Aprilia SR MAX 125 i.e. - opinie

To gdzie tak pada? Ja klnę, bo mi ogródek wysycha, a czekam na ten deszcz jutro... ;)))
Edit: OK... już uruchomiłem radar i widzę... niezła pompa... :((

Wielkopolska stolica. Jechałem to błyski i grzmoty. Deszcz jakoś nie przeszkadzał. Ale na zakręcie tylnym kołem na studzienkę wjechałem i poczułem,że tyłek zaczął uciekać. Dobrze,że wolno jechałem bo to już w zasadzie osiedlowa uliczka była.

Troche mnie nie bylo I widze ze grono posiadaczy sie powieksza oby tak dalej. Wodzu zaowazylem ze szalejesz z ta kamerka fajna sprawa :) Przypadek Marcina dal mi do myslenia I postanowilem przypatrzyc I przysluchac sie mojej Apce. Niewiem czy to normalne ale jak chodzi na wolnych obrotach to dziwnie piszczy (w okolicy wydechu, jak dodam troszke gazu to juz jest narmalnie) czy tez tak macie? Postaram sie wrzucic filmik ale niewiem czy fonem uda mi sie to zarejestrowac. Propos przewagi bialej nad czerwona ja nakleje nalepke turbo I bedzie najszybsza he he he Pozdro

Mnie czasem jak już się zatrzymam i zgaszę silnik, to z tłumika dochodzi jakieś pyrkanie/strzelanie. Odpalę wtedy na chwilę, przegazuję i ustępuję. Dziwne :)
Więc całonocne opady raczej nie zaszkodziły. Jedynie tyłek mi się schłodził mocno teraz podczas jazdy, oraz w tym lewym schowku miałem wody trochę i brudu.

On po prostu ma duszę... i musisz się z tym pogodzić... ;)))

U mnie też tak piszczy. Do tego z drugiej strony strasznie szumi, tak jakby gdzieś uciekało powietrze. Naprawili mi prędkościomierz - odebrałem go w sobotę i od razu pojechałem w trasę około 100 km. Wymienili też ponoć pompę paliwa, która miała być przyczyną problemów z obrotami - chwile podziałał normalnie, jednak dalej jest to samo. Będę musiał się chyba wybrać jeszcze raz.

No to tak jakbyś miał nieco pecha... Ja z kolei po Waszych wcześniejszych informacjach, postanowiłem jednak zmierzyć ciśnienie w oponach... Słusznie uczyniłem, a wiara, że zrobili to w serwisie była niczym nieuzasadniona... W obu oponach ciśnienie wynosiło dokładnie 2,05. Przestrzegam więc teraz ja wszystkich nowych nabywców... sprawdzajcie ciśnienie w oponach po wyjeździe z serwisu na Puławskiej...

jakie powinno być prawidłowe ciśnienie ?

Przód 2,1
Tył 2,4

Kq77 napisał:

lisek napisał:
witam , posiadam aprilia sr max 125cc mam problem ze wskaznikiem paliwa, mam zatankowany na fula a mimo to pokazuje tylko ze mam pol baku na wyswietlaczu czy ktos spotkal sie z taka usterka pozdrawiam

Od razu powiem, że nie jestem w stanie Ci pomóc, ale jeżeli mogę zapytać - jaki to rocznik?

witam sr maxa ma z 2011 r sory ze tak z opoznieniem ale bylem poza zasiegiem internetowym

witam posiadaczy sr maxa czy moze ktos mi opisac co oznaczaja rozne pozycje w komputerze poniewaz nie posiadam ksiazki z opisem ,byl bym wdzieczny pozdrawiam

lisek napisał:

witam posiadaczy sr maxa czy moze ktos mi opisac co oznaczaja rozne pozycje w komputerze poniewaz nie posiadam ksiazki z opisem ,byl bym wdzieczny pozdrawiam

Panowie z salonu obiecali mi instrukcję PL w pliku pdf. Jak dostanę mogę podesłać, tymczasem mam wersję ENG (też w pdf-ie)

To jak będziesz mieć PL w pdfie to też jestem zainteresowany. Ogólnie trochę kpina,że nie dostajemy instrukcji po polsku.
Ale pogoda się skopała. Dzisiaj jak jechałem na spotkanie popołudniu to mi kark przewiało trochę,poza tym zimno,mokro,agresywni kierowcy - chyba zacznę odkładać na ten rejestrator jazdy.

Cruel napisał:

To jak będziesz mieć PL w pdfie to też jestem zainteresowany. Ogólnie trochę kpina,że nie dostajemy instrukcji po polsku.

Oki. Jutro odbieram moto :-) więc im przypomnę.

Kq77 napisał:

Cruel napisał:

Oki. Jutro odbieram moto :-) więc im przypomnę.

Powiedz im Kq77 ze cała Polska czeka na tą cholerną instrukcję w PL - też jestem zainteresowany jakby co.
++++++++++++++++++++++++++++++
Cruel ja właściwie cały czas już jeżdżę z kamerką i co rusz jakieś kwiatki się nagrywają - chociażby babcia co mi wylazła pod koła na czerwonym 3:50 na tym filmie https://www.youtube.com/watch?v=Bj1O1P7m5Ac i gdybym jechał szybciej pewnie rozjechałbym kobiecinę.

Kq77 napisał:

lisek napisał:

Panowie z salonu obiecali mi instrukcję PL w pliku pdf. Jak dostanę mogę podesłać, tymczasem mam wersję ENG (też w pdf-ie)

witam jak bys mial kolego to tez byl bym ty zainteresowany pozdro

koledzy czy juz ktorys z was probowal ile poleci swoja maszyna

Poczytaj...

Ja zdecydowałem się na tuning - w przyszłym tygodniu wymieniam cylinder, głowice, wałek rozrządu, moduł zapłonowy i wariator. Jak do tej pory to v-maxa licznikowego mam 126 km/h.

Jak to się wtedy ma do katB?
Ja narazie max 96km/h licznikowe,ale jeszcze na dotarciu jest. Ale czuć,że ma jeszcze wtedy sporo zapasu. Tak czy inaczej myślę,że 100-105km/h jest dla niego optymalną prędkością przelotową.