nie jestem mechanikiem chcial zebym mu wytlumaczyl to zrobilem to po swojemu a ty jak zwykle wpieprz.. sie miedzy wodke a zakaske... ahaa tlumik koncowy, koncowka tlumiaca to tez Slip On
nie jesteś mechanikiem to sie nie bierz za tłumaczenie zjawisk których nie rozumiesz bo doradzasz trochę głupio.I mylisz pojęcia.
btw, którym skrzywdzonym nickiem w nowym wcieleniu jesteś?
.
Końcówka tłumiąca to nie SlipOn tylko EndCan (End Canister) lub muffler ew muffler shells albo exhaust outlet pipe.
SlipOn to sposób montażu.
SlipOn - "naślizgiwany" (dosłownie) czyli nasuwany na rure + opaska
BoltOn - mocowany śrubami/nakręcany.
Może być pośredni i też bedzie SlipOn jeżeli to bedzie rura w rurę anie flansza skręcana śrubami.
Manetki na kierownicy też są najczęściej Slip-On a nie są wydechami. Jarzysz?
Synku po 1: z takimi textami typu jarzysz to mozesz sobie wyskakiwac do kolegow z gimnazjum! po 2: nie jestesmy tu w dziale mechanicznym wiec moje wypowiedzi napewna sa bardziej zrozumiale niz twoje "fachowe" panie doakonaly mechaniku od 7 bolesci! po 3: kazdy Full System ma zawsze wieksza srednice rury od orginalu po 4: nie bylo mowy o tlumaczeniu zjawisk jak dziala wydech tylko pytanie brzmialo -co kupuje za 1800- wiec czytaj ze zrozumieniem po 5: dyskusja z toba jest zbedna po 6: nie jestes tu po to zeby wytukac bledy -nikt nie jest doskonaly- po 7: dalej sie wpierda... tam gdzie cie niechca.... kapito? P.S. To nie temat -Wombat i jego kosiarka- tylko Aprilia Sr Max 125 wlazles tu i sie wymadrzasz...
Borix jeszcze raz nazwiesz skuter 50 kosiarka a z tobą pocisnę,uważasz się za lepszego bo masz aprilię 125 którą z bożej laski pozwolono ci jeździć na Kat B a ty tego nie uszanowałeś i zaczynasz łamać prawo tuningiem.Dla mnie ważny jest tak samo posiadacz skuterka 4t z marketu za 1800zł jak i ten na hondzie 50k a ty już poczuleś wyższość nad innymi bo kupiłeś pierdzik 125 którego każda mz 250 z lat 80tych wydy..
Paci, ja o swoim też mówię kosiarka, a mam 125 :-)
Fakt, że tylko kymco... :-))))))))))))
Paci pocisnac to ty mozesz kloca w kiblu! Najstepny ktory nie czyta ze zrozumieniem... nikt sie tu nie uwaza za lepszego bedac w posiadaniu Apki tylko mialem na mysli ze to temat o Apce a nie mechanice silnika... i najwazniejsze nie jezdze na kategorie b wiec jak niewiesz to zamknij jape!... pokaz mi w ktorym momencie napisalem ze go tuninguje (lameie przepisy).... najpierw poczytaj potem sie wyrazaj... kazde 2t 50 to kosiarki!
Kazde 2t 50 to kosiarki? W takim razie kazdy skuter to kibel.
Swietny tok rozumowania. Kazdy od czegos zqczyna.
Co do przedstawianego tuningu to nie wiem. 6500zl... to juz model 300cm3 mozna bylo kupic doplacajac mniej. Fakt,ze wtedy katB nie wystarcza. Ale po tuningu tez nie bedzie wystarczajaca.
Chociaz nie powiem,tlumik bym moze i u siebie zmienil aby dzwiek byl przyjemniejszy. Jak cos mocy by doszlo to spoko.
Ale na razie odkladam na kufer i kask otwarty.
Borix widzę że prócz problemów z ortografia to i z kulturą u ciebie ciężko bo piszemy następny a nie ''Najstepny'' i cyt; nie jezdze na kategorie b wiec jak niewiesz to zamknij jape! może i mam japę ty za to zamiast japy odbyt a latasz na B bo byś kupił apke 300 a nie 125 gdybyś miał A. Cyt;pokaz mi w ktorym momencie napisalem ze go tuninguje? Apka ma 15 kucy i nawet wymiana tłumika końcowego podniesie minimalnie moc i po ptokach nie spełnia norm na 125 kat B Pacanie chamowaty bez kultury i tolerancji,a teksty mam 125 a mogę mieć nawet gp800 to między bajki tyle w temacie możesz czuć się urażony a nawet powinieneś.
Borix, burak z ciebie wyszedł. Musisz być strasznie fajny gosć bo nie masz "kosiarki" tylko takiego męskiego pOtfOra 125. Łał.
Będę mógł kiedyś dotknąć?
No... skąd taki kompletny brak szacunku do innych ludzi...? Rozumiem, że to net, forum, niby anonimowi jssteśmy, ale po co robić z siebie takiego pszenno-buraczanego? Wyluzuj, chłopie... :-/
Wombat napisał:
Borix, burak z ciebie wyszedł. Musisz być strasznie fajny gosć bo nie masz "kosiarki" tylko takiego męskiego pOtfOra 125. Łał.
Będę mógł kiedyś dotknąć?
i zrób sobie selfie :P
Widzę, że zrobiło się bardzo niemiło, nie wiem skąd ten brak szacunku. Jeśli ktoś potrafi wytłumaczyć coś lepiej, ba nawet poświęca swój czas na długie wypracowanie to myślę, że należy się go wysłuchać i nie rzucać obelgami. Co do tuningu to każdy robi to co uważa za słuszne, nikt za kogoś nie zarabia pieniędzy i też nie powinien ich za kogoś wydawać.
Ho ho ho, zgoda buduje, niezdogoda rujnuje :P
Nooo... chwilę się zawieruszę i zaraz jakiś upadek obyczajów...
Wróćmy więc do meritum, Marcinie, ale tak z czystej ciekawości, skąd ten pomysł na tuning?
Z tego co napisałeś, to już byś miał w sumie środki na letko podchodzoną 850-tkę? Wyzwanie?
Może lenistwo przed zrobieniem A? To bym zrozumiał, bo sam tak mam... ;)))
Ja to mam "bul dópy" bo mnie hajs blokuje przed dużym litrażem a raczej brak hajsu :|
Druid napisał:
Wróćmy więc do meritum, Marcinie, ale tak z czystej ciekawości, skąd ten pomysł na tuning?
Z tego co napisałeś, to już byś miał w sumie środki na letko podchodzoną 850-tkę? Wyzwanie?
To jest mix kilku czynników, raz, że nie mam jeszcze kategorii A, dwa, że lubię, jak coś wygląda normalnie i niepozornie, a ma ukryty pazur, trzy - uważam, ze lekki skuter z dużym schowkiem to idealny kompromis na miasto. Przyznam szczerze, że nawet jeśli decydowałbym się na większy motocykl to i tak w mieście, do pracy jeździłbym skuterem. Można zawsze coś większego zapakować, komfortowo przewieźć pasażera, przy tym szybko się poprzeciskać między autami :)
O! I to rozumiem... Pan Samochodzik i Kwietniowa Rakieta... :D
Bardzo jestem ciekaw efektów... daj znać...
Druid napisał:
Musisz zrozumieć ideę choroby pt.: Modyfikacja.
Ja to mam i dla mnie to oczywiste, intuicyjne :).
Paci - "co ty wiesz o zabijaniu" to ze masz wodoglowie zamiast mozgu to juz nie moj problem... jak ja pozeralem kilometry Java 350 to ty jeszcze srales w pampersy!... a kupilem 125 bo taka mi odpowiada po 13 latach przerwy... i tlumik mam orginal bo wymiana do niczego mi nie jest potrzebna...a to ty lamiesz przepisy poruszajac sie swoja 50tka wiecej jak 45km/h....zjebie.... a propos Wombad jestes burak przemadrzaly i tyle w tym temacie.... co do tematu Marcin zdawaj relacje jak przebiega tuning bo kazdy jest ciekaw Peace
Człowieku... odpuść... nienawiść Cię zniszczy...