Witam, Mam pytanie, czy warto brać skuter ZIPP QUANTUM 4t, używany, z 2011 roku, z przebiegiem 1800km "jak nowy" za 2100zł? Cena chyba niezła, pytanie czy jest lepszy od tych do 2000zł typu Toros czy Bassa? Polecacie?
PS A Zipp Quantum GT5? Są niedrogie (do 2000zł) używki, z małym przebiegiem... warto?
Panowie - jest używany skuter ZIPP QUANTUM GT5 2T (podobno W NAJBOGATSZEJ WERSJI WYCHODZĄCEJ NA RYNKU, POSIADA: - DWA AMORTYZATORY Z TYŁU - TARCZOWY HAMULEC Z PRZODU I Z TYŁU - ALARM WRAZ Z ODPALANIEM Z PILOTA - DWUTŁOCZKOWE ZACISKI HAMULCOWE.) za 1400zł, z 2008 roku, 5600 km od nowości, !ciągle nieodblokowany!. Wygląda fajnie, sprawia wrażenie naprawdę sporej porządnej maszyny. Brać? Nigdy nie byłem tak blisko decyzji o zakupie pierwszego skutera w życiu :)
2008 rok, chińczyk, i to jeszcze nie odblokowany. Nie, nie warto. Moim zdaniem warto zainwestować tą kasę w nowego chińczyka - toros f16 lub router bassa. Te same silniki, szybsze bo mniej ważą, jedynie są trochę mniejsze, ale jak dla 1 osoby to warto. Na 2 osoby w jedną stronę nie polecam, bo są za małe.
A to źle, że nie odblokowany? Cholera... wydawało mi się, że Toros to jednak półka niżej i warto za 1300, bo tyle udało się wynegocjować. W GT5 większość parametrów jest lepsza niż u Torosa (chociażby dwa tarczowe hamulce)... Silnik to MINARELLI AC /TAKI SAM JAK W SKUTERACH YAMAHA, CPI, KEEWAY, GENERIC. Taki sam ma też Toros? W teście na skuterowo.com wypadł bardzo dobrze, przebieg nieduży, a nowy kosztuje 3-4 tysiące.
Za kuriera trzeba zapłacić te 200zł, co począć. Na oględziny nie ma szans... No ale jeśli wygląda tak jak wygląda na zdjęciach i stan zgodny z opisem, to chyba wszystko w porządku, co?
No super, nowy Toros Fresco kosztuje 2,5-3 tysiące... Naprawdę zastanawiałem się na nowym Torosem F16, ale ten Zipp QUANTUM GT5 2T bije go na głowę pod każdym względem...
Przecież gość ściemnia... Silnik to żadne minarelli i na pewno nie spala 2l... Napaliłeś się jak 5 latek na resoraka, więc pewnie kupusz jakieś gówno :-) spytaj rodziców czy by po zdjęciach auto kupili, ciekawe co powiedzą :-)?
Teraz już raczej nie kupie, zniszczyliście moje marzenia o porządnym skuterze... Toros F16 oprócz tego, że jest po prostu gorszy to wygląda jak mała motorynka przy nim...