czasem to się dziwie jak niektórzy coś robią xD
jak naciskałeś tą klamkę to nie czułęś, że ciężko idzie, albo jak naciągałeś to nie czułeś, że coś ciężko idzie? czy gwint taki chujowy był, że się sypie przy minimalnej sile?xd
chyba gwint bo to alu…
Klamka wcale ciężko nie szła
A aj wkur*iony mocno naciągnąłem i o…
A to to:
a nie da się na większą śrubę przegwintować ? albo zaspawać i nowy otwór zrobić ?
takie gówno będzie kosztować kupe kasy, chyba, że używane jakieś wyrwiesz.
swoją drogą coś musiałeś źle poskładać, że coś było nie tak psuuuuuuuuja !
ale wszystko było ok :!:
a to badziewie to kupie jakieś używane nie mam zamiaru się bawić w spawanie czy wiercenie… nic z tym nie wykombinuje
a dam z 30zł i będzie lux
Za spawanie, wiercenie i nagwintowanie dasz max 20zł(a może zmieścisz się w 10zł[chyba, że sam zrobisz za darmo])
a nie lepiej , dołozyć 10 zł i mieć , tak jak fabryka stworzyłaż?
a w fabryce to myślisz, że jak robią? :roll:
Tak samo wiercą i gwintują… a jak można zrobić to samemu, to na wytrzymałości nie straci
W końcu dalej nie wiesz co jest przyczyną ? Pisałeś tam na forum o rs ?(rozmowa gg :P)
Dywersant napisał:
a w fabryce to myślisz, że jak robią? :roll:
Psują gwint, spawają, wiercę i gwintują od nowa :mrgreen:
Wolę zrobić tak jak pisze wrona... drogie to to nie będzie więc nie zbankrutuje ;-)
EDIT:
No chłopcy, to tak.. wysprzęglik zrobiony, zawiozłem do tokarza i wbił nową mosiężną tulejkę... i dziś dopiero mnie olśniło i wiem dlaczego to sprzęgło nie chciało działać, otóż.. ostatnia tarcza powinna być trochę inaczej założona... tzn. jej wypustki mają wchodzić w inne te rowki w koszu sprzęgła, jutro będę składał wszystko i się okaże ;-)
No i druga sprawa... zamówiłem prawię nówkę zawór membranowy za 100zł i jak dobrze pójdzie to powinien jutro przyjść, jak przyjdzie to już wszystko do kupy poskładam i pierwsze odpalenie będzie, ale jazdy nie :-(
Adverion napisał:
i pierwsze odpalenie będzie,
filmik :D
No widzę że Adrian ty tu na bierząco wszytko prezentujesz .
Chętnie także filmik zobaczę.
http://www.easyparts.nl/showdrawing/6698/79569/spain7/0-968-1-m412-m1604-m1595-m6698-s6708-d79569/Carburettor_flange.html
Zerknijcie na nr.9
Tam jest pokazane że dać klej do metalu Loctite
o coś takiego:
http://allegro.pl/loctite-435do-metalu-super-klej-wysylka-gratis-i1403612182.html
Jak myślicie, bez tego też da rade ? bo dokręcić tych śrubek za bardzo nie idzie bo gwinty jak z masła … A może Super Glutek da rade ?
nie wiem czy zmieści ci się to w karter , ale ja bym poprostu dał podkłądke sprężynowa a nei pierdolic się z klejem , potem przy odkręcaniu zerżniesz tylko łepek , potem se oczyszczaj śrubke z tego kleju , przypuszczam że , to jest zrobione tak żeby łatwo było oczyścić , ale jak dla mnie klej do gwintu to bezsens jest , duuuzo lepszą alternatywą jest podkładka sprężynowa
tylko że ci już pisałem że tego nie idzie dokręcić nawet troszkę mocniej bo zaraz gwint idzie i o… po zabawie …
Co się ma nie zmieścić w karter :!: :?:
a nie idzie mocniejszej śrubył czy to ten wewnętrzny taki słaby jestą
chodzi o wew…
bo to aluminium :-?
Adverion napisał:
Co się ma nie zmieścić w karter
bo jak dajesz kolejną podkładke to śruba bardziej wystaje , nie wiem jak to u ciebie wygląda , nie ważne ,
Adverion napisał:
bo to aluminium :-?
i co z tego , myślisz że to jest zrobione tak , aby było ?? , cłopie ja moj karter jakskręcałem to na pizde skręcałem i nic się nie zerwało , owsze nie możesz se dzwigni zakładać , bo wtedy pierdolnie , ale nie popadajw skrajność :)
najlepiej sobie kupić maly klucz dynamometryczny i jechac wszystko wg serwisowki, jeśli nei ma się wyczucia przy kreceniu
Adi pie rdol ten loctite, skrecaj to normalnie, ewentualnie na srubkę daj odrobine sylikonu, np Victor Reinz i tyle
no ok.
Ale wiecie jak teraz skręcałem to 2 imbusy rozwaliłem tzn. mam takie z łepkami okrągłymi z jednej strony i te łepki się urwał y i w śrubce zostały, tak lubię mocno dokręcać :mrgreen:
ale z tymi gwintami w zaworze to serio, to jest masło normalnie gówno a nie gwinty… ale zobaczę jak nowy zawór przyjdzie, jutro powinien być
a może specjalny klej do gwintów?
czyścisz wszystko ładnie żeby śruba się lekko wkręcała, dasz trochę na śrubke i skręcasz, nie dociągasz zbyd mocno i później powinno to wyschnąć i się nie odkręci.
ja taki kupiłem po tym jak mi kartera uwaliło bo się śruba w przekładnie odkręciła, ta od hamulca taka, i kupiłem najmocniejszą bo to się rzadko odkręca.
http://allegro.pl/k2-klej-do-gwintow-wysoka-sila-prolok-i1391676059.html