no bardzo bym cię prosił żebyś cyknął bo chciałbym zobaczyć jak to wygląda …
Zgodnie z obietnicą daję foto
Nie chciało mi się zdejmować pokrywy, żeby przedstawić to na magnecie, ale zasada działania będzie ta sama
Czerwona strzałka przedstawia odkręcaną śrubę(kierunek obrotu). Przy odkręcaniu śruby ta blokada musi być w ten sposób założona
Musisz uważać, żeby ci się pasek nie zsuwał na boki
Im większą siłą będziesz działał na nakrętkę na wale, tym mocniej będzie trzymała ta blokada(zaciśnie się), więc dobra jest
Pasek nie może być gówniany, żeby ci nie pękł
Przesadzony pręt oprzyj na pasku, żeby ci nie porysował magneta
Koszt zakupu paska(chyba, że masz).
Mam nadzieję, ze pomogłem
Ta metoda dobra jest muszę jeszcze spróbować to przy odkręcaniu dzwonu sprzęgła
ale przy magnecie już b. dawno próbowałem i pomogło
Dywer Fajny Laczek
rozumiem że ten pręt co trzymasz robi za magneto tak ?
Ta rura robi za magneto Pręt służy za dźwignie
[ Dodano: 17-08-2010, 20:23 ]
Special for You my friend
oj… już nie musiałeś tak szczegółowo ;* xD i tak masz"pomógł"
EDIT:
No to tak… Klin już dawno wymieniony, co prawda nie dało to jakiś kosmicznych efektów, powiem nawet że efekty są znikome co prawda czuć coś tam w przyśpieszeniu, że się lekko poprawiło…
No i druga sprawa…
Przyszedł czas na wymianę oponki bo stara już się w niektórych miejscach przeciera i jest łysa jak kolano, strach jeździć …
No i właśnie zakupiłem sobie moją wymarzoną Michelinkę Pilot Road 2 2CT
Tylko że jak były 150 (taką jak mam) to profil miały 70 a ja mam 60… więc nie chciałem takiej, to zakupiłem 160
No i kilka fotek:
Stara:
I nówka :
Sry że do góry nogami, ale imageshack coś fiksuje… =/
ta 160 to już krowa wielka xD
aa ten, mi się wydaje czy dałeś za tą opone >500zł? xd Nie było Ci aż tyle szkoda bo po starej widzę, że zbytnio się nie składasz na kolano ;p
A ja po starej widzę że ją spaliłeś.
Stara spalona w pizdu! (jak u mnie) xD
no no… spalona xD a dałem 600 taką oponę sobie wymarzyłem i taką mam… to już jest 2 składnikowa
Adverion napisał:
to już jest 2 składnikowa ;-)
I tak ją zajebiesz :P
150 ? A nie 155 ?:d
Koleś z którym latam po krk też ma rs i mówi że ma 155 ale nie sprawdzałem szczerze mówiąc
Sebazz napisał:
A nie 155 ?:d
Nie ma takich opon.
ok. kochani… potrzebuje możliwie najłatwiejszy sposób odkręcenia śruby od magneta …
Mam do dyspozycji klucz od szlifierki kontowej… można to odkręcić jakoś podobnie jak dzwon sprzęgła ??
Bo jednak gorzej mi chodzi na tym klinie niż na seryjnym :-?
Adverion napisał:
można to odkręcić jakoś podobnie jak dzwon sprzęgła ??
Już ci pokazywałem :P :573:
no ale cholera nie mam żadnego paska ;/
A taki od skutera by się do tego nadał ??
No ale z tym kluczem nie da rady jakoś ?
Pasek musi być klinowy prosty. Kosztuje ok. 5-10zł To jest dobry sposób. Dasz se rade
Kurcze teraz przez zimę to muszę zrobić taki konkretny przegląd… o-ringi w lince od sprzęgła (tam gdzie wchodzi już w silnik) poszły się kochać i mi olej napieprza … ostatnio jadę na stację, stanąłem i mówię co ja mam buda takiego mokrego, a to był olej… napieprza jak głupi
a już mam 5k+ km nakręcone
Adverion napisał:
Kurcze teraz przez zimę to muszę zrobić taki konkretny przegląd... o-ringi w lince od sprzęgła (tam gdzie wchodzi już w silnik) poszły się kochać i mi olej napieprza ... ostatnio jadę na stację, stanąłem i mówię co ja mam buda takiego mokrego, a to był olej... napieprza jak głupi :-D
a już mam 5k+ km nakręcone :-)
:| To to wrak, jak uszczelniacze przy silniku puszczają... Weź to ogarnij, albo posądzę cie o brak szacunku do moto :P
[ Dodano: 24-10-2010, 12:20 ]
Byś się już nie przyznawał :573:
jakie uszczelniacze przy silniku… po prostu o-ring walnął któryś od linki sprzęgła i jak wciskam sprzęgło to leci olej… nic strasznego zrobię to w zimę, zrobię ogólny przegląd i wymianę płynów…