Bez kitu czy wałek? xD
Kup Polini 160, ale by zapierrrr omg
Jak to się stało ?
Oleju w dozowniku nie bylo ?
właśnie sam nie wiem
Kumpel mechanik też nie wie jak to się stało… prawdopodobnie od tego starego tłok gównianego… :-/
A tłok i cylinder to już na pewno do wymiany…
a nie wiem od czego ale jechałem zablokowało mi to koło i jak już zjechałem na pobocze to patrze a temp jest normalna czyli 3 kreski… ale mówię co od tego moto tak ciepło bije… po jakiś 10 sek przekręcam kluczyk a tam 5 kresek a max to 6… to się za łep złapałem
i końcówkę jak tak to moto było na full rozgrzane to można było dotykać i nie było opcji że się oparzy a teraz to nie szło jej dotknąć :-/
moze oleju nie odstał ,zwiększyło się tarcie zarazem temp. i się zatarł ;/
a nie zaczynalo brakowac mocy czy cos ? bo wygląda jakby nagle zacxzal dostawac bardzo uboga mieszanke i się po prostu przegrzal ?
albo uszczelka wypierdzielila jakas i ci wode zezarlo cala z chlodnicy i nie mial chlodzenia ?
prze je bane…
Tuleje wbij w motor techu zawsze to taniej wyjdzie.
Takiej tragedii nie ma do rotaxa jeszcze idzie kupić cylinder w dobrym stanie za nie wygórowaną kasę
pierdziele te tuleje chce mieć oryginał … ale tłok chyba dam wossnera
Ale tak się zastanawiam teraz nad oryginalną 125 albo 160 polini…
a z tym olejem nie wiem jutro muszę zobaczyć … ale cholera przecież odleciał kawałek tłoka… a uszczelki żadnej nie wywaliło ;/
Nie chcę być złośliwy, ale…
Ja nie wiem, czy ty tą RS’ke katujesz, czy to taki wrak jestą! Co raz piszesz o jakichś awariach…
…a nie mówiłem

Krótko mówiąc jest chujowo, bo nawet weekend się nie zaczął, a maszyna stoi :573:
wyjeb dozownik, rób mieszankę dużo pewniej
jutro będę wszystko oglądał co mogło się stać, bo jak na razie to nie mam pojęcia co mogło się stać :-/
No właśnie chciałem napisać - może przez dozownik ?
To wszystko przez to, że dzisiaj jest koniec świata ! Ja wole nie wyjeżdżać
P.S.
Adverion napisał:
Ale tak się zastanawiam teraz nad oryginalną 125 albo 160 polini…
Idiottaaaaa

jednak przemyślałem… 160 nie założę mimo to że jest ona tam droższa tylko o 100 czy 200zł to nie duża różnica… ale nie będę tego zakładał i tak mi już dużo pali … a słyszałem że były i takie przypadki że po 20km kolesiowi korbe bokiem wywaliło w 160 polini także dziękuję
Ale już z przemasem gadałem i ten nowy cylinder będzie szedł raczej prosto do niego robi porting i mi wysyła go
Więc teraz będę zamawiał tak:
-Nowy cylinder
-Komplet uszczelek
-Bez tłoka tłoczek kupię sobie wossnera
w sumie mądrze robisz. bo jakby wal, korbe, nie daj boze jakieś frezy w silniku (w koncu ma to moc) rozdupcylo to koszty się mnożą pare razy.
No i prawidłowo Oddaj do Przemasa
w sumie dobrze że teraz Ci to jebło niż w środku sezonu
kondzio94 napisał:
w sumie dobrze że teraz Ci to myble bybleło niż w środku sezonu
Teraz jest środek sezonu :-|
Kondzio ale Ty dojebałeś… Chociaż dla mnie jeszcze nawet początku nie ma
jaki środek?.. środek to są wakacje… jak nic nie trza robić tylko można zapierdalać !
czemu się zatarła to nie wiadomo ale przecież jak jest katowana stajesz na poboczu na którym zgasła to temp rośnie
kondzio94 napisał:
środek to są wakacje.. jak nic nie trza robić tylko można zapierdalać !
Chyba w podstawówce -,-