Toś wodzu wybrał sobie pogodę:)filmik fajny ale dupa ci zmokła.
Wodzu spoko szkoda tylko że pogoda na test nie dopisała.Podaj symbol kufra i pojemność zastanawiam się właśnie nad givi lub shad
Może jest tu ktoś z trójmiasta kto posiada taką Aprilkę i byłby tak miły żeby dać sie na spokojnie przymierzyć? Byłbym mega wdzięczny.
paci z tym moknięciem to już chyba taka karma - jak podjechałem pod garaż to znów wyszło słońce, zabrałem więc przemoczoną dupe i wróciłem do domu :)
+++++++++
hunter72 ten kufer to 37 litrowy Givi B37 Blade NT TECH
Druid napisał:
A, to bardzo możliwe... jak słabo łapał satelity, to błąd mógł być znaczący... ;)))
Znaczy miałem,że odczyt prawidłowy i znakomita jakość sygnału podczas zapisu. Ale sprawdze jak wrzucę tel do kieszeni w kurtce.
No wiesz, po prostu nie bardzo mogę uwierzyć, żeby licznik miał błąd pomiaru blisko 20%, bo gdyby tak było, to powinieneś bezwzględnie skorzystać z uprawnień gwarancyjnych... ;)))
Slaff Dre napisał:
Może jest tu ktoś z trójmiasta kto posiada taką Aprilkę i byłby tak miły żeby dać sie na spokojnie przymierzyć? Byłbym mega wdzięczny.
W Gdyni masz dilera Aprili :
Motocykle Stefański
81-002 Gdynia, Morska 360
zobacz http://aprilia125.pl/gdzie-kupic/
Jestem już po pierwszym przeglądzie. Niestety nie udało się naprawić prędkościomierza, dalej nie działa, muszę podjechać jeszcze raz na sprawdzenie. Olej wymieniony, ja mam nadal na liczniku 836 km a przejechałem ponad tysiąc. Mam do was pytanie, pierwszy raz dzisiaj odkręciłem manetkę do końca. Skuter jak to miał wcześniej w zwyczaju złapał muła (dziurę) w przyśpieszaniu przy 4-5k obrotów, później zaczął się wkręcać dalej do 8,5k i po chwili mimo odkręconej manetki do końca obroty spadły do 7,5k i zaczęły powoli iść do góry aż doszły do 9k i zacząłem hamować, czy to normalne, że ma tak jakby dwie dziury w przyśpieszeniu?
Hmmm... raczej nie, przynajmniej mój tak nie ma. Jak ze startu odkręcę na max, wchodzi na 8,5k i trzyma dopóki nie osiągnie właściwej prędkości... Muła łapie dopiero powyżej 9,4k i powoli dochodzi do 9,8k i prawie 10k... i to koniec... ;)))
Reklamowałbym... o ile oczywiście nie przesadzasz z tym mułem... ;)))
Postaram się później nagrać filmik, tak czy siak czeka mnie ponowna wizyta. Dzięki!
Jak włączyć blokadę kierownicy,bo ppdobno jest. Kombinowałem kluczykiem we wszystkie strony i nic.
Chyba muszę innym programem sprawdzić prędkość. Jechałem moment licznikowe 98,a później patrzę a w tel,że 82 max....
Jak inny program też tak będzie wskazywać to na przeglądzie gwarancyjnym o tym wspomnę.
700km za mną. Niedługo szykuje się pewnie 3cie tankowanie.
Cruel napisał:
Jak włączyć blokadę kierownicy,bo ppdobno jest. Kombinowałem kluczykiem we wszystkie strony i nic.
Kierownica maksymalnie w lewo i kluczykiem też w lewo do oporu bez wciskania bo otworzysz kanapę :)
A kurczę! Rzeczywiście coś w instrukcji widniało, że z kierownicą trzeba coś zrobić, znaczy w lewo maksymalnie. A ja tylko kluczykiem w lewo...
Myślałem, że z kołem na wprost też to zadziała :) dzięki!
No to dobrze żeś kluczyka nie upie....dolił... instrukcję warto uważnie przestudiować... jest tam parę cennych informacji...
Co do pomiaru prędkości, to porzuć taką metodę jak ostatnim razem... musisz w tym samym czasie porównywać licznik z gps-em i starać się przez kilkanaście sekund utrzymywać stałą prędkość... ;)))
Nie szło uwalić kluczyka bo delikatnie przekręcałem do momentu do którego stacyjka pozwalała.
Instrukcji po polsku nie mam,więc całej nawet nie chce mi się przestudiować....
Z tą instrukcją bez PL to jest jakaś totalna kompromitacja - chociaż podobno ma to związek z nie dawną zmianą głównego importera.
Druid dostałeś protokół serwisowy po polsku z przeglądu czy tylko wpis w książkę ?
Wpis... łącznie z zaległym z zerowego przeglądu...
Edit: Brak instrukcji po polsku to zwykłe dziadostwo importera... moim zdaniem słabo będą wyglądali przy ewentualnych sądowych sporach dotyczących gwarancji i ewentualnej nieprawidłowej eksploatacji...
Wygląda to mniej więcej tak: https://www.youtube.com/watch?v=-eV-Dy-ZuX8&feature=youtu.be
Tylko pierwsze przyśpieszenie, dalej chciałem nagrać drugi raz, niestety samochód przede mną staną na światłach i nie mogłem się wkręcić.
Wchodząc na obroty ma dziurę przy 4-5k później wkręca się do 8,5k, w pewnym momencie spada do 8 i niżej, mimo tego, że manetka odkręcona do oporu i z powrotem zaczyna piąć się w górę. Jak obejrzycie to dajcie znać czy u Was tak jest? Jeśli nie to następna przypadłość do zgłoszenia. Jak widać prędkościomierz nadal nie działa :P
Trudno po tym filmie stwierdzić jednoznacznie kiedy muli, a kiedy zdejmujesz z gazu... Wygląda jednak na to, jakby miał za mało mocy i coś go zadławiało. Tak jak pisałem, od startu, jak wchodzi na 8,5k, to u mnie nie cofają się obroty... to nie jest naturalne...
Takie lekkie przyhamowanie na starcie jest naturalne, dopóki się nie wkręci, ale później, nie ma prawa się cofać przy całkowicie odkręconej manecie...