ZIPP QUANTUM 4t (GT5) za 2100 - warto?

Raczej 2T. Ja pisałem o 4T Fresco zaopatrzonym w 139qmb

Ja powtarzam jak jesteś wysoki to nie bierz małego skutera, bo tylko będziesz kolanami o kierownice obijał, na dodatek wyglądał jak idiota :)

Zgiebongo napisał:

http://allegro.pl/show_item.php?item=3046714914

To Jest paździerz !!! omijaj kolesia z daleka skupuje skuterki picuje i sprzedaje . byłem u niego na jesieni wnet w pape nie oberwał za to że mnie 100 km przeturlał za niby zajeb... skuter .Co się okazało ledwie sam się turlał a ślady po glebach zamalował flamastrem olejnym

Chłopak się za bardzo napalił na ten skuter, z takim podejściem to istnieje duże prawdopodobieństwo, że kupi jakiś szmelc ;]

Poza tym z tego co wyczytałem w tej aukcji to jest 2T a nie jak w tytule 4T. I tak wygląda jak wyciągnięty z krzaków :-)

No to jak postawi na tego to dołączy do grona nienawidzących chińczyków

W sumie ja też kiedyś byłem taki napalony. Najpierw chciałem kupić używaną ince sprint, z przebiegiem 2000 km, brakiem akumulatora, już byłem w zasadzie umówiony na przyjazd jej, jednak przespałem sprawę, i stwierdziłem, że poczekam parę miesięcy (do majówki w zeszłym roku), dołożę 2 stówy, i kupie nowego, nie śmiganego torosa f16, prosto ze sklepu Real :D

ja pierwszy skuter przywiozłem z Hiszpanii który tam sprawował się wyśmienicie w Polsce niestety totalna porażka nie spełniająca swojego zadania więc przyszła myśl kupić taki który będzie spełniał oczekiwania i tak trafiłem do w/w kolesia i wielu innych po czym stwierdziłem że se kupie nowe fresco w Carefourze i jak na razie bajka:)

izdebski12 mam do Ciebie pytanie odnośnie kuferka ,szukam czegoś na kask szczękowy bo we fresko niestety jest deficyt na miejsce w schowkach a ten 48 powinien pomieścić kwestia tylko wymiarów czy on nie jest za szeroki i długi bo po moich pomiarach z metrówką kreśli mi się to idiotycznie mocno wystaje na szerokość i długość ?

Ten mój 48L jest o 2 cm cieńszy niż szerokość owiewek skutera. Wysokość jest okej. Jednak mój "wielki" kask "L 59-60" jest za wysoki, i brakuje parę cm aby zamknąć kufer

a Fresco jest chyba "tęższy " od F16 w tyłku wiec powinno być dobrze tylko kupie a kask nie wlezie i dupa w krzakach kanapki do pracy będę pakował:(

jak będę wyciągał skuter z zimowania i dotre do domu, to mogę pomierzyć miarką wysokość, szerokość, tak więc wstrzymaj się do poniedziałku - wtorku

ok dzięki

lucek71, Ty zaproponowałeś mi wcześniej ten (http://otomoto.pl/show?id=M3427501) skuter. Po długim zastanowieniu wydaje mi się, że to ciekawa opcja. No i jedyna, która nie jest chińczykiem oraz jest z Wrocławia, więc nie musiałbym płacić za kuriera. Mógłbyś napisać krótko coś o nim? Plusy, minusy?
PS Koleś nie zgodził się na obniżkę ceny, "bo i tak jest najniższa w Polsce", może jedynie dorzucić kask.

Ja też jestem z Wrocka i jakbyś się wstrzymał do ocieplenia pogody i umówił z gościem gdzieś w okolicach rynku lub magnolii to mógłbym pojechać z manometrem, żeby sprawdzić kompresje.

Dobry dwusuw, dość mocny, powinien wytrzymać jak wszystkie od Kymco przebieg ok. 30 tys. km, a stan już konkretnego modelu trzeba ocenić naocznie.

A dlaczego akurat do 30k tys. km? Jakaś zasada, na więcej nie ma szans?

to nie jest żadna zasada ! KAŻDY silnik można zajechać :D jak bym na samej benzynie pojechał to też 30 tyś km przejedzie ? wątpię.

Heh oczywiście wkradł się błąd bo jakby cylinder wytrzymał 30 000 000 km to by to był rekord świata :).

Tak się dowiedziałem w Amicarze w serwisie Aso Kymco, że tyle cylindry wytrzymują, ale robisz remont i jeździsz dalej.

Lukario
Proszę Cie, jak dieslem zalejesz to też przejedziesz? Nie załamuj mnie takimi głupini pytaniami... Każdy silnik wymaga remontu po jakimś czasie i mniej więcej takie przebiegi Kymkacze bez problemu wytrzymują - według ASO we Wrocławiu :)

tak jak lucek pisze. 30 tys. km nim pokonasz. nawet jak ci silnik ukradną to i tak będziesz jeździł dalej! Może nawet rekord pokonasz bez silnika.

Co Ty Izdebski wypisujesz? :D