Siemka, mam piaggio zip który nie ma komprechy ale mniejsza z tym. Najbardziej martwi mnie ten muł na starcie:/
http://www.dailymotion.pl/user/PiaggioGT/video/xagqmi_piaggio-zip-muy_auto
Rolki 6g przy wydechu tencingas next-r sprężynki top racing +50% miałem +30 i było jeszcze gorzej ;/ Wario sprzęgło i centralka oryginał. Proszę was o pomoc bo nie da się ruszać z tym mułem we 2 osoby
michasekk napisał:
który nie ma komprechy
to już wiesz dlaczego ;/
heh dokładnie komprecha , ja miałem 4,5 i jechał tyle samo , ale zbierał się tak powoli , że szok
michasekk napisał:
mam piaggio zip który nie ma komprechy ale mniejsza z tym
Padlem jak to przeczytalem ;] Przecież to normalne że jak nie ma komprechy to nie odpali albo jak ma kiepską to ledwo pojedzie ;p
Ale jak miał też dobrą to też miał tego muła na początku. A przy okazji żeby nie zakładać nowego tematu nowy cyl który znajdzie się w piaggio to
http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?cPath=1_91_116&products_id=788&osCsid=bb6d0e6157755d5778c4fc354a60c811
Jak myślicie. Czy to dobry wybór???
lepszy będzie szlif oryginalnego cylindra niż inwestycja w coś tak taniego … nie wiem nie znam się na markach dobrzę ale oryginalny cylinder sprowadzony poza serwisem wynosi okolo 600zł, jak dla mnie lepiej jest szlifować oryginał … zdecyduj sam
Ale orginał już miał 2 szlify i do tego jest zjeżdżony ;/
to albo nie docierałeś , lub ktoś zrobił ci lipny szlif i dał jakiś marny tłok
Raczej marny tłok… A powiedzcie czemu nie opłaca się kupywać takiego zestawu??
Poniewaz jest slaba wytrzymalosc to mniej więcej jakbys chinola do markowca porownywal zrob szlif i wsadz vertexa tlok i powinno smigac ladnie
To robić 3 szlif i nie bawić się w kupowanie wyżyłowanych 50cmm??
Co wy gadacie cylinder ten z linku jest dobry w końcu Metrakit i aż tak tani nie jest … zobaczcie na to z tej strony … nie ma głowicy to już o ile tańszy no i jest chłodzony powietrzem … czyli cena jest porównywalna do Malossi Sport 70 AC
Jeden napisał że się nie opłaca a wszyscy mu przytakują :lol:
No właśnie, ten cyl chyba nie będzie najgorszy. Orginały są bardzo drogie a podróby to normalnie zal… Chyba ten metrakit będzie najlepszym rozwiązaniem??
Adverion, ma racje, poza tym nie jest też tak drogi bo przecież to jest 50 to nie może kosztować tyle co np. 70. musi być tańszy i na pewno będzie lepiej kupić metrakita niż chiński zamiennik albo robić 3 szlifa.
Dzięki za odp. Ale powiedzcie co jeszcze kupić zeby nie bylo tego muła na samym początku. Przyjrzyjcie się dobrze.
jak powróci kompresja razem z cylkiem metrakit to muł się zmniejszy a żeby zlikwidować to twardsze spręzynki do sprzęgła.
No ale są najtwardsze:(
w takim razie lżejsze rolki … lub twardszą centralkę …
Adverion, powiedz mi jakie kupić centralkiż? ile % tak +/-
centralkę TR +15% i rolki 5,6 gr. ale od tego jest temat od regulacji … ale zaraz jaki ty masz tam tun oprócz wydechu ? bo jak tylko wydech to centralka niech się zostanie a rolki 5,6gr albo nawet lżejsze … ale przy noyym cylku to się zmieni …