różnica w spalaniu między 2t 125 a 4t jest kosmiczna… w 2t do tego dochodzi olej…
jeśli kupować 2t to w bdb stanie albo w lipnym ale tanio (mechanicznym) bo naprawa nie jest tania…
Właśnie, zapomniałem o oleju do 2T! W 4T wymieniasz co 5-10 tysięcy km 1 litr oleju, a w 2T ile trzeba go trzeba na 1000km?
Też litr No może 1300 ml
KruczeK napisał:
Też litr :D No może 1300 ml :P
ILE?! :shock: I po ile jest taki litr oleju? Do 4T 40zł.
castrol tez prawie 40 zl
Nie ma nic za darmo i tak nigdy bym sobie nie kupil moto 125 4t bo to padaki
KruczeK napisał:
castrol tez prawie 40 zl :P
ja kupuje ze scooter centrum , olej z beczki tylko trzeba przyjechać z swoim opakowaniem , to płace 25zł/litr normalnie kosztuje 30 nie pamietam czy castrola czy czegoś innego wiem ze pół syntetyk
chodzą różne opinie o olejach z beczki, no ale może akurat na takim scooter centrum mają dobry
Po co płacić za piękne zielone, tłoczone opakowanie oleju i wtedy kosztuje on 50zł , jak można kupić w zwykłej butelce za niecałe 40? Mam w garażu 4 butelki oleju z beczki, bo dostałem do aprilki
A Dywer dowiedział się prawdy o dwusuwach xD
Ja Cie pierdziele jacy spamerzy temat o rs Adka a wy pierdzielicie co lepsze :PP Jak nic trzeba dać warny za spam:PP I nawet Kruczek, do czego to doszlo:P xD
Szympa napisał:
chodzą różne opinie o olejach z beczki,
juz wiem oni tam maja valvoline , ja go kupowałem , w butelce 5zł drożej , i jak porównałem sobie tez z butelki i ten z beczki to to samo tak samo wygląda , tak samo pachnie , taka sama gestość itp , to jest ten sam olej
wrona napisał:
ja kupuje ze scooter centrum
Już nie szpanuj, że blisko masz :P
mam też racing planet/skuter doktor , i multum mniej znanych sklepów mielocha tylko nie ma ale słyszałem ploty że też ma się pojawić
sorry ale ja nie mieszkam w kur.widołku o nazwie sokołow czy tam okolice , nie no dobra to są śliczne okolice , (szczególnie wsie) ale sklepów tam nie macie i pięknego wielkiego morza
wrona napisał:
ale sklepów tam nie macie
I tu się mylisz ;)
wrona napisał:
morza
Tu masz racje :P
Adverion przy twojej jeździe (lub kogoś innego) aprilią rs 125 do prędkości 140-150. Ile wam ssaż
hmm… czyli w moim wykonaniu ciskania do minimum 11rpm. to wyjdzie jakieś 8-9L/100
nie powiem ci dokładnie, ale często jestem widywany na stacji :mrgreen:
8-9 l to jak dobry samochód.
4T może i są słabsze ale i tak lepsze!, Mniejsze spalanie dłuższa żywotność silnika i nie bzzzzyczy tak. :lol: :lol:
Lucek92 napisał:
nie bzzzzyczy tak
yhy bo 125 fajnie chodzi ;/ juz wole dzwiek 2t jak się porządnie wkręci , niż takie pseudo puk puk puk , owszem wieksze pojemnosci to tak , ale nie 125
2t ma wieksze spalanie , ale coś za cos , jak chcesz zapierdalać to musisz płacić ,
2t , można dużo łatwiej zatrzeć , ale konstrukcja jest duużo prostsza ,
ogólnie nigdy bym nie kupił 125 4t a na pewno nie cbr
125 to faktycznie troszkę mało chciał bym na początek jakąś 250 szosowo-turystyczny.
http://www.youtube.com/watch?v=gMvO50c2EKU - od razu można przewinąć do 0:30
Śmiećh na sali z tą R-ką 125
czy mi się wydaje czy zaraz na samym początku rs była troszkę przed gsx-r ?