W sumie jak ktoś mi nocleg ogarnie u siebie to mogę się rzucić i jechać do wawy na mały zlocik :)
A później rewanż w poznaniu.
Ja muszę pomyslec nad otwartym kaskiem
No właśnie - może to jest odpowiedni moment żeby pomyśleć o zlocie skuterowo.com - takim ogólnopolskim z prawdziwego zdarzenia np. dwudniowym żeby można było się spotkać, pogadać, zabawić, wyluzować a następnego dnia z czystym sumieniem wsiąść na moto (tak po południu). Z tego co kojarzę takiej imprezy jeszcze nie było....
no Wodzu i to jest myśl:)
No ; ) zlocik ;) tylko poczekajcie na mnie ; ) oj taki wypad przez parę miast byłby super . Na weekend można by ogarnąć taka długa trasę gdzieś z postojem na integrację . Juz nie mogę się doczekać . Oby tylko w miarę szybko trzasnac 1000 km ;) i zrobić przegląd . Bo na takiej trasie to jechać 70 km/h max 80 km/h było by męczące
W sumie optymalna jest 90-100km/h wiec niewiele wiecej ;)
Tylko będzie ciężko taki zlot ogólnopolski zrobić
po pierwsze juz maj wiec ciężko będzie zorganizować ludzi i zebrać szybko kasę żeby wpłacić zaliczki. A z wynajęciem dla dużej liczby ludzi miejsc noclegowych będzie już trudno . Trzeba by się organizować w marcu ; (
tak mi się wydaje
http://www.zatokakal.pl/baza-noclegowa.html
taka moja propozycja ;) na zlot ogolnopolski
Piękne miejsce, ale dla części to... koniec świata... ;)))
To musiałoby być miejsce gdzie większość forumowiczów ma blisko myślę, że lokalizacja nasuwa się sama - okolice Warszawy
Nie masz pinlock'a w kasku za 9 stów ?
Oczywiście ze mam montuje się go na bokach szybki
O.K. skoro nie latasz wczesnym rankiem to faktycznie nie warto go teraz zakładać
Warszawa taka obcykana ; ( no spoko na naprawdę duża ilość jednośladów jest miejsce na Bemowie na na lotnisku aeroklubu.
Ja mam pinlocka już od pewnego czasu cały czas zamontowanego. Wy go demontujecie i montujecie jak macie taką potrzebę?
Swoją drogą mówiłem już o potrzebie kupna kasku otwartego. Ale, że z kasą nie jest jakoś cudownie, to dostanie się coś ciekawego do 300/400zł?
Za integralny dałem 600zł. A otwarty jednak przyda się teraz w te cieplejsze dni na miasto oraz ewentualnie dla pasażera (ja bym wtedy w integralu pomykał, tak samo jak na dłuższe trasy tylko integral). Coś polecacie?
A po okresie wakacyjnym może zabiorę się za wymianę tłumika na coś lepiej brzmiącego.
Ja nie zdejmuję pinlock'a na lato - nie chce mi się. Co do kasku otwartego to przymierz Caberga Rivera V2 czyli to co Druid i ja mamy jako alternatywę na ciepłe dni.
Zdecydowanie się pod tym podpisuję... Od czasu nabycia Caberga, szczękowca z pin lockiem założyłem może ze dwa razy, na bardzo zimne dni... Widoczność w otwartym jest nieporównywalnie lepsza, co ma ogromne znaczenie w ruchu miejskim... Przy tym zero parowania... Z wad - większa głośność, chociaż w ruchu miejskim nawet mająca swoje dobre strony... Polecam... ;))
czy Gilera Nexus, taka:
http://otomoto.pl/oferta/gilera-nexus-500-125ccidealnapelen-serwis100-bezwypadek-ID6y4HRP.html
to nie jest starsza siostrzyczka SR MAX 125? ładne toto i za okolice 7-8 tys można kupić. Da sie na tym przy 178cm wzrostu usiąść z wyprostowanymi nogami?.
Panowie nad Zalewem jest sporo fajnych miejsc gdzie można się spotkać i pogadać o naszych jednośladach :-) , Jest też sporo fajnych tras na przejażdżkę. Zorganizujmy zlot SR Max na którym obgadamy późniejsze zloty w "rozszerzonej formule" :-) .
Skuterowo.com mogło by być patronem naszego mini zlotu.
Dobra a teraz powrót do innych tematów
Wracając do kufra: czyli muszę zakupić mocowanie, kufer i płytę???
Czy są już kufry razem z płytą? A może ktoś poleci jakiś sklep gdzie kupię komplet w rozsądnych pieniądzach?
Mnie kufer kusi ale nie wiem czy nie popsuje tej ładnej i atrakcyjnej sylwetki :)
Wombat napisał:
czy Gilera Nexus, taka:
http://otomoto.pl/oferta/gilera-nexus-500-125ccidealnapelen-serwis100-bezwypadek-ID6y4HRP.html
to nie jest starsza siostrzyczka SR MAX 125?
Tak bliźniaczka, jedyna różnica to jeden cal w rozmiarze przedniego koła.
Wombat napisał:
Da sie na tym przy 178cm wzrostu usiąść z wyprostowanymi nogami?.
Do końca nóg nie wyprostujesz ale jest wygodnie (ja mam 174 cm wzrostu)
Zdecydowanie przyjemniej jeździ mi się tak, czyli stopy maksymalnie przesunięto do przodu ale na dolnych podestach.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
matizek napisał:
czyli muszę zakupić mocowanie, kufer i płytę???
Wraz z mocowaniem od Gilery Nexus/SR MAX'a dostaniesz dodatkową taką płytę pod mocowanie MONOLOCK Givi/Kappa
prócz tego każdy nowy kufer ma w zestawie swoją płytę montażowa - reasumując zostanie Ci jedna dodatkowa płyta.
matizek napisał:
Czy są już kufry razem z płytą? A może ktoś poleci jakiś sklep gdzie kupię komplet w rozsądnych pieniądzach?
Kompletu (tzn. mocowanie z kufrem) raczej nie kupisz, przynajmniej ja się nie spotkałem. Osobno trzeba kupić mocowanie a kufer z płytą dobrać dowolny Givi/Kappa/Shad (tych firm na pewno pasują do mocowania) według własnego uznania.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Cruel napisał:
Mnie kufer kusi ale nie wiem czy nie popsuje tej ładnej i atrakcyjnej sylwetki :)
Też się tego obawiałem ale w sumie to wiele zależny od doboru samego kufra.
Cruel napisał:
Jak zainstalujesz mocowanie i płytę, to zdjęcie kufra zajmuje sekundę i możesz go zakładać tylko wtedy, gdy potrzebujesz. Nosisz go jak walizkę, nie ma z tym najmniejszego problemu.
Jak zamontujesz płytę, to dowolny kufer z tym systemem mocowania (monolock lub monokey) założysz bez problemu i możesz sobie wtedy przymierzyć w sklepie kufer do sylwetki skutera - i rozmiar i kolor... ;)))
+++
Co do podobieństwa Gilery Nexus do SR MAX-a... to różnic może być trochę więcej, ale w sumie mało istotnych... np. kształt komory bagażnika, czy przedniej szyby... w końcu parę lat ją produkowali...