Aprilia RS 125 By Adverion

ojj tam… ja wam zaraz powiem jak to byłu np. z moim bratem… był u dziadka na wakaacjach no dał mu fure, tankował i wgl… ale te ciągłe spisywanie liczników itp. wcale nie jest tak kolorowo

hehe nie no u mnie takich cyrków raczej by nie było :mrgreen: O takie autko chciałbym mieć: http://otomoto.pl/honda-civic-b18c4-turbo-4x4-C20959818.html

no no :smiley: ładnego VAG’a w germanie ! czowieku

Adver, kupuj coś żeby na della wpadać :stuck_out_tongue: Albo szybkie albo napęd na tył :wink: :smiley:

na muszę się tam kiedyś wybrać na della jak nie swoim autem to z jakimś kumplem… podobno ładne cyrki tam odchodzą :stuck_out_tongue:
Kupię Poloneza i będzie napęd na tył xD

a ja Ci mówię… ładnego vaga + german i dzida ;d

Najlepiej i najtaniej z napędem na tył to bmw e36 2.5 v6 192 km nie kosztuje dużo może i paliwożerne ale coś za coś ja będę sam za takim czymś się w marcu rozglądał :wink: dobre felgi oraz m-pakiet fajny wóz już jest na początek :wink:

silnik 2.5 to nie wypał :smiley: nie jest v6 tylko rzędowa 6… 328i na vanosię o niebo lepszy, dużo poprawek wprowadzony… przedewszystkim moment … ładnie zawija z dołu…

Ja tam broszur nie czytam ;p miałem okazje jeździć taką e36 i było wszystko git nie wiem dlaczego nie wypał u mnie ludzie mają jeżdżą niektórzy to mosty nawet blokują i pozbywają się wnętrza żeby używać do szczytnych celów :wink:

e36 do mnie to najbardziej wiejskie auto nigdy bym tego nie kupił, w ogóle nie lubię BMW
Jedyne BMW które mi się podoba i lubię to E46… reszta jakoś do mnie nie przemawia… po prostu nie lubię BMW

Adverion, wydaję Ci się ze e36 jest wieśniackim wozem bo wiekszość pseudo tjunerow niszczy to auto poprzes customowe zderzaki lamy itp. Spojrz tylko np na forum miłośnikow BMW i popatrz jak sa porobione w germanskim stylu e36 e34 e39 itp. Myśle ze zmieńiłbys zdanie widzac na aucie felgi wartosci twojej RS :slight_smile: Pozdro!

A co ty kondzio taki doinformowany jesteś. W dupie byłeś i gówno widziałeś. Silnik M50B25 jest jedna z najbardziej udanych jednostek silnikowych i najbardziej żywotnych:) Silnik 2,8 juz ma zmieńne fazy razrzadu dlatego ciagnie od “dołu” w miare równo. Przy silniku bez vanosa rzeżnia zaczyna się od 3,5-4 tys obrotów :wink:
Osobiscie mam e34 M50B20 czyli silnik 2,0 24v bez vanosa i po roku czasu mogę powiedzieć ze na prawde fajna jednostka lecz przy slaba do budy e34 2,5 24v juz jezdzi duzo lepiej przy zachowaniu praktycznie takeigo samego spalania.
Co do e36. Silniki od 2,5 robia rzeznie w tym aucie :wink: Nawet skromne 2,0 150KM juz daje ładnie rade :slight_smile: Ale trzeba się liczyć ze spalaniem rzędu +/-10L PB no i jak wiadomo do tego LPG i można latac :wink: Pozdrawiam uzytkownik BMW :smiley:

Mozę i BMW są dobre ale nie wiem czemu ale nie lubię tej marki :-/
Wolał już bym mazde rx-8… tam to by się działo :-o

Tylko wiesz na mazde koło 30 000 zł minimum trzeba mieć a takie bmw już za 8000 zł spokojnie wyrwiesz igłę :wink:
ja żebym miał kasę to też bym wolał taką mazdę a jest jak jest i nic nie zrobi z tym :wink:

Ja jakbym miał kase to bym sobie e34 M5 sprawił a ze nie mam to mam 2,0 24v :smiley:

Nie lubisz bo nie jezdziłeś moze dlatego. I niech nie wypowiada się ktoś kto bmw siędział z boku albo widzial jak przejezdza na ulicy. Pozdro!

Nie każdy musi lubić ale moze polubić takie jest moje zdanie. Ja bmw nie szukałem zeby kupić mial byc w124 a wyszlo inaczej i jestem zadowolony :slight_smile:

Chociaż zamieniłbym na w124 coupe :oops:

Jestem doinformowany bo miałem e36/46 w rodzinie i to nie jedną… Najlepszy okazał się 328i na podwójnym vanosie… każdy silnik poniżej 2.0 zresztą jak i 2.0 to padliny bo dużo palą a moc przeciętna… jeden silnik który jedzie to 2.0 na vanosie… Twoje 2.0 pali 10-12/100 … a 2.8 na vanosię pali 11,5-13/100 … spalanie praktycznie podobne a moc powala… więc ja i tam bym wolał 328i niż 325 czy 320…

Adverion napisał:

Wolał już bym mazde rx-8.. tam to by się działo

Oj za dużo NFS się nagrałeś :mrgreen:
rx-8 ma silnik wankla i co z tego że to jest silnik 1.3 jak pali +15l beny. Świadomieć wolałbym bmw choć żadną sam nie jechałem :mrgreen:

Albo z maździn 323F, też ładna :-P

Ja nie wiem co wy tu piszecie :stuck_out_tongue:

Co to jest vanos tak w ogóle ?

FLYP001 napisał:

rx-8 ma silnik wankla i co z tego że to jest silnik 1.3 jak pali +15l beny.

Ale ostro ciągnie :slight_smile:

dwu stopniowa regulacja faz rozrządu :smiley: która jest w bmw :smiley: po prostu są zmieńne fazy rozrządu i silnik ciągnie od samego dołu a nie jak np. v-tec w hondzie od 4tyś

a silnik wankla to jest maszyna… tzw. silnik idealny :smiley:
tłok o kształcie trójkąta, jeden obrót wału wykonuje 3 cykle ssanie,sprężanie,wydech i tak jakby jeden cylinder :smiley:

silnik idealny to byłby taki który ma 100% sprawność. Więc najbliższe ideału są silniki elektryczne. I zobaczycie, że prędzej czy później wszyscy będą jeździć na elektryce, a spalina będzie od święta, na tor lub coś w tym rodzaju. Sytuacja podobna jak kiedyś z końmi. Koń to było zwierze do pracy. Pojawiły się ciągniki, które na początku mieli tylko najbogatsi, ale z czasem wszyscy zamienili konia na ciągnik, a konie dziś są hodowane przez pasjonatów.

I tak właśnie będzie z silnikiem elektrycznym, tyle że wtedy koncerny energetyczne będą nas bić po kieszeniach tak jak teraz koncerny naftowe, i będziemy szukać innych rozwiązań i tak w koło macieju :stuck_out_tongue:

kondzio94, to że Twoj tata miał e36 jak miales 10 lat to nie wiele znaczy :PP MAz racje ze jest oszczedniejszy i najmocniejszy bo wkoncu to 2,8 :slight_smile: Ale 2,8 wystepowala pod koniec produkcji i raczej tanio nic fajnego nie wyrwiesz z reszta tanio to sa same dojechane auta bmw w ktore trzeba duzo zainwestować i wtedy wlasciciele mowia : BMW Bedziesz Miał wydatki :slight_smile: