Aprilia SR MAX 125 i.e. - opinie

Panowie, jak myślicie bo tak jak już pisałem jestem zielony czy w tym sklepie
http://strefamotocykli.pl/p/1028/115973/kappa-k682-stelaz-kufra-centralnego-gilera-nexus-stelaze-plyty-mocowania-bagaz-torby-kufry-plecaki.html
to jest już płyta i stelaż (w sensie ta blaszka co idzie bezpośrednio do moto) czy sama blacha????
Tylko proszę bez ciętych ripost, wiem że temat był już omawiany :-)

A i co robimy ze spotkaniem nad zalewem????

Nie mam pewności, ze zdjęcia to nie wynika... najlepiej zadzwoń...
Ja zainstalowałem wersję pod monolocka (kupiłem w tym sklepie):
http://strefamotocykli.pl/p/1028/104464/givi-e682m-specjalne-mocowanie-gilera-nexus-500-05-stelaze-plyty-mocowania-bagaz-torby-kufry-plecaki.html
Na zdjęciu jest co prawda blacha mocująca, ale w opisie masz, że w zestawie jest płyta M5M...
Jak to wygląda po montażu masz na pierwszych stronach tego wątku... ;)))

Czyli to będzie wyglądać tak jak na zdjęciach wrzuconych przez WodzuWGK??

Dokładnie tak samo... ;)))

Druid napisał:

Nie mam pewności, ze zdjęcia to nie wynika... najlepiej zadzwoń...
Ja zainstalowałem wersję pod monolocka (kupiłem w tym sklepie):
http://strefamotocykli.pl/p/1028/104464/givi-e682m-specjalne-mocowanie-gilera-nexus-500-05-stelaze-plyty-mocowania-bagaz-torby-kufry-plecaki.html
Na zdjęciu jest co prawda blacha mocująca, ale w opisie masz, że w zestawie jest płyta M5M...
Jak to wygląda po montażu masz na pierwszych stronach tego wątku... ;)))

Na pewno kupiłeś od nich, bo mi powiedzieli że jest błąd w tłumaczeniu i kupuje się samo mocowanie.

Ja kupowałem to mocowanie z innego źródła niż Druid i też w zestawie dostałem płytę montażową do kufra M5M Monolock bo to jest komplet - jeśli sklep twierdzi inaczej to kombinuje. Ściema polega na tym, że klient i tak dostanie płytę montażową z dowolnym nowym kufrem Givi/Kappa ale standard (taką płaską, bez logo Givi z boku) a ta lepsza M5M która jest o wiele solidniejsza zostanie panu sprzedawcy pod ladą.

Myślę, że to cienka kombinacja i wysłałbym do nich maila z prośbą o potwierdzenie zawartości zestawu... Jeżeli jest tak jak pisze WodzuWGK, to nie pozwolą sobie na to, żeby taka bzdura pojawiła się na piśmie... Wyjdzie na to, że ich źle zrozumiałeś... ;)))
Zdecydowanie odradzam jakąś gównianą elastyczną płytę w miejsce M5M... to bardzo solidny uchwyt... warto go zainstalować...

Witam was, Mam problem, a mianowicie moim Atlantic tylny hamulec jest bardzo miękki, mogę wciskać do końca, lecz słabo hamuje. Czy odpowietrzenie pomoże, czy mam liczyć się na wymianę pompy ?.

Najpierw odpowietrz... a potem się będziesz martwił... :)))

mam to na piśmie bo kontaktowałem się ze sklepem drogą mailową :-(

To, żebym Cię dobrze zrozumiał, oni Ci za te 211zł oferują ten kawałek kątownika robiący za mocowanie i płaską płytę pod bagażnik?

krótka korespondencja:
Odp 1.
"....stelażem jest ta "blacha", która po przymocowaniu do skutera daje możliwość przypięcia do niej płyty montażowej pod kufer ..."

Jak wysłałem Panu link który dałeś Druid, Pan odpisał:
"...NIe , w obu przypadkach trzeba zastosować płyte monolock która jest sprzedawana razem z kufrem .''

No to ja do Pana że przecież w opisie jest napisane "płyta M5M w komplecie" a Pan na to:
"....faktycznie , był błąd w tłumaczeniu juz poprawiamy , nie ma płyty m5m w zestawie (najprawdopodobniej nie dało by sie jej przykręcić)"

Kiedy zasugerowałem że u Nich był już kupowany w takim komplecie to Pan:
"...może kupił e628 ( bez M ) ale ten nie jest juz dostepny.... "

No nic znalazłem 15 złotych drożej gdzieś indziej i bez żadnego problemu mi sprzedadzą w komplecie, jedynie mam nadzieje że Pan po prostu nie doinformowany.

Nawet już opis na stronie zmienili............
Aż się zagotowałem i wysłałem zapytanie bezpośrednio do Givi czy sprzedają płytę M5M razem w komplecie z mocowaniem E682M..
Zobaczymy co odpiszą.

Masz pecha... po prostu jest pełnia sezonu i od razu sprzedawca ma w dupie klienta... najlepiej kupuje się zimą... i najtaniej... ;)))

dostałem odpowiedz od GIVI i 682M jest sprzedawany razem z płytą. Czyli to po prostu cwaniactwo naszych sprzedawców.

Czy Aprilia SR max 125 ma ABS?

Niestety nie ma

Witam po długiej nieobecności ale miałem pierwszy wypadek na skuterze bark uszkodzony ; ( a sprawca uciekł ...... jakie to typowe ; ( niestety dla sprawcy zdarzenie miało miejsce w rejonie pełnym kamer wiec może uda się dorwać babę blondynkę zresztą i beknie za to a mi poprawi się fundusz na zakup apki sr :) niestety temat zakupu się wydłuży . Co mnie martwi bo chciałbym juz ja mieć ; ( .

Betonowy cisnij starą torbę Tak być nie może ja po mojej przygodzie uznałem że warto kupić kamerke

Smutne,że większość zwiewa... część pewnie nawet nie ogarnia że coś zrobiło.
Stwierdzam,że 2 osoby na 125tce to sporo już,traci całą dynamikę niestety.