Brak szacunku i ogólenego ogarniecia! Jak mogłeś w ogóle do takiego stanu doprowadzić?!
jak kupiłem to już tak było, tylko że tak raz leciało raz nie i jak już to tylko trochę a teraz tak się zrobiło gorzej …
Oj już nie piernicz przecież to jest wacuś a nie problem
zaklej silikonem xD
zaklej silikonem xD
Ta po wieśniacku :-D
Jak zakleisz czerwonym silikonem to ci będzie pasować do lakieru xd
ej Adi mi też w tym rotaxie, z tego samego miejsca leciało i zakleiłem czarnym silikonem… A u mnie był silnik na wierzchu hahaah :D. Nie będzie widać, mistrzu ;D
Taśmą izolacyjną zaklej lub gumą do żucia
o-ringu już mam, a ile przy tym roboty taką już wolę zrobić to porządnie żeby wszystko było ok. a i tak będę chyba zamawiał i zakładał nowe tarczki sprzęgła, to i tak i tak muszę to rozebrać…
EDIT:
No pojawił mi się problem… muszę wymienić teraz głowicę wew. bo poszedł gwint od świecy :-/ nie wiem jakim cudem no ale szlak go strzelił…
I chciałem się was zapytać… czy muszę wymieniać uszczelkę pod głowicą czy może zostać staraż tam jest taka gumowa okrągła … taki jak by większy o-ring
Przy każdym zdjęciu głowicy wypadałoby zmienić uszczelkę, więc radzę to zrobić ;).
no ale uszczelki tej samej nie kupię… a komplet kosztuje 144zł więc nie wiedzę w tym sensu…
A jak bym zdjął i później przy zakładaniu posmarował trochę silikonem dodatkowo tą uszczelkę ?
Adver!
Adverion napisał:
później przy zakładaniu posmarował trochę silikonem dodatkowo tą uszczelkę ?
Bój się Boga! Zapomnij o tym! Silnik składa się na uszczelkach, a nie na silikonach!
Jak będziesz zdejmował głowice, to rób to jak najdelikatniej i najostrożniej. Jeżeli ci się uda zrobić to bez szkody dla uszczelki i stwierdzisz, że nie jest nigdzie ułamana, pęnięta etc, to możesz potem swpokojnie założyć ją z powrotem

Ja złożyłem silnik w Strykerze na starej uszczelce pod głowicą(ponieważ jak jest dobra, to nie ma sensu wymieniać), a wszystkie papierowe dałem nowe i przed złożeniem przesmarowałem wszystkie olejem silnikowym(żeby rozmiękcznone się lepiej ścisnęły i uszczelniły) i nic nigdzie nie kapie, komprecha po złożeniu silnika była na poziomie 12(nowy silnik ma 12,8), więc sam sobie policz

Mechanik jak bierze się za robote, to nie zakłada starych śmieci, jak jakiś amator, ani nie zakłada nowych części jak serwisant, gdy używane są jeszcze w dobrym stanie

no niby tak… no i właśnie chciałbym kupić tą uszczelkę na wszelki wypadek… ale nie mam pojęcia gdzie kupić… bo na larssonie są ale to cały zestaw za 140zeta… a tyle to ja nie mam :-/
Wiesz, jeździł teraz nie będziesz, więc możesz rozkręcić całość, wtedy zobaczyć i ewentualnie zamówić uszczelke, a moto postoi Jak swój rozbierałem, to za uszczelki musiałbym zapłacić 200zł :-x ALE ta pod głowice okazała się dobra, a reszte dorobiłem z papieru na uszczelki(papier 1mx1m kosztował 25zł :D), więc da się
Tak czy siak rozebrać musisz, bo teraz nie pojeździsz, więc rusz dupe
Dywersant napisał:
Bój się Boga! Zapomnij o tym! Silnik składa się na uszczelkach, a nie na silikonach!
, na nawet wole składać na silikonach i to jest bajka że silikon nie wytrzyma czy go wydmucha , trzyma tak samo jak uszczelka albo i lepiej a nie biegasz po sklepach w poszukiwaniu uszczelki ani nie pierdolisz się z docinaniem , silikon ma tylko jedną wadę , przed odpaleniem trzeba z godzinkę poczekać żeby porządnie zasechł.
oczywiście nie miesza się silikonu z uszczelkami jak to zrobił , adi
moj macal ma kartery, pokrywe sprzegla i cylinder zlozony na silikon i nic się nie dzieje pod cylindrem jest uszczelka i silikon cieniutko a pod glowica sa gumki i silikon i wszystko trzyma
tylko to nie jest silikon “czerwony” tylko silikon reinz’a zaje bisty ogolnie wszystkop skladam na te silikon i nie mam zadnych problemow nigdy. nawet wydech mam poskladany na ten silikon
http://bilstein.net.pl/sklep/czesci-samochodowe-c-16/silikon-uszczelkaplynie-70mll-tubka-reinz-70-31414-10-p-172
i nie bawie się w nowe uszczelki ani wycinanie
a ja mam jescze fajniejszy silikon ( nie pytajcie na chuj taki , taki miał mój dziadek )
bo do 400 albo nawet 600 stopni nie pamiętam
ee tam mnie akurat te stopnie nie ruszaja ten jest niby 200 czy 300 a na wydechu wytrzymuje
KruczeK napisał:
a na wydechu wytrzymuje
a tam ile jest stopni myślisz ?? , ac pracuje mniej niż 100 stopni , to wydech powiedzmy ma maksymalnie 150
P.S ja mam czarny sylikon
dobra, luz zamówiłem już zestaw uszczelek (50zł) nie jest tragicznie i zamówiłem też nową głowicę wew. za Uwaga! 30zł :mrgreen: i dobry stan jak na fotach, zobaczymy co to będzie jak przyjdzie …
nowa apka się już sypie a moja stara hondzia jeździ ;p hah
Co do uszczelek, papierowe według mnie powinno się wymieniać za każdym razem, po każdym ściągnięciu (powinno) a metalowe hmm cóż po którymś razie się też zużyją.
To tak jak świeca zapłonowa, tam ma taką uszczelkę, po kilku dokręceniach ta uszczelka się wygniecie już i o dupę rozbić ;p
A Wy to kurde ten sylikon pod głowice dajecie? oO nie wypierdzi Wam tego gówna stamtąd?
Mi uszczelke w małossim sporcie raz wypierdziało a to taki pierścień gumowy był jeszcze w takim wytłoczeniu w głowicy ze niby nie ma chuja żeby wypadł a mimo to go wypierdziało to sylikon to już by kurde się wysrał dawno xd