Aprilia RS 125 By Adverion

A MOGLI SIE POKAPOWAÆ !
Kurna mogli !
by ci się odechciało 125/50 … ;{

lól :smiley: ja byłem pewny że to A1 xD głuupi ma zawsze szczęście :DD

RudY napisał:

A MOGLI SIE POKAPOWAÆ !
Kurna mogli !
by ci się odechciało 125/50 ... ;{

ale pierdzielisz, źle koledze życzysz, jakby się skapnęli to by miał bardzo przerąbane, zresztą oni na bank wiedzieli że to 125/50 tylko już akurat nie byli to takie buraki i mu tylko dali mandat za to że wiózł pasażera bez kasku.

A MOGLI SIE POKAPOWAÆ !
Kurna mogli !
by ci się odechciało 125/50 ... ;{

:-x foch...

Courte napisał:

ale pierdzielisz, źle koledze życzysz, jakby się skapnęli to by miał bardzo przerąbane, zresztą oni na bank wiedzieli że to 125/50 tylko już akurat nie byli to takie buraki i mu tylko dali mandat za to że wiózł pasażera bez kasku.

Dowiedziałem się że to były największe mendy w okolicy...
A ja jeszcze tak się pytałem: "a może da się jakoś załatwić, żeby mandatu nie było..."
To mnie bezczelnie sądem straszyli, to się zamknąłem już i nic się nie odzywałem :mrgreen:

Courte napisał:

ale pierdzielisz, źle koledze życzysz,

Pfff :) Wkurza mnie to całe 125/50 :p

Courte napisał:

jakby się skapnęli to by miał bardzo przerąbane

Wiem :) Ja wiedziałem jakie sa konsekwencje i brałem normalne :p

tak RudY, już nie bądź taki mądry bo na początku jeździłeś bez prawka 125’tką, ja wolałem 125/50, bo przy takiej kontroli jak miałem kiedyś to bym miał 500zł w dupę i zabrana możliwość robienia prawka w gorszym wypadku na ileś tam lat. A tak tylko panowie sprawdźili dokumenty i pojechałem dalej. Więc nie gadaj mi tu farmazonów :).

kolegę kolegi złapali niedawno na 125… nie ma oczywiście prawka, koleś 15 lat… ma teraz sprawę w sądzie rodzinnym i chcieli mu moto na lawetę zabrać… a jak to zrobił że nie zabrali to nie wiem…

A nie można ppo prostu postępować zgodnie z prawem(prawo jazdy, rejestracja, jazda odpowiednimi pojazdami) :roll:

Courte napisał:

tak RudY, już nie bądź taki mądry bo na początku jeździłeś bez prawka 125'tką

Jeździłem nie dużo i nigdzie daleko...
Głównie lasy.
Teraz mam prawko i latam sobie gdzie se chce, a 125/50 dalej łamią prawo :)

W gruncie rzeczy to Ty też łamiećsz prawo bo A1 jest do 15 koni :D, a DT ma sporo ponad 20 :D. Ale już mniejsza :D.

Courte napisał:

W gruncie rzeczy to Ty też łamiećsz prawo bo A1 jest do 15 koni :D , a DT ma sporo ponad 20 :D . Ale już mniejsza :D .

To samo miałem napisać ...

ale w dok pewnie nie ma wpisanego więcej niz 11KW. I jeszcze jedno. Nikt ci prawka nie odroczy jak cie bez prawka zlapia. Jedna wielka pierdolona plota !!! Zlapia cie bez prawka a masz skonczone 16lat to tylko placisz 500zl za brak kategori i nie mozesz dalej nim jechac. Bo jak masz 16 skonczone to mandat idzie na ciebei. A jeśli masz a1 i wieksza pojemnosc niz 125 to albo spoko policjant i nic albo glupi policjan i nic albo normalny i 300 za brak kategori

i to na auta też tak jestą
a mandaty od 16 lat a nie od 17? bo coś mi się tam kojarzy

od 17 nie 16 ,

i na auta jest to samo , za brak może byc 500 , ale jak jescze do tego złamiesz jakis przepis itp to moze byc odroczenie , albo jak złapią cie drugi raz ,

a 300 jest za brak kategorii , możesz mieć np A1 , i wtedy juz masz 300 :slight_smile:

Ale to glupie. Jakie odroczenie? Jezdzisz bez prawka i za kare nie będziesz mogl go zrobić?

Wino napisał:

Jezdzisz bez prawka i za kare nie będziesz mogl go zrobić?

tak

ja pierdole wrona jak ty pierdolisz…
Nikt ci nic nie odroczy. Odroczyc moga jedynie jak pod wplywem jedziesz, lub spowodujesz wypadek bez prawka tak ci nic nie odrocza jedynie mozesz mandat dostac i jak nie masz skonczonych 16 czy tam 17 to sad rodzinny i moze byc kurator. Zadnych odroczen

Odroczenie to tylko w tedy jak będziesz pod wpływem alkoholu/narkotyków

gówno prawda możesz dostac mandat 500zł a możesz odstać odroczenie z sądu albo nawet totalny zakaz , typo w 3m lata na f4 bez prawka , kilka razy dostał mandat aż w końcu , dostał zakaz z sądu że nie może robić prawka nigdy

Wrona ma rację.

wrona napisał:

kilka razy dostał mandat aż w końcu , dostał zakaz z sądu że nie może robić prawka nigdy

o kurde, na jego miejscu to stracił bym sens życia i bym się powiesił chyba :d.