Trochę obszerniejszy materiał nagrałem bezpośrednio związany z tematem SR MAX'a https://www.youtube.com/watch?v=_Af43gcxK10 miłego oglądania.
Przyjemnie się ogląda, piękne świętokrzyskie tereny i super pogoda. A prezentacji Aprilli jest bardzo mało, więc myślę, że sporo osób będzie Ci wdzięcznych za przybliżenie skutera przed zakupem, tak trzymać!
Dzięki chłopaki, staram się i staram się nie zapie..... po dziurach ale czasami się nie da. Ciągle mam problem z pikselozą która wychodzi po przesłaniu na YT. Przed wysłaniem film na dysku wygląda o 50% lepiej - nie wiem co źle robię.
Jak wam sie klucz przypominający o serwisie zapalił przy 1000km to świecił się cały czas? Bo u mnie jak jechałem na serwis,pykło 1000km i pomrugał klucz i zgasł.
Nie, on się nie świeci przez cały czas, tylko jakiś czas po uruchomieniu silnika... Nie skupiałem się na nim, więc trudno powiedzieć ile to dokładnie było... ;)))
Wombat, kamera tworzy filmy w mp4, obrabiam w VideoPad Editor www.nchsoftware.com/videopad/ bo ma w pełni funkcjonalny trial który po 14 dniach trzeba przeinstalować i jest git. Cały czas zatem pracuję na formacie mp4 i tak też przesyłam na YT. Pliki sporo ważą bo np taki 15 min. w fullHD z 60 kl/s i podwyższonym bitrate potrafi mieć 2 GB. Gdy próbowałem przekonwertować na avi to było jeszcze gorzej. ++++++++++++++++ Tymoteusz, tak to jest to mocowanie kufra pasujące do SR MAX'a
Po przeglądzie. Miałem demo do jazd przez ten czas i jak manetkę do oporu się dało to do 9/8,5k obrotów wchodziło. Mój przy starcie max do 8k wchodzi. Ale tak samo dynamicznie idzie.
Wracając jednak do tematu - zrobiłem test Vmax na płaskiej drodze szybkiego ruchu z wykorzystaniem programu w smartfonie rejestrującego chwilową i maksymalną prędkość (Supercars Speedometers) przez GPS. Uzyskałem licznikowo 126 km/h co daje w rzeczywistości 112 km/h. Potem miałem też odcinek z górki i komputer w Apce zarejestrował max prędkość licznikową 131 km/h ale tego nie biorę pod uwagę - raczej jako ciekawostka.
Panowie jak myślicie czy biały kufer do białej aprili (coś takiego http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5335365119&ref=last-visited ) to nie będzie już lekka przesada i wyglądać będzie jak białe kozaczki u kobiety :-) ????
Matizek... nie pękaj, idź na całość... lepiej będzie Cię widać... ;))) +++ Ale już na poważnie, to najlepiej załóż sobie podstawę i przymierz taki kufer... Według mnie jednak, 30 litrów to trochę mało i z tego powodu może wyglądać nieproporcjonalnie... Uważam, że minimum, to 38-42... ale... to Twój rumak... :D
Białe czy czarne... wszystko zależy od nóg :-) http://noshit.pl/DIR-2011.12.02/fnp-17.jpg Ja bym na całość nie szedł, bo to się może skończyć grubą pomyłką :-)))
Jednak z licznikiem ok wszystko. Komputer pokazał 104km/h. Program 91km/h. Więc standardowe 10% kłamstwa. Jutro chyba zrobię test v maxa. Przejadę autostradą jeden zjazd. Ciekaw jestem ile do licznikowych 120 będzie się rozpędzać,jeśli dojdzie wogóle. 100 licznikowa to chyba optymalna prędkość przelotowa dla niego.
W zeszłym tygodniu trafiła mi się jazda po S8 przy umiarkowanym do dość silnego wietrze w plecy i ku mojemu zdziwieniu maszyna rozkręciła się do 128km/h licznikowo, czyli około 115km/h realnie. Obroty doszły do 10.500.
Nie no, co Ty... na codzień jeżdżę spokojnie w zakresie 7-9k... po mieście to w zupełności wystarczy... Ten wyskok to był jednorazowy na odcinku 2km... ale fakt... marzy mi się sprzęt bardziej "wolnoobrotowy"... :)))