Zmulony start.. FILM!!!!!

dellorto 17,5
rolki malossi 6g zmieniałem na 5,5 ale nie odczułem zbytniej różnicy
sprężynki sprzęgła +50%

ja bym dal rolki około 4g i centralną 50% lub 60%

5,5 do sportowego wydechu? to za duzo stanowczo wsadz 4,3 i będzie ok :slight_smile:

Coś ty, na 4,3 to będzie wył a v-max będzie może z 50km/h :frowning:

że sportowy wydech to oznacza ze leciutki rolki typu 3,4 gr. omg weź się schowaj … wiesz że ja jak miałem centralkę +22% i musiałem jeździć na rolkach 8,4 gr czyli na seryjnych haha i jak to wytłumaczysz mądry człowieku ? :lol:
otóż im twardsza centralka tym cięższe rolki muszą być … a teraz jak śmigam na białej malossi to trochę twardsza od seryjnej to śmigam na rolkach 4,5 gr. xD
więc weź trochę nabyj praktyki bo sama teoria nie styknie ci xD :stuck_out_tongue:

ehe, ale dalej nie wiem co dołożyć do swojego zamówienia, jakiś komplet rolek i ze 2 centralki żeby to wyregulować??

Adverion napisał:

że sportowy wydech to oznacza ze leciutki rolki typu 3,4 gr. omg weź się schowaj ..

ale skoro 5,5 było to samo to 4,5 4,3 mowie ze powino byc si

ięc weź trochę nabyj praktyki bo sama teoria nie styknie ci xD
to miało byc do mnie ? kolego ?

Tak to było do ciebie bo 5,3 rolki to wcale nie jest za dużo do sportowego wydechu :evil: zależy jaką masz centralkę też…

Zamów centralkę +15% TR a jej odpowiednikiem jest chyba Hebo +50% więc zamów może hebo bo są lepsze… i najlepiej do tego zestaw rolek testowych Polini tych od 3,5 w górę

nie chce się tu kłócić ale Synku proszę weź mnie nie rozśmiećszaj bo ty pewnie nigdy silnika nie rozłożyłeś :slight_smile:
napisałem tak bo tez miałem next-r i na rolkach 5,0 nie chcial jechac wiec wiesz ;/

darecki92, Przecież każdy skuter reaguje inaczej na zmianę wydechu… Ja np. na rolkach 6g mogę jeździć tylko mam małego muła na początku…
Adverion, Dzięki za odp. Mam nadzieję że to poskutkuje :slight_smile:

Pozdro

o boże hahah tym tekstem mnei rozłożyłeś ^^ miałeś next-r i z tego wnioskujesz że na takich i takich rolkach on najlepiej chodził

michasekk napisał:

darecki92, Przecież każdy skuter reaguje inaczej na zmianę wydechu… Ja np. na rolkach 6g mogę jeździć tylko mam małego muła na początku…

Święta prawda !! każdy skuter inaczej reaguje !!! i zależy też jakie się inne części/podzespoły włoży :roll:

Adverion, a wracając do centralki to hebo +50% jest troszeczkę twardsza od orginalneją?

napisałem że o ile pamiętam to jest taka jak TR +15% czyli tak twardsza… w sam raz gdy masz mały tuning … :roll:

a ja nie wiem od kiedy wybira się rolki pod wydech

zazwyczaj pod wario
np polini lubi lekkie rolki

ja mam wydech s6 pro lubi wysokie obroty czyli twarde sprezyny i dalem 3.6 grama rolki i jakos jezdze

musisz wiedziec jak chcesz zeby skuter się zachowywal z jakich obrotów bral

rolki dobierasz zeby zniwelowac mul i wkrecanie się na obroty centralka nie slizga ci się sprzeglo i zwieksza obroty na + tak samo sprzegło

FAKK!!! Jak was wszystkich słucham to nie wiem czy mam płakać czy się śmiać… widzę że żaden nie miał styczności z POŻ¡DAN¡ regulacją skutera…

Do tego co masz to malossi biała max żółtą centralkę resztę się samemu reguluje indywidualnie na przemian wkładasz sprężynki i rolki in sprawdzasz jak idzie… w zależności jak jeździ dobierasz odpowiednio co zmienić i na jakie zmienić…

A głupoty takiej jeszcze nie słyszałem ze rolki się dobiera pod wariator

Pozdro

siwy_fact no widzisz … jednak się mylisz bo ja miałem styczność z regulacją i to kosmiczną … i nie jeden raz uczyłem się na własnych błędach i teraz wszystko wiem co i jak … No i napisałem że TR +15% a TR+15% a malossi biała z twardością są podobne chociaż TR minimalnie twardsza coś jak Malossi żółta…

ja , żeby wyregulować swój skuter kupiłem 6 sprężyn centralnych i 3 zestawy sprężynek , i oczywiście zestaw rolek testowych

Dobra, dzięki za odp.

Temat do zamknięcia