Aprilia SR MAX 125 i.e. - opinie

No wiesz, ale to jednak dwa dodatkowe konie do opanowania... Jak Cię jeden poniesie w prawo, a plecaczka drugi w lewo, to będzie niefajnie :-)))

Druid jeszcze komin i filtr powietrza i będzie z 18 kóni a 18 kóni to już spoko góni:D

paci napisał:

Druid jeszcze komin i filtr powietrza i będzie z 18 kóni a 18 kóni to już spoko góni:D

... i mnie przegóni :P

Ście się Pany rozbuchały... :-)

Dla wszystkich zainteresowanych jak żyje skuter po tuningu. Sezon zakończyłem 1,5 miesiąca temu przez wyrywaną ósemkę, jutro ma być ładna pogoda w Warszawie - wyleczony wsiądę na sprzęt. Opiszę jeszcze raz co robiłem w skuterze 4000 km temu:

- Cylinder 220 cm3 Malossi z modułem sterowania wtryskiem (3 programy) + nowym wałem + nowy zapłon
- Tłumik Malossi
- Wariator Malossi (poprzednio Costa) - dlaczego tak - opiszę poniżej
- pasek kewlarowy
- owiewka sportowa Malossi
- sprzęgło Polini

Miałem okazję porównać z Aprilią SR MAX 300 - udało się ją objechać z dosyć sporym zapasem

V-Max z wariatorem Costa 152 km/h licznikowe
V-Max z wariatorem Malossi ~ 140-143 km/h

Wariator zmieniłem z racji tego, że strzelił mi dwa razy pasek przy prędkości powyżej 100 km/h, a do Costy nie dało się założyć paska kewlarowego.

Poza tym wszystko działa bardzo fajnie. Dzwięk skutera przy tłumiku Malossiego bez dB killera niesamowity. Jutro postaram się nagrać filmik z przejazdu po mieście i przyśpieszania. Jestem przygotowany do chłodnej pogody - motokoc i mufki firmy TUCANO są zamontowane - ten sprzęt na chłodne dni jak najbardziej mogę polecić.

ładnie kapusty w to wsadziłeś - jak na 125, nie powiem.

Marcin wrzuć jak możesz fotki z tych modyfikacji do swojej galerii - będziemy się jarać jeszcze bardziej :)
Jaką ostatecznie kwotą zamknąłeś budżet tuningu ?

Witam, WodzuWGK mam pytanie,tez jestem z Kielc i zastanawiam sie nad jakas 125ccm. Bylem w skuterpasji i srmax 125 jest tylko i wylacznie na zamowienie. Ze 125 mieli jeszcze vespy,jakies inne piaggio i kymco co jak dla mnie od razu odpada. Moja uwage przykula jedynie gilera runner st125. Jak oceniasz swoja apke po roku czasu,poza przegladami okresowymi raczej zadnych wydatkow nie miales? Jesli to nie tajemnica to na ile wynegocjowales z nimi cene,bo raczej u nich jest troche drogo. Pozdrawiam

Mazi9911 tak jak podejrzewasz żadnych wydatków nie miałem, sprzęt przez cały sezon sprawował się świetnie i jestem z niego bardzo zadowolony. To że skuterpasja nie ma SRMAX'a na stanie specjalnie mnie nie dziwi. Rok temu (dokładniej w grudniu) było podobnie dlatego na jazdy testowe tym i innymi skuterami wybrałem się do Warszawy - jeśli masz taką możliwość to zachęcam cię do takiego ruchu.
Cena była inna bo sytuacja była inna, ja kupowałem z wyprzedaży rocznika, były mocne promocje praktycznie wszędzie i oferty zakupu dodatkowo otrzymałem i z Kielc i z Warszawy.
Jedyne co ci mogę doradzić jeśli będziesz zdecydowany na SRMAX'a to żebyś postąpił dokładnie tak jak ja. Złóż zapytanie do przedstawicielstwa Aprili w Warszawie i wtedy dopiero idź z tym do Skuterpasji.

A Twoj srmax byl z wyprzedazy rocznika,w sensie ze mieli go na stanie,czy specjalnie go sciagali na Twoje zamowienie? Czyli gdzie dokladnie zlozyles zapytanie w wawie ,w jakims salonie i poprostu przyszedles z ich oferta do skuterpasji w kielcach?

Tak jak pisałem wyżej nie mieli jej na stanie w Kielcach (tak jak nie mają i teraz) i sprowadzali taką jaką chciałem czyli białą. W Warszawie jazdę próbną miałem przy ul. Puławskiej czyli w salonie Aprili "Moto-Italia" tam też poprosiłem o przesłanie oferty na maila. Po kilku dniach otrzymałem odpowiedź i wtedy uderzyłem do "Skuterpasji" i tak się przerzucali ofertami aż w końcu wybrałem Kielce. Ubiegnę Twoje kolejne pytanie - tak, oczywiście Skuterpasja świadczy usługi gwarancyjne sprzedawanych przez siebie motocykli.

OK dzięki za wszelkie informacje. A co do Twoich negocjacji z salonem to nie chcesz zdradzić ile dałeś ;) . Masz moze fb czy cos żeby mozna było na priv pogadać ?

W sumie to żadna tajemnica tym bardziej że skuter kupowałem 14 miesięcy temu - dałem wtedy 14 200 zł

Witam, koledzy sorry ze zmieniam temat ale mam bardzo szybkiepytanie, kolega szuka uzywanego skutera 50cc z pewnej reki i pytanie czy macie moze taki do sprzedania albo czy znacie kogos kto ma .Pozdrawiam

chiński, amerykański? duży, mały? - ma jakieś preferencje?

najlepiej nie chinski i raczej duzy

I orientacyjny budżet...?

max 3500zl

No to Druidowy Beduin odpada, za drogi.

A jaki koszt?