Kelton napisał:
Koniki to nie wszystko liczy się pojemność i moment obrotowy
Liczą się realia a nie parametry.
Kelton napisał:
RudY napisał:
Wiadomo, że nie jest to jakaś rewelacja ale chłopie ...
Kelton napisał:
Koniki to nie wszystko liczy się pojemność i moment obrotowy a w tych 125 niestety, ale tego brakuje.
Pijąc wodę ze szklanki możesz się zadławić i kthxbb. Więc takie gdybanie jest bez sensu
To nie pisz bzdur bo tym się da powariować… pff… wszystkim da się powariować :roll:
nawet moim kupo zlomowatym bapsteremAdverion napisał:
wszystkim da się powariować :roll:
Kelton napisał:
jeśli do ścigania się to tak : mniejsza pojemność np. 600cc -> 150KM 1000cc -> 150KM
to 1000cc nie ma polotu nawet jak by ta mniejsza pojemność miała mniej kucy to i tak będzie brać jak będzie chciała tą 1000cc bo tu się dużo też liczy masa :!:
Daniel co ty chcesz od swojego skuta przecież do wariacji jest jak najbardziej…
Wyobraź sobie, że takie 600'ki objeżdżają bez problemu litry ;)
Adverion napisał:
jeśli do ścigania się to tak : mniejsza pojemność np. 600cc -> 150KM 1000cc -> 150KM
Logika logiką, ale 600 lepiej zbierają się na torach niż 1000, poza prostymi
nie wiem, może, na ścigach się nie znam ale jak mocniejsza to według mnie szybsza i wgl ;p
na torze nie jeździłem ani żadną 600 więc może być inaczej niż pisze ;p
z tego co wujek mówił to 600ccm przy 160 już traci tą przyśpiechę a od 200 to już tak wolno idzie a 1000 leci ładnie ;p bo miał cbr 600 i 1000 i jakieś suzuki itd ;p
i mówił że 600 słabe są w porównaniu do 1000
no akurat norma ;D no 600cc od 200 juz słabiej idzie, kolega mial cbr 600 i tez mowi ze na 200 konczy się te wyrywanie z siędzeniai mówił że 600 słabe są w porównaniu do 1000
Niejeden z was by na takiej 600 się przejechał to spadł by z siędzenia, albo podmuch wiatru by go zdmuchnął… Kolega wujka stryja matki ciotki mi mówił… Takie komentarze zostawcie dla siebie, a zanim coś napiszecie na forum to sprawdźcie to w praktyce.
ahh… w ścigach jest tak że wszystkie są mocne…
Mafioz napisał:
tylko która 600 ma 150 koniż
Adverion napisał:
NP. w Formuła 1 bolidy mają bodajże silniki 2.7 max....
Adverion napisał:
i 600cc i 1000cc gdyby miały tyle samo kucy a nawet 1000 by miałą odrobinę więcej... to 600cc jak objechała tą 1000 bo przecież nawet ona ma lżej i szybciej się na obro wkręca ... bo jest bardziej wyżyłowana ...
No to na logikę można pomyśleć że jak mniejsza pojemność a ma podobną ilość kucy to jest bardziej wyżyłowana, mam mniejsze cyle i wszystko no i dlatego ma lżej i szybciej i na większe obro się wkręca …no i waga…
[ Dodano: 24-12-2009, 15:41 ]
No w dniu dzisiejszym skonstruowałem adapter do aparatu cyfrowego który przykręca się do baku no i na nowy sezon będę mógł nagrać i wam pokazać jak się zbiera moja “Ryska” i może na rozpoczęcie sezonu nagram jakiś filmik wypadu z kumplami w dzień otwarcia sezonu
Po założeniu:
Zdjęcie zrobione aparatem przykręconym do Adapteru:
Adapter jeszcze do poprawki… muszę zeszlifować ostre kanty itd.
lajtowo, też muszę coś takiego u siebie zrobić
Adi, mistrzu!
Haha ale konstrukcja
Ja tam mam prościej
Tyle, że z telefonem …
Jakbym miał aparat to też bym coś wykombinował pewnie
No ale fajnie patrzy na licznik
Jak dla mnie to nie wygląda on zbyt pewnie, choć śruba porządna :mrgreen:
Właśnie to łączenie 2 elementów mnie niepokoi. Dasz zdjęcie jak apka stoi na stojaku?