Szympa, poczytaj temat… przynajmniej cała 35 stronę
no ale tam jest link do innego kleju do metalu czytałem to i ty tam coś jedynie wspomniałeś o kleju do gwintów, bo to chyba by był jednak najlepszy pomysł.
Fajna Rs. Słuchaj do gwintów kup klej specjalny, one z reguły zabepieczaja przed zerwaniem gwintu i odkręceniem. Nie musisz wcale wtedy jakoś mocno dokręcać, jak masz oczyszczony gwint to to złapie po 24h i będzie trzymać. Dużo dałeś za zrobienie wysprzęglika z tą tuleją mosiężną, masz jakieś fotkiż Mam identyczny problem i właśnie się zastanawiałem co wymodzić. Teraz chyba działa bezproblemowo?
na postoju działa dobrze, zobaczymy co będzie po odpaleniu… resztę ci napisałem na PW a i dodam, że nadal czekam na zawór membranowy :-/ podobno paczka zaginęła i koleś ma drugi wysłać
Ile ci to cudeńko Paliż
Lepiej nie pytaj… ale powiem Ci że dużo :mrgreen:
ah… właśnie złożyłem apunie :roll:
no praktycznie, bo jeszcze boczek się został, ale przykręcę go, dopiero jak wyreguluję sprzęgło
Edit:
jednak go założyłem Jutro odpalam hm… :mrgreen:
Edit2:
No już odpalałem i z jednej strony się cieszę a z drugiej nie
No to tak:
sprzęgło jest ładnie wyregulowane, wyregulowałem według serwisówki bez odpalania i jest git :mrgreen:
ale gorzej z gaźnikiem :-/ , jak odpalę wszystko ładnie cyka, ale po zrobieniu rundy po podwórku i zatrzymaniu się rysa trzyma obroty w granicach 3-4rpm i po jakimś czasie spadną i jest normalnie… i na wyższych obrotach przerywa, tak w granicach 11,5-12rpm…
No to dałem większą dyszę a było jeszcze gorzej… obroty dalej trzymała a przerywała już przy 10-11rpm i mocniej…
Zrobi się cieplej to będę z tym walczył
ostry0996,
Adverion ci nie powiedział to ja ci powiem.
Moja RS 125 (co prawda bez arrowa jak u adiego) pali ok 7 litrów. Co prawda możliwe jest zejście do 5l, sam podobny wynik osiągnąłem, no ale trzeba jeździć z prędkościami “skuterówymi”. A Skuter spali o wiele mniej, np. Aeroxem spaliłem 2,7 na setkę.
Kowal napisał:
Co prawda możliwe jest zejście do 5l
nie u mnie :573:
Kowal napisał:
Aeroxem spaliłem 2,7 na setkę.
no comments :573:
No serio mówię. Jak jeździłem prawie ciągle oszczędnie to oba przypadki były prawdziwe.
kiblem nie da sięjeździć oszczędnie , żeby dozować manete to trzeb mieć przynajmniej evo ,
Evo nie idzie dozować bo albo się wleczesz albo zapierdalasz
dalczego nie ?? co prawda nie da się trzymac stałej predkości , bo jak byś nie trzymał manety , to i tak będzie się rozpędzał ale nikt nie każe ci zapirdalać , chcesz jechac 60 to jedziesz te ± 60
No jak nie da się dozować? Ja jakoś potrafiłem aeroxem trzymać prędkość taką jak chciałem. Czy 60, czy 70 nie było problemu. Chociaż oszczędniej jest jakbym się rozpędzał od tych 60 do 70 i delikatnie odpuścić żeby hamował silnikiem i znowu przyspieszamy. Więc nawet jeśli u ciebie nie da się dozować, to da się jeździć oszczędnie.
Przemas ma rację. Evo ma taką charkterystykę, że utrzymanie stałej niskiej/średniej prędkości silnika jest trudne, ponieważ on mimo wszystko będzie się rozpędzał(bo ma za lekko).
po to jest Evo żeby zapierdalać a nie wlec się 50 i niby oszczędzać,
a i jakoś ciężko mi jest uwierzyć w te twoje spalanie roxa
No to nie wierz. Ja tylko mówię jak miałem, a co zrobićie z tą informacją to już tylko od was zależy.
Polecacie czy nie polecacie? Sam się zastanawiam czy na zakupić sobie takowej.
Ku. Strasznie dużo pali. A jak z osiągami ? Straszna różnica jak yzf r125?
Zastanawiam się między rs 125 a yzf 125… Adverion? Ile ci to lecię:D I ile pali
Na yzf r125 nie jeździłem, ale jeździłem innym moto 125 4t i powiem ci tak, jak masz juz skuter, to 125 w 4t nie będzie wielkiej różnicy, a jak kupisz rs, to na początku to będzie kosmiczna maszyna. Potem ci spowszednieje.
Yamaha pali pewno okolo 4 nie więcej a rs 7 i podejrzewam ze więcej można spalic. Osiogi yamaha v-max okolo 140 a rs 170. przyspieszenie yamaha okolo 10s do 100 a rs okolo 7
No to dopełniłes wszystkiego
Yamaha jest na wtrysku chyba, to pewnie nawet mniej jak 4 spali, a rs 7-8 litra spala. Tak jak mówiłem, można zejść do 5l, ale to tak jakbym jeździł skuterem, więc bez sensu.