Aprilia SR MAX 125 i.e. - opinie

Zauwazylem wlasnie ze lewy podest,gdzie trzymamy noge mam odstajacy mocno przy stronie w kierunku tylka. Po prawej stronie jest ok. Dziwne,bo niby wszystko dochodzi ale na nakladka plastikowa odstaje.... w pt moze sie przejade na serwis niezapowiedzianie i niech zobacza.

Hej czy coś takiego będzie pasować na apki ??

http://www.ebay.pl/itm/BAULETTO-KAPPA-MONOLOCK-K46-46-LITRI-UNIVERSALE-GILERA-NEXUS-500-/140947839476?pt=LH_DefaultDomain_101&hash=item20d12559f4

a tu z polski kufer plus elementy montażu
http://allegro.pl/mb-kufer-givi-b47n-do-gilera-nexus-125-250-300-i5075035756.html

polska 752 zł
Włochy ok 320 kufer z podstawką + ok 130 zł za przesyłkę razem 450zł
Jak żyć??

Szczerze mówiąc rozdzieliłbym te dwie transakcje.
Po pierwsze potrzebny jest uchwyt i płyta Givi M5 (obojętne monolock, lub monokey) - koszt około 230zł
Po drugie dowolny kufer pasujący do systemu który zakupisz (monolock, lub monokey)...
Ja zakupiłem płytę monolock i do tego kufer Kappa (był po 380,-)...
Reasumując nie montowałbym innego uchwytu, niż ten do Gilery Nexus... jak się później przyjrzysz, to on nieco podnosi kufer i przesuwa do tyłu umożliwiając łatwe otwieranie schowka pod kanapą... jest przy tym bardzo solidny...
Kufer to inna sprawa, musi tylko być tego samego systemu (albo monolock, albo monokey) i tu są modele zarówno Kappa, jak i Givi...

Czyli ten uchwyt z allegro co wrzuciłem nie będzie pasował idealnie ??

Betonowy napisał:

Czyli ten uchwyt z allegro co wrzuciłem nie będzie pasował idealnie ??

Trudno powiedzieć, sprzedawca nie zadał sobie trudu żeby dać fotkę tego mocowania - jest tylko wzmianka że producentem jest "SW-Motech" .

witam kolegow, czy ktorys sie juz spodkal z miganiem klucza na wyswietlaczu swojej aprilii i co moze oznaczac ta kontrolka ?

Przypomina o obowiązkowym przeglądzie...

a mozna to jakos obejsc bez pojawienia sie w serwisie?

Było o tym w tym wątku kilka stron wcześniej - przejrzyj temat

No i pierwszy tysiąc z głowy.Serwis w Tarnowie ,czas trwania trzy godziny wymiana oleju,filtra oleju, filtr powietrza, skasowanie kluczyka informującego o serwisie no i przy okazji łatanie tylnej opony (mała dziureczka:)).Całkowity koszt 185 zeta.Mechanik kompetentny wiedział co robi i robił to dokładnie.

No to chyba z Wa-wy opłaca się pojechać na przegląd do Tarnowa... piękna wycieczka... i jeszcze kasy zostanie... ;)))

Druid napisał:

No to chyba z Wa-wy opłaca się pojechać na przegląd do Tarnowa... piękna wycieczka... i jeszcze kasy zostanie... ;)))

Jak będziesz przejeżdżał przez Kielce to zatrąb pojedziemy razem :)

Ha! To jeszcze kogoś byśmy zachęcili i jeszcze upóst byśmy w Tarnowie dostali.... :D

A ile kosztuje pierwszy przegląd na Puławskiej w Warszawie, pytam bo powoli się zbliża. :-)

Niestety w Warszawie przeglad przy 1000km kosztuje 350zl :-(

Kupiłem kask otwarty ls2. Cena? 300zł,więc jestem więcej niż zadowolony. Wracałem już w nim i różnica spora między otwartym a integralnym.

Marcinwaw napisał:

Niestety w Warszawie przeglad przy 1000km kosztuje 350zl :-(

Hmmm nawet sporo. A tu u mnie już 700 km. :-)

Odbyłem dzisiaj dłuższą przejażdżkę (prawie 50km) w nowo zakupionym kasku otwartym. Powiem, że hałas powyżej 80 km/h jest w zasadzie porównywalny z integralnym. Jedyna różnica, to taka, że w integralu nawet powyżej 100 km/h jest ok, w otwartym przy ponad 80 km/h robi się już za głośno i trochę za przewiewnie.

Panowie a co myślicie o czymś takim, co daje taki tłumik oprócz lepszego brzmienia.
http://allegro.pl/ixil-gilera-nexus-125-sc4e-oval-xtrem-evolution-i5349399571.html

Tak sobie myślę, że oprócz może lepszego brzmienia... to na pewno w portfelu robi się troszkę luźniej... no i może jakiś koń hulający po łące zawita z powrotem do cylindra... magika... ;)))