Aprilia SR MAX 125 i.e. - opinie

Zapytaj go na pw,a i nie ma czegoś takiego jak skuter z pewnej ręki,to tylko maszyna ja jezdziłem 5lat i nic dałem cymbalowi się przejechać i zawó się uewał dlatego też nigdy nie sprzedaje na forum co najwyzej pomoge cos fajnego wychaczyć:)

"paci" bardziej chodzilo mi o to zeby przebieg byl taki jak na budziku a nie z ksiezyca ha ha ha wiadomo ze to tylko maszyna i wszystko moze sie stac.

Jest ładna apka w wawie przebieg realny [raczej] sam bym ją łyknął lecz raz za daleko a 2 jak dla mnie za droga co nie znaczy że nie warta.Myślę że za 2800 by sprzedał
http://olx.pl/oferta/skuter-aprilia-sportcity-50-CID5-IDegFL1.html#3c9ea7f3a9

dzieki wlasnie ja ogladalem i nawet fajna tylko tak sie zastanawiam nad tym przebiegiem ze troszke duzy jak na ta pojemnosc. Jak myslisz zywotnosc tego silnika to drugie tyle czy raczej mniej?

ze 12k jeszcze gora pociagnie bo reszta to sam wiesz ze to graty wymienne [serwis;,pasek,vario itd] no i zależy jak byla uzytkowana w pedziu 2t pierwszy remont po 32k [doje,,,i go młodzi gniewni] ona też w 2t wiec łatwa do ogarnięcia jak na pierwszy kontakt

Ogłoszenie Druida jest tu:
http://olx.pl/oferta/kymco-b-w-50ccm-2t-2014-gwarancja-CID5-ID8z6aW.html#a5670d6768
Znamy właściciela, więc z czystym sumieniem mogę polecić (żadnych eksperymentów i ryzyka zakupowego).
Miałem też okazję za nim jechać (swoim HYO125) i przyznam, że nieźle toto odblokowane popyla :-)
W ubiegłym roku skuter używany był sporadycznie (Druid ma już drugi, większy), więc się nim czasem przetaczał, żeby to cudo nie gniło w garażu.
Więc można powiedzieć, że w zasadzie sprzęt ma rok.

dziki wielkie widze ze sprzecik zadbany i ladny. Dam znac znajomemu

To mało, użytkownik to kolega mocno już dorosły, można rzec dojrzały, zrównoważony psychicznie i uważny. Skuterek był używany rozważnie i spokojnie (po zakupy i na wycieczkę), żadnych offroadów czy palenia gumy lub innego stuntu... Sprzęt jest od dorosłego faceta, nie od małolata. Kupiony nowy, serwisowany w KYMCO na Wale Miedzeszyńskim, trzymany w garażu (obok Aprilki - wiem, bo widziałem). Czyli sprzęt jest NIETKNIĘTY. Żadnego gmerania i dzikich przeróbek, czy lania najtańszego oleju lub benzyny niewiadomego pochodzenia. Jedyna ingerencja, to - z tego co wiem - odblokowanie.

WodzuWGK zrobiłem tak jak mówiłeś złożyłem zapytanie do kilku salonów ( Kielce,Łódź,Warszawa) w Kielcach mówią ze w ogóle maja problemy ze skuterami aprilia bo zwykle jak dzwonili żeby zamówić to odmawiano im i twierdzili ze nie maja, a skutery tej marki które sprowadzali do swojego salonu to było kilka przypadków tylko. W wawie z 2015 został tylko czerwony,No i w Łodzi jest jedynie ciekawa oferta za 15600 jak się nie mylę. Mam dylemat bo jak się spytałem w skuterpasji czy dałoby radę serwisować taka apke kupiona w innym salonie to u nich nie da rady serwisować, bo niby maja dużo swoich klientów i nie maja czasu. Póki co w Kielcach tez maja raty 0% i moja uwagę zwrócił downtown ale w filmiku mówiłeś ze słabo się zbiera , jakieś inne wady dostrzegłeś oprócz tego ze raczej krótsza żywotność w porównaniu do włoskiego sr maxa? Jak w ogóle z osiągami u CB to wyglada bo mam dobrze przerobionego peugeota speedfighta 2 70 i ciekawe czy taka seryjna 125 by mu dorównała ;)

jak masz dobrze zrobionego tego speedfighta to taką 125 wciąga do około 70-80km/h. potem jest już trudniej i jest więcej hałasu, wycia, szybkiego zużycia przy 2-3 razy takim spalaniu.
To trochę jak porównywanie wybebeszonego kadeta turbo do powiedzmy dużej limuzyny. kadet może i równie szybki albo szybszy. Ale sama jazda to inna bajka.

