Paci! Czy ten głos rozsądku, który słyszysz w środku, Cię nie męczy? ;)))
Czasami tak ale co Pan zrobisz,no nic pan nie zrobisz:)
Chłopaki powiem tak. Ja śmigam tylko po Warszawie do pracy. Musze jechać przez cala Warszawę wiec jak ktoś kiedyś miał przyjemność w godzinach szczytu poruszać się po Warszawie to wie dlaczego wole jechać skuterem ;-) Druid jedyne co bym zmienił i zrobię to ,to kupie podgrzewane manetki. Po takim przebiegu zauważyłem ze prędkość licznikowa spadła z 128km/h do 119km/h ale jest zdecydowanie zrywniejszy ze startu. wnioskuje ze rolki się powoli zużyły i to jest powód.(ciekawe czy są jakieś mocniejsze zamienniki). Pojawił się tez mały wyciek płynu chłodzącego z przewodu gumowego wchodzącego do plastikowego króćca od termostatu, powodem była obejma która była zbyt słabo zaciągnięta. Sam wymieniłem na nowa dokręcana i wszystko jest już ok. Poodkręcały mnie się tez śruby trzymające osłonę rury wydechowej tej przed tłumikiem. Dokręciłem je mocno ale niestety i tak się odkręciły i raz zgubiłem jedna, a potem druga. Zamieniłem je innymi śrubami i jest OK. Tak czy inaczej do końca przyszłego tygodnia pęknie 10000km na 100% bo pogoda sprzyja ;-) Uwielbiam śmigać jednośladem wiec z częstą jazda nie mam problemu wystarczy tylko dobrze się obrać. Jak na razie Aprilia jest super. Przez te wszystkie przejechane kilometry nie zawiodła mnie, gorzej z kierowcami puszek. Raz nawet miałem taka sytuacje ze pewien kierowca (pewnie z bardzo małym……) ścigał się ze mną ze skrzyżowania a potem zajeżdżał mi drogę tak żebym go w korku nie ominął. oczywiście wyprzedziłem go ale przeleciała mi myśl przez głowę zęby powyginać jemu lusterka tak zęby musiał się zatrzymać i sobie je poprawić. ostatecznie odpuściłem.
Ja też tylko w korkach po Wawie, taka karma i po to ten sprzęt :-)))
Jednym słowem macie przesrane jak ateista na pielgrzymce:)
Fakt. Też zauważyłem, że vmax licznikowy mi się zmniejszył - właśnie w okolice 120-122km/h. Mało tego, osiąga to przy obrotach około 10.700 i wtedy następuje odcięcie zapewne w module i szarpanie pojazdem. Problem polega na tym, że on dosyć łatwo dochodzi do tych obrotów i prędkości... poszedłby szybciej... ;)))
Druidzie, wyrzuć rolki, zmień pasek na łańcuch i naprzód! Tylko nie zapominaj smarować ;-)))
*
Tak Paci, racja, ale zawsze możemy się nawrócić :-)))
Ajajaj Araszu, ale to jakaś grubsza przeróbka chyba... tylko nie napisałeś, komu trzeba smarować... ;)))
Sobie Druidzie, na szczęście sobie samemu :-)
poszukaj Druid Power commanera do niej to moc będzie z tobą:D
A co to za żaba ^Power commaner^ Paci? ;)))
a taka:
http://cdn.c.photoshelter.com/img-get2/I00001mnXXMPy_L8/fit=1000x750/SU-N-00005-copie.jpg
https://pp.vk.me/c309428/v309428844/4a63/E242oomO9pk.jpg
Tylko że to jest WHITE POWER COMMANDER :-)
Aaaaa!!! Czyli po naszemu El Commandate... :D
To nie mógł tak od razu napisać...
Dokładnie tak. Kupić się nie da, można się zapisać i/lub przystąpić.
Łańcuch też się tam przyda, a może nie trzeba go będzie nawet smarować :-)))
Prosze dziadek:D
http://tuningmotocykli.pl/baza-wiedzy/power-commander/
No i co robisz najlepszego, chcesz żeby się nam Druid rozszalał...? :-)
Da sobie radę, duży jest:)
Ech... no nie ma z kim sensownie pogadać... Poniesie Druida Apka w las i będzie dopiero :-)
tam trzeba trochę więcej nawsadzać niż PowerCommandera ale wtedy plus 25-30% mocy seryjnej przy wtrysku jest do wyjęcia.
Figiel polega na tym że i w 125 i w 400cc koszt i sposób jest dokładnie taki sam - tylko realny uzysk jest większy z większego bo "baza" z lepszym potencjałem. No i w 300-400cm sie to jako tako opłaca bo cena łącznie oscyluje około 1000 funtów za wszystkie elementy układanki.
Natomiast szfagierson przysłał mi wykres 28KM silnika zrobionego na "daily drivera" na 40-42KM z zachowaniem pełnej funkcjonalności fabrycznego ECU, diagnostyką, bez problemów z check engine.. itd
Namieszaliście mi we łbie... Z linku od Paciego Mądrali (dziękuję) wyczytałem, że możliwy do uzyskania przyrost mocy, to około 15%, czyli około 2KM... Faktycznie nie powala... Prawdopodobnie będzie jednak wyraźnie bardziej elastyczny... Hmmm... przemyślę...
+++
Wombacie, a co przy tej okazji należałoby ^nawsadzać^, żeby uzyskać 4KM?
+++
Zulusie, to mniej chodzi tylko o mnie, a bardziej o to, że często jeżdżę z plecaczkiem... ;)))