Zlot Gwiaździsty Częstochowa 2011 . Kto będzie ?.

madi, podaj definicję drogi ekspresowej ;)
kolego, od Piotrkowa jest kawałek autostrady, nie wiem ale chyba do Łodzi, a tak to cały czas ekspresówka.

Chodzi właśnie o tą autostradę ;) a wcześniej od Dąbrowy do Piotrkowa jest zwykła droga krajowa, dwujezdniowa.

No tak, powinienem tam wpisać expresowa, racja :) na ekspresówki nie można wjechać, choć niektórym zdarza się kawałek przejechać hehh

Widzisz kawałek..a tu chłopaki mają zamiar jechać 80km, z Katowic do Cze-wy. Znam tą drogę, bo często nią jeżdżę, ale nie wyobrażam sobie jechać nią motorowerem..Nawet ja, mimo że mam skuter-motocykl i prawo jazdy, unikam tej drogi, w takim ruchu i koleinach jazda nie jest przyjemnością, ale walką o przetrwanie ;)

Dokładnie, lepiej jechać boczną drogą niż Gierkówką na której jest wielki ruch i nienajlepsza nawierzchnia... Policja im nic nie zrobi ale kierowcy samochodów osobowych i tirów...

Jak bym miał ze Śląska jechać do Częstochowy to bym pojechał z Tarnowskich Gór drogą 908

Madi ostatnia i najnowsza mapka z autostradami w Polsce chyba najbardziej aktualna bo stan na 01-01-2011 http://www.gddkia.gov.pl/userfiles/articles/s/siec-drog-krajowych-w-polsce_6848/images/drogi_kraj_01_01_2011.jpg

Krzyśku, mylisz pojęcia, droga ekspresowa to nie autostrada, ale motorowerem też nie wolno nią jechać ;)

Dobra Panowie, nie sprzeczajcie się o drobnostki.
Wszyscy dobrze wiemy, że tą drogą jeździ na prawdę dużo skuterów, a skoro jeżdzą ( ja zresztą też tą trasą latam ), to raczej przypału z policją za bardzo nie ma .
Tak czy siak, proste jest, że dla przyjemności lepiej sobie jechać bocznymi drogami .
Lepiej stworzyć listę kto jedzie, umówić się, dogadać co do godzin, trasy etc.

No to panowie 17 coraz bliżej może zróbmy jakieś konkrety tak jak to pisze Patrykk , czyli zróbmy liste osób i może na rozpoczęcie wybierzemy sie jakąś większa ekipka

Jestem z Chorzowa

Pozdrawiam Ostry ;D

Ostry ja tez mieszkam obecnie w chorzowie. Z jakiej dzielnicy jestes?

Chorzów II Kojarzysz te 2 bloki przy rondzie na mariańskiej ? :D

No, właśnie .
Częstochowa coraz bliżej, a tutaj nie ma żadnej konkretnej ekipy ze skuterowo, a fajnie by było, żeby bynajmniej kilka osób pojechało :).
Po Częstochowie przecież też można walnąć sobie jakieś ognicho np. na Przeczycach , albo gdzieś w jakiś fajnym miejscu , opierdzielić kiełbaski, pogadać - tak coś jak na spocie na Pustyni Błędowskiej :).

To co panowie zbieramy ekipa ? :D

To ja i mój router sie zgłaszamy ;D

Kojarze Ostry

Krzysiek to ja mieszkam w tym Od strony Ogródków działkowych ;D

Dobra Panowie !.
Do zlotu został lekko ponad tydzień.
Kto wkońcu jedzie?.
Trzeba się jakoś ugadać , zaplanować trasę etc.

JA jade :D
I mam nadzieje ze pojade jakąs ekipa ze skuterowo ;D

No fajnie by było , żeby ktoś jechał ; p.
Wodzu, Krzysiek, Pietro, Kapuchon - jedzie ktoś z Was ? .

ja odpadam z cze-wą

Ja niestety też odpadam.

Patrykk, ja jeszcze nie wiem na 100%, ale dam Ci znać. Gdybym jechał, to moją trasą.