Podejżewam że to kwestia danego egzemplaza...jeden skręcony lepiej a drugi ma tam jakieś niedociągnięcia...ja też ogólnie jestem zadowolony mimo małych pierdółek które wychodzą w czasie eksploatacji. PS: ile czasu rozgrzewacie rano silnik zanim ruszycie w drogę?
Odpalam maszynę a później papierosa :) Zanim wypale piździk się rozgrzewa :)
Kupiłem 06.04 w Mysłowicach na terenie giełdy.Też odb.ale wydaje mi się że to odblokowanie polegało na tym że został przecięty kabelek od czójnika w przekładni ograniczającego prędkość tylnego koła.Jeżeli użytkownik INKA może sprawdzić ten kabelek to byłbym wdzięczny.Kabel niebiesko-biały wychodzi od dołu przekł.i wchodzi pod siedzenie.Najlepiej wyjąć siedzenie i zobaczyć czy on tam wchodzi w wiązkę kabli.Mój leci 65 ostatnie spalanie 2,8.Zastanawiam się czy z tymi modułami odblokowanymi to nie jedna wielka ściema.Ale może się mylę.
Mój skuter tez leci 65-67km/h na prostej - na zjazdach max to 73 km/h. Nie chce mi się teraz zdejmowac siedzenia by tam zajrzeć - moze w weekend to zrobię. Kabel przesledzięłm od przekładni aż za owiewkę pod siedzeniemk i nigdzie nie jest obcięty. skoro kupilismy skuter w tym samym miejscu to na pewno mamy tak samo zdjętą blokadę.
Tez słyszałem że tylko moduł.Tylko czy to odblokowanie modułu nie polega na tym że złącze tego kabelka z przekładni jest w nim zaślepione bo on raczej napewno dochodzi do modułu.Czy naprawdę odbl. moduł ma coś jeszcze zmienione? Gdybym miał odbl. moduł to złączyłbym kabelek i założył odbl.a potem przy rozłączonym założyć zabl.i porównać osągi.Wtedy czegoś byśmy się dowiedzieli.
W poniedziałek kupie moduł na allegro - zobaczymy czy będzie efekt. Co myslicie o tym ? http://allegro.pl/modul-cdi-odblokowany-2t-zipp-quantum-romet-ferro-i2340821907.html lub o tym: http://allegro.pl/modul-tuningowy-new-racing-zipp-quantum-2t-cdi-i2388536924.html jeszcze: http://allegro.pl/modul-odblokowany-zipp-otis-quantum-toxic-simply-i2392362670.html
Ja mam ten drugi (złoty) kupiłem za 30zł i działa. Ten pierwszy to chyba nie pasuje bo to do quantuma classica jest. Kolega Marcin_wlkp kupił do R'ki taki mały (pierwszy link) i mu nie chciał odpalić wogóle więc uważałbym na niego a w aukcji było że nie przyjmują zwrotów. Najlepiej sprawdź pod siedzeniem jaki masz czy mały czy duży ;) 5min roboty a masz pewność.
Wczoraj pierwsza awaria od zakupu minął miesiąc na szafie 1450 km. Jechałem i zaczął przerywać - wchodził na obroty i spadał. Nie wiedziałem co jest nie tak , paliwo , prad - dzień wcześniej jechałem ok 30 min w deszczu , myslałem ze coś zamokło. Postawiłem skuter na bocznej nóżce , zacząłem zaglądać czy nie ma jakich oznak zalania - nie Złożyłem nóżkę - wszystko ok. Jedziemy dalej. Po wjechaniu w pierwszą dziurę znów to samo. Zatrzymałem się i olsniło mnie - w bocznej nóżce jest czujnik otwarcia pewnie zamókł. Faktycznie otwarcie i złozenie nóżki resetowało problem (do nastepnej dziury). Dojechałem do domu , wyjąłem kanapę i odkryłem sporo wody w dolnej owiewce koło akumulatora. Namierzyłem kable ze złączka do czujnika nóżki - okazało się że producent przewidział kłopoty z tym elementem i na przewodzie dołozył specjalna zworkę ze złączka dzięki której mozna wypiac kable z czujnika i zewrzeć na stałę - zrobuiłem tak i teraz mogę postawić go na bocznej i silnik nie gaśnia.
Inca...ja u siebie też poszukam tego kabelka :) Też wolę mieć tak jak ty żeby silnik nie gasł na bocznej bo często parkuję za bramą i jak wjeżdżam lub wyjeżdżam to ciągle muszę na centralną go stawiać :) Dzięki ci za wskazówkę :)