak krótki u nas sezon szybko mija :] I tutaj już konkretne pytania: 1. Czy miał ktoś z Was styczność z serwisem moto-italia na puławskiej w wawie? 2. Jak jest u nich z dotrzymywaniem terminów (czy np. serwisy nie przedłużają się? czy części zamienne nie przychodzą z jakimiś dużymi opóźnieniami?) 3. Te same pytanie, ale dotyczące innych serwisów, w innych nawet miastach - jakie macie doświadczenia w tym temacie? Moje obawy potwierdza niestety dwóch moich znajomych mechaników, którzy właśnie z tych względów odradzają włoskie sprzęty. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdr Maciej z Z..
No i prawdę mówiąc nic Ci się nie dziwię. Ujmę to tak. Uważam, że serwis Aprilii w Warszawie jest słaby. Przeglądy ogarniają, przy bardziej złożonych sprawach zaczynają się schody, bo brakuje im mechaników i mają problemy z terminowym wykonywaniem bardziej skomplikowanych napraw. To zła strona medalu. Dobra jest taka, że poważniejsze sprawy zdarzają się niezwykle rzadko. Problem polega na tym , że to jedyny serwis w Warszawie, który jest serwisem autoryzowanym. Wiem, że jest jeszcze w Rembertowie serwis Aprilii, ale nie autoryzowany, więc sprawdzę go dopiero po gwarancji... Aprilii bym tak, czy inaczej nie odpuścił... :)))
Któż może powiedzieć więcej na temat serwisowania Aprilii, niż ja na swoim przypadku. Zatem: 1. Czy miał ktoś z Was styczność z serwisem moto-italia na puławskiej w wawie? Tak. Miałem, mam i jeszcze będę miał zapewne przez jakiś czas.
2. Jak jest u nich z dotrzymywaniem terminów (czy np. serwisy nie przedłużają się? czy części zamienne nie przychodzą z jakimiś dużymi opóźnieniami?) Terminy są zazwyczaj odległe, a im bardziej złożona/skomplikowana naprawa tym czas rośnie do kwadratu. Części których nie mają na stanie, ściągają z włoskich magazynów (1-3 tygodni w zależności od tamtejszych przestojów).
3. Te same pytanie, ale dotyczące innych serwisów, w innych nawet miastach - jakie macie doświadczenia w tym temacie? Zasadniczo to serwis włoszczyzny w PL kuleje i to znacznie.