Aprilia SR MAX 125 i.e. - opinie

A propos tłumików właśnie będąc na pierwszym przeglądzie pan z serwisu ma do mnie dzwonić w przyszłym tygodniu żebym sobie przyszedł i oblukał jak wygląda i jak brzmi taki tłumik w apce...powiem szczerze że od początku myślałem o zmianie tłumika... i nie chodzi mi tu o jakieś zwiększanie mocy (chociaż serwisant twierdzi że zmiana układu wydechowego zwiększa moc o ok. 5kw),lecz o zmianę dźwięku...w Tarnowie zaproponował mi 1200 zeta za cały układ sprowadzony z Hiszpanii...no ale zobaczymy w przyszły tygodniu

5kW to wydech może mienić w silniku co ma minimum z 150-200km i jest w celach eko dławiony fabrycznie. Wtedy takie skoki po 10-20KM samym wydechem sie robi.
Ale 5kW samym wydechem w silniku co ma nominalnie 12kWto czysta abstrakcja

Jestem całkowicie zielony w skuterach, a to samo chciałem powiedzieć... Science fiction...

Oj... z mocnym naciskiem na fiction... z tego co ja słyszałem, to taki wydech do Apki może poprawić moc w granicach 1-1,5KM (czyli do 10%)... moim zdaniem to skórka za wyprawkę, bo i cena za taką przyjemność to 10% ceny skutera... no ale... jak komuś to robi...

No i rozpędziłem się nadmiernie... ;)))

Mowa o samej końcówce tłumika czy cały komplet razem z "rurkami" czy jak to się tam fachowo zwie.
Tak na marginesie to nawet te niecałe 2 kuce więcej to już coś,przy tak małej mocy robi to już jakąś różnice.
A jeśli nawet to przynajmnien poprawimy dźwięk, który tyłka nie urywa :)

Wombat może coś opowiedzieć na temat dźwięku, co tyłek jednak urywa :-)

Ciekawe, ile ma koni. Wkrótce się dowiemy pewnie.

Nie wiem, ale te kilka co ma, mają potworne wzdęcie i pierdzą na potęgę :-)
Aż strach jechać za :-)))

bo to są konie z problemami gastrycznymi. Dużo chłopaki piją i im przemiana materii siada.
Ale zrobię im to co Jonasz wielorybowi:
- zatkałem ci tyłek watą.. i co ty na to ?

Ja już pisałem, dwie rolki knaufa i pęczek drutu - służę pomocą. Tak myślałem, że to ochlapusy i stąd ta przypadłość :-)))

ehh.. miałem dziś atakować castorame wracając z fuchy a tu sie okazało że będzie nieczynna. To jutro zanabęde "dedykowany" kłębek waty w scooterkingzach. Ale troche czytałem i ogólnie nie jest zbyt pocieszająco - wydechy ProReplica i Pro podobno na ogół są głośne same z siebie.

A jaka to musi być wełna? Bo serio mam knaufa z rolki na zakładzie (najmniejsza gęstość). Jak chcesz dziś sobie grzebać, to możemy podskoczyć na Cybernetyki i sobie weźmiesz. Hę?

Wombat napisał:

ehh.. miałem dziś atakować castorame wracając z fuchy a tu sie okazało że będzie nieczynna. To jutro zanabęde \"dedykowany\" kłębek waty w scooterkingzach. Ale troche czytałem i ogólnie nie jest zbyt pocieszająco - wydechy ProReplica i Pro podobno na ogół są głośne same z siebie.

pomyśl o Tecnigas Silent Pro tez dobry wydech i najważniejsze cichy

Ja się tak odbiłem od OBI w Radomiu w zeszłym roku.
Zabrakło mi jakieś deski, śrubki czy gwoździa w sobotę wieczorem, więc w niedzielę rano wyrwałem skoro świt 30km do sklepu... Nie byłem tam sam, taki zdziwiony, pod zamkniętym sklepem :-)

Widok zdziwionego Arasza - bezcenne... :D
+++
Wypełniłem obywatelski obowiązek i wreszcie mogę napić się winka... w końcu nasi i tak wygrają... ;)))

Druid napisał:

Widok zdziwionego Arasza - bezcenne... :D
+++
Wypełniłem obywatelski obowiązek i wreszcie mogę napić się winka... w końcu nasi i tak wygrają... ;)))

Druid znaczy nasi czyli [na kogo Ci ksiądz kazał:D
arasz z budowlanej to sie najlepiej sprawdza
http://informatorbudownictwa.pl/i/images/4/1/3/YWRkPTgwMHg4MDB4ZmZmZmZm_src_82413-gal.jpg

Paci! Patryotą trzeba być... i nie podpuszczaj mnie... cisza wyborcza jest... a nasi i tak wygrają... :D

Myślisz, że trudno mnie zaskoczyć? :-)
Zazwyczaj to ja jestem wykonawcą, dostarczycielem usługi dla moich klientów, prowadzę produkcję i za nią odpowiadam. Przy budowie role się odwróciły, to ja jestem klientem, i wiesz co? Nie podoba mi się biznes po polsku... O dziwo, nie chodzi o budowlańców, tu nie mam uwag. Ale reszta... hurtownia tkanin wysyła co chce i kiedy chce, dostawcy netu z miesięcznym opóźnieniem, megasklepy, w których nie da się kupić 6 identycznych telewizorów... a jak zamawiam przez net, to muszę kupić w różnych miejscach, bo też mają po 2-3 sztuki... zamówione w hurtowni ledy mają złą barwę (inną niż dostarczane wcześniej) i odkręcenie tego trwa mać, a czas płynie... To mnie niestety zaskakuje, nie jestem przyzwyczajony do takiej partyzantki...

Paci, zdjęcie fajne, ale brak danych (gęstość).
A mam w rolce, mam w arkuszach, mam rockktona stroprocka i rockslab sonic, jest z czego wybierać:-)