Od soboty jestem posiadaczem nowego SR MAXA 125. Kupiłem go w salonie na Puławskiej. Wcześniej jeździłem Hondą CBF 125, powiem szczerze, że zmiana jak z poloneza do audi A6 :)
Na co zwrócić uwagę podczas procesu docierania ? Czy tylko żeby nie przekraczać 8 tyś obrotów ?
Na nic specjalnie nie musisz zwracać uwagi... po prostu go nie katuj i oczy miej naokoło głowy... żeby jakiś zagapiony Ci go nie sponiewierał... ;))) Szerokości i przyczepności... :)))
Nie, to czerwona szybciej zasuwa :D Właśnie wziąłem obmyłem apkę z kurzu i brudu. Przy okazji dopompowałem koła. W przednim miałem niecałe 1,9 a w tylnym 2,1. Więc trzeba było pompować.
Bo widzisz Araszu, praw fizyki Pan nie zmienisz i nie bądź Pan... Te czerwone Aprilie, zasadniczo są czerwono-czarne... W związku z tym, ich powierzchnia nagrzewa się w znacznie większym stopniu niż białych... Nagrzane powietrze tworzy poduszkę powietrzną na elementach karoserii, w efekcie powietrze opływające czerwoną Apkę napotyka na mniejsze tarcie (opór) i w efekcie pojazd porusza się szybciej... ;)))
Tyle teoria, a praktyka taka, że wszystkie białe skuternogi pedałują szybciej, więc są szybsze ;-) My, biała rasa, opory jakiegoś tam powietrza za nic mamy ;-)
No i właśnie przez to lekceważenie zrywają się Wam potem paski napędowe, linki prędkościomierza, zawieszają się pływaki w zbiornikach paliwa, no i jeszcze się dziwicie, że macie duże zużycie paliwa... :D
Muszę Cię zmartwić Druid zostałeś bezczelnie oszukany, ta teoria z poduszką powietrzną ma zastosowanie tylko do jednego odcienia czerwieni - do czerwieni Ferrari. Tak więc moim zdaniem powinieneś niezwłocznie złożyć reklamację w Aprili.
Za mocno coś tam dokręcone przy manetce jest. Też tak miałem przed odbiorem. Podjedź i niech Ci to zrobią. kurczę,umyłem go dziś,teraz jechałem w deszczu i całą noc na dworzu będzie stać a pada... a nie wziąłem "plandeki" :( smuteczek.
W sumie nic się nie powinno dziać. W końcu tak są projektowane aby w deszczu też jeździły i stały na dworzu. Choviaż trochę szkoda jak słyszę jak mocno pada...