Czy to prawda że jeśli bd szanował cylinder klasy racing wytrzyma max 5k przebiegu ?? i ze tłoka i pierscienie trzeba wymieniać co 500-1000km ??
Jeśli się nie myle to przy Evo tak jest, no i chyba przy dobrych racingach też.
Jak będziesz dbał to 5-8tys zrobisz na jednym tłoku. A tak po za tym to nie da się określić ile wytrzma to zależy od wielu czynników.
między innymi od mieszanki, obrotów, chłodzenia … itd
a właśnie idealna mieszanka do racinga to na 1l bezyny 20ml oleju ??
20ml ojeju na litr paliwa to mieszanka dla seryjnej 50cc
dla racinga to ~33ml na litr
Serio na pewno 33ml na 1l paliwa a które lepsze do codziennej jazdy i do docierania 95 czy 98 ??
98 lepiej się z olejem miećsza:)
a 95 ma mniej oktan i nie podnosi tak wysoko temperatury spalania co na docieranie chyba lepsze jest
a kto jeszcze potwierdza ze mieszanka do racinga powinna być 33ml na 1l bezyny ?
Ja. Do serii 1:50, Sport 1:40, a Racing 1:33...a kto jeszcze potwierdza ze mieszanka do racinga powinna być 33ml na 1l bezyny ?
Ok czyli jeszcze raz do zwykłej 50ccm na 1l paliwa 20ml oleju a do racinga do codziennej normalnej jazdy 33ml na 1l ??
Tak a nawet jak lubisz naprawdę dawać popalić to lać 1:25 czyli 40ml na 1 litr paliwa ale to wtedy gdy naprawdę będziesz go katować.
Sory. ale teraz już nic nie wiem do racinga mieszanka jest 1:33 czy na 1litr paliwa 33ml oleju ??
nie jeden litr oleju na 33 litry paliwa :))
siwy_fact napisał:
nie jeden litr oleju na 33 litry paliwa :))
na pewno będzie lal 33 litry benzyny i 1 litr oleju za jednym tankowaniem :-D
dla racinga leje się 33ml na 1 litr benz i kropka
no to sobie by obliczył ile ma lać na litr. mieszanki podaje się ,np. 1L oleju na 30 benzyny 1:30 :evil:
Ja proponuje kupić buletke do mieszanki Stage6 ja ą mam i jest skala 1:50, 1:40, 1:33. i patrzy się tylko ile się zalalo paliwa i wlewa się tyle oleju do miarki i do baku potem i nie trzeba nic liczyć ani nic
Zgadzam się z Siwy, to jest zajebiste…