Czy przy wzroście 190 cm ta Apka byłaby lepszym wyborem niż np. Kymco DT czy Forza 125?

Wodzu Wgk czekam na odpowiedz odnośnie downtowna. A co mojego speeda to wiesz ja go kupiłem za 3000 pare lat temu a taka nowa apka to ok 16000 także duży wydatek pytanie czy się opłaca aby napewno. Spalanie napewno apka ma lepsze nie watpię

spalanie, parametry trakcyjne, komfort jazdy, trwałość. To bez porównania

No wiem wiem ze speed ma już swoje lata i dlatego chciałbym się przesiąść na coś większego i pewnego. Póki co mam do porównania sr maxa i downtowna

mazi9911 weź pod uwagę fakt że obecnie szeroko dostępne (i atrakcyjne cenowo) Downtown'y to wyprzedaże starszej budy - fakt jeździłem nim i o ile można sobie wyrobić opinię po 30 min. jazdy to moje odczucie w zakresie dynamiki jazdy było jednoznaczne. Zbiera się słabiej od SR MAX'a szczególnie w zakresie niskich prędkości (jazda typowo miejska), zawieszenie bardzo komfortowe, porównywalne choć z lekkim wskazaniem na Aprilię (podejrzewam że większa średnica kół robi swoje), na korzyść Downtown'a przemawia nieco większy bagażnik pod kanapą i niższe o kilka centymetrów siedzisko (co może mieć znaczenie dla osób o niższym wzroście) - ja wybrałem jak wybrałem i nawet przez chwilę nie miałem wątpliwości. Natomiast nowy Downtown to dla mnie zagadka - chętnie bym się nim przejechał ale jak do tej pory nie było mi dane.
Alexxx- zdecydowanie tak, kolega Druid (a to kawał chłopa) ma SR MAX'a i z tego co wiem bardzo sobie chwali.

Ja osobiście mam 185cm wzrostu . Obawiam się dużej utraty wartości i awaryjności przy downtownie, No i sr max lepiej się prezentuje ;) . Szkoda tylko ze jakbym kupił apke to bym miał problem z serwisowaniem w Kielcach, może w motoparku by go przyjęli

Ja na twoim miejscu mocno bym cisnął w Skuterpasji bo przecież są dilerem na oficjalnej stronie Aprili http://aprilia125.pl/gdzie-kupic/ ich problemy z niska sprzedażą nie powinny interesować klienta, o motoparku zapomnij

Szczerze to zaczynaja mnie trochę denerwować na maile nie odpisują a jak byłem u nich 2 razy pytać osobiście w salonie to robili problemy i nie byli do końca przekonani.kręcili ze tylko na zamowienie ściągali i robili to tylko dlatego ze jakiś czas temu były naprawdę dobre ceny. Właściciel twierdzi ze to centrala robi problemy. Podobna mówią ze nie maja na stanie i nie da rady ściągnąć

WodzuWGK napisał:

Ja na twoim miejscu mocno bym cisnął w Skuterpasji bo przecież są dilerem na oficjalnej stronie Aprili http://aprilia125.pl/gdzie-kupic/ ich problemy z niska sprzedażą nie powinny interesować klienta, o motoparku zapomnij

A ja z kolei znalazłem coś takiego http://aprilia-poland.pl/dealerzy-aprilia/dealerzy-wszyscy/. I tu lista dealerów jest znacznie przerzedzona.

Jak wszyscy to wszyscy :) ale tam wyżej dałem link do sprzedawców 125 ccm a konkretnie chodziło o Kielce. Podejrzewam że lista dilerów aprili 125 ccm została stworzono w obliczu dużego popytu na tą pojemność po zmianie przepisów - czy ten boom się kończy ? trudno powiedzieć, raczej nie ale na pewno nie wszyscy na tym zarobili wystarczająco dużo i cześć sprzedawców/producentów zaczyna kręcić nosem ...