Skuterowcy przybywajcie do Częstochowy, w tym roku przyjadę na swoim Retro. Już w końcu nie na piechotkę pod Jasną, bo jestem z cze-wy. Będzie nas na pewno dwóch i żeby nam głupio nie było wśród tych 25-tysięcy wypasionych sprzętów. Przydała by się porządna reprezentacja skuterowców. POZDRO.
No ja też oczywiście jade ;p Patryk mogli byśmy jechać przez Siewierz? Zgarniemy podrodze mojego kumpla, a za to jak będziemy jechać spowrotem on zaprasza na działke na grilla :D
Jasiu - Mnie to nie robi różnicy , możemy jechać przez Siewierz ; ).
Tylko z tego co wiem, to Pietro chciał jechać jakąś tam swoją trasą, ale myśle, że jakoś się dogadamy
No jakoś trzeba się dogadać ;p
Ja zawsze jeżdżę z Jaworzna przez Mysłowice, Szopienice, Siemianowice, potem w Bańgowie kawałek drogą 94 odbijam na Dąbrówkę Wlk. w stronę Piekar na Kozłową Górę do drogi 78 w kierunku Siewierza, następnie w miejscowośści Niezdara wjeżdżam na 912 do Miasteczka Śląskiego, potem 908 przez Psary, Konopiska do Cze-wy. Fajna trasa :)
Ale po co tak kombinować Pietro?
Po to, żeby nie pchać się małym piździkiem na DK 1, a tamta trasa jest bezpieczniejsza i ciekawsza ;)
Mi to tam obojętne tylko żeby przejechać przez rynek w Siewierzu ;p
Na Siewierz to ja bym pojechał ( nie jadąc przez DK1 ) przez Dąbrowę Górniczą :P.
Po co jechać do rynku w Siewierzu, a potem się wracać? Może Twój kumpel dojechać ulicą Będzińską, (przejedzie na światłach DK 1) w kierunku Pyrzowic i tam w miejscowości Niezdara moglibyśmy na niego poczekać, to jest ok. 20km od Siewierza.Jasiu napisał:
Mi to tam obojętne tylko żeby przejechać przez rynek w Siewierzu ;p
Kurde krucho stoję z paliwkiem tzn z kasa bo też bym się "przeleciał" na zlot w końcu to fajne przeżycie
A tak wogóle o której chcesz patryk wyruszyć? Z tego co wiem to zlot zaczyna się o 8 ;D
Co do trasy .
Mnie to jest obojętne, czy przez Siewierz, czy przez Pyrzowice, czy jakąś jeszcze inną drogą, tak więc ten wątek ustalcie Panowie między sobą, ja nie zabieram głosu .
Wydaje mi się, że przez Siewierz też można by było lecieć w kierunku Myszkowa i jakoś tam by się na Czewę wyleciało.
Krzysiek - szkoda . Na prawde CZEWA to bardzo fajny zlocik ;), może pochytasz jakąś kaskę ?. 5 dyszek powinno wystarczyć spokojnie.
Jasiu - o 8 zlot się zaczyna ? :)
Wcześnie, w tamtym roku coś pózniej było .
W tamtym roku wyjeżdzałem o 7, ale leciałem sam ( tzn. na jednym skuterze ja z dziewczyną ), to 70 z blatu nie schodziło .
W tym roku nie wiem o której będziemy wyjeżdzać, myślę, że tak koło 6.30 ?.
No co Ty Patrykk, znowy wymyśliłeś przez Myszków? Mówię Wam, że ta trasa o której pisałem, na skutery jest najlepsza...
Pietro, tak jak mowilem, mnie tam trasa jest obojetna, ale gdyby z jakiś tam powodów ten kolega Jasia nie mogl przyjechac sam do Niezdary i mielibyśmy jechać do Siewierza, to nie widze sensu , żeby z Siewierza jechać przez Niezdarę, tylko lepiej prosto na Czewę, a żeby nie jechać przez DK1 , to można na Myszków.
Chociaż z drugiej strony myślę, że w taki dzień jak Zlot Gwiaździsty Policja nic by nam nie zrobiła za to , że śmigamy sobie po DK1 , wkońcu jest to taki troszke wyjątkowy dzień ^.^, a w Niedziele tak do powiedzmy 16 jest mały ruch na DK1 .
Tylko że dla mnie żadna przyjemność jechać skuterem DK 1, pomimo że mój sqt to 150-tka, wolę śmigać spokojniejszą trasą gdzie lasy i czyste powietrze, a droga równa, bez kolein, dziur i frezowanej jezdni.. W takim razie pojadę sam lub wcale... :(
Panowie ja tez jade w niedziele ale drogą jak Pietro , jechałem w tamtym roku i jeszcze potem kilka razy , droga miodzio i widoki ok jesli cos moge sie spotkac w SWIERKLANCU przed wejsciem do parku na parkingu tylko zeby nie padało , czekam o ktorej sie spotkamy
Nie no co ty Pietro.
Trzeba znaleźć jakiś kompromis.
Jeżeli kolega Jasia nie będzie mógł dotrzeć sam do Niezdary, to Ja z Jasiem pojedziemy do Siewierza i potem w trójkę przyjedziemy do Niezdary i się spotkamy :).
Siema polecam tez trase przez Lubliniec naprawde super i dobre miejsca (z tej strony) do parkowania
Moim zdaniem najlepiej, gdyby do czwartku była lista uczestników.
Wtedy moglibyśmy się zgadać (np. na piątek), spotkać w realu i dokładnie uzgodnić trasę, gdzie i o której się spotykamy etc.