Aprilia RS 125 By Adverion

A ja kiedys do importera hondy pisalem to on pow ze nie ma sposobu na homo w takich motocyklach ktore nie są juz tam przeznaczone na nasz rynek

Wino napisał:

A ja kiedys do importera hondy pisalem to on pow ze nie ma sposobu na homo w takich motocyklach ktore nie są juz tam przeznaczone na nasz rynek

To ci głupot nagadał :P Homologacja ma znaczenie międzynarodowe. Jezeli pojazd jest dopuszczony do ruchu, ale ze względu jakich konkretnych różnic prawnych nie może być dopuszczony do ruchu w innym kraju, to się przerabia ten pojazd.
Np. mamy motocykl z Angli bądź USA i różni się tym od europejczyków, że lampa w nim inaczej oświetla drogę(w Angli świeci na lewą stronę, w USA centralnie, a w UE na prawą stronę), więc po prostu wymianie się lampy i po przejściu badań technicznych rejestruje się taki pojazd. ;)

i USA’je mają jescze czerwone kierunki , i ztego co wiem teraz nie można ,Angielskich" aut rejestrować w PL trzeba zrobić przekładke

wrona, wiadomo o co chodzi, ja podałem dla przykładu tylko jeden z elementów :wink:

W przypadku moto z Anglii to trza jeszcze kierownice na lewą stronę przerzucić :lol:

nie zapomnij o ped.ałach

Przecież CBR250RR czy Kawe ZXR400 można kupić chocby na allegro ? wiec wtf ?

Powodzenia w zakupie cbr 250 na allegro, kawki jeszcze są, ale cbr pokaż mi chodź jedną, nawet w sezonie.

nie interesowalem się nigdy tym sprzetem wiec nie wiem. ale założę się ze w niemczech jest tego na kopy

Wiesz, nie wiadomo co ludzie po garażach trzymają. Może i w Polsce jest tego trochę, wiesz ktoś kiedys kupił, ale potem nikt nie jeździł i stoją maszyny po szopach i stodołach.

Ja widzialem honde cbr 250 dwa razy na allegro. Okolo 5k chcieli za nie

No mały up…
Dziś przyszły xenonki zamontowane i wytestowane, efekt miazga, widoczność o 100 razy lepsza…
Fotki będą… sam nie wiem kiedy :lol:

Adverion napisał:

No mały up...
Dziś przyszły xenonki zamontowane i wytestowane, efekt miazga, widoczność o 100 razy lepsza....

Tylko je ustaw jakoś przyzwoicie, żeby nie oślepiać innych zbytnio ;)

sram na to… ważne żebym ja dobrze widział :smiley:
W instrukcji pisali że warto wymienić bezpiecznik od świateł na troszkę większy, ale po coś :-?

A i mam taki problem, że jak jest nieodpalone moto to żarnik zamiast palić się normalnie to on tak mryga słabo, nie raz załapie i jest dobrze… ale wątpię,żeby bezpiecznik coś pomógł

Bo jest za slabe napiecie zeby odpalic Xenona.

Jak będziesz oslepial chamsko i spotkasz mnie na drodze w puszce to wiedz ze swiatel z dlugich nie zmieńie :wink:

Wlasnie takie cos to chamstwo i pustoglowie. A poza tym sam dla siebie stwarzasz niebezpieczenstwo, bo to ze razisz to jedno, a drugie ze jak będziesz razil jakiegos dziadzie z okularami jak denka od butelek i przez to ze nic nie będzie widzial zjedzie na twoj pas i cie rozjedzie to juz będzie twoje zmartwienie, a nie jego. Twoj pojazd w tym momencie nie spelnia wymagan technicznych wiec przeglad masz teoretycznie niewazny jak ktos się dopatrzy tego xenona w moto, nawet jak wypadek nie będzie z twojej winy :wink:

Brat mówił, że nie oślepia :slight_smile:

No dobra, ale co ma do tego bezpiecznik?

wy to macie problem , ja mam mega zjebane światło , napierdala szedzie potrochu , zamiast skoncentrować się na drodze i znakach to świeci nawet po suficie ;/ zrobiłem wkurw looka to mówią że teraz tak nei oślepia ;/

Adverion napisał:

Brat mówił, że nie oślepia :)

No dobra, ale co ma do tego bezpiecznik?

Nic do tego nie ma. Jedynie przy rozruchy xenon pobiera ok 60W i dlatego np bezpiecznik 5 A mogłby się palić wtedy, potem xenona bierze ok 35W czyli mniej niż zwykła żarówka.
Zwykły bezpiecznik 10 A jest OK.

ps. zmieńiłem treść postu, bo zamiast kliknąć cytuj kliknąlem edytuj i usunąłem połowe treści xD

DAJ LINKA JAKIE KUPIŁEŚ :D, no i pokaż na zdjęciu efekt :).

http://allegro.pl/cyfrowy-xenon-can-bus-h1-h7-h11-ksenony-xenony-hid-i1491449813.html
te kupiłem, przetwornice mam cyfrowe, są to te na tym zdjęciu co są wszystkie, te po środku …
ciepłota to 8000k
a zdjęcia, może jak mi się zachce to zaraz pójdę i porobię :mrgreen: