Zipp Pro 50,lub coś innego

Witajcie,
Mam zamiar kupic sobie motorower.
Zakup dokonam do 5 tysięcy.
I pytam was czy Zipp Pro 50 jest warty swojej ceny,czy też jest jakiś lepszy model ?
Bardzo proszę o opinie :)

mając 5000 zł i chcąc kupić motorower kupiłbym używaną Aprilię RS 50, np taką http://allegro.pl/super-aprilia-rs-70-50-i2352846585.html. Jakość tysiąc razy lepsza od Zippa a pojedzie nie 60 a 90 km/h.

RS osobiście bym zostawił (duże ryzyko kupna powypadkowego lub zajeżdżonego egzemplarza), a poszukałbym świeżego Derbi Senda lub Aprilii RX/SX w wersji supermoto. Rzadziej służą do wyżywania się, częściej zaś do normalnej jazdy, są łatwiejsze w prowadzeniu, a nie słabsze (bo mają te same silniki, co Aprilia RS czy Derbi GPR).

90 km/h ?
A możesz napisac coś więcej o tym motorowerze ?

Majker wszystko zależy od egzemplarza, kto powiedział że na takim SM nie można się wyżywać?

no właśnie... nawet chiński skuterk 4t da się katować.

Napisze mi ktoś coś więcej o Derbi ?

motorower z silnikiem Minarelli AM6.

https://www.google.pl/search?q=derbi+senda&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

Ja ci polecę Junaka 901 lub jeżeli zależy ci na sportowym wyglądzie to weź wersje sport (te same podzespoły, różnica jest w wyglądzie). Jeżeli dobrze ją dotrzesz to pojedziesz spokojnie 90km/h, ale tylko w wersji z 2011 roku. Ja osobiście posiadam wersje standard i naprawdę jestem zadowolony. Szczerze powiem, że motorower ten bardzo podoba się dziewczyna :D A jego brzmienie jest chyba nawet lepszy niż zipp'a

arek7991 napisał:

Jeżeli dobrze ją dotrzesz to pojedziesz spokojnie 90km/h, ale tylko w wersji z 2011 roku.

Chyba z przepaści :D

Z przepaści chińskie 90 czyli realne 70-75 w co i tak nie chce mi się wierzyć.

1. Junak nie jest chiński
2. Jak dbasz tak masz
3. Wersja z 2012r. ma 6kM
4. Motor waży 125 kg + ja 70 kg + kolega, z którym najczęściej jeżdże 93kg = 188 kg = 75 km/
5. Ja jadąc samemu rozbujałem go do 90km/h
6. nie każdy (tak jak prawdopodobnie wy)katuje swoje maszyny, a jeżeli dbasz to naprawde dużo da się wycisnąć z Junaka

1. jest chiński i pogódź się z tym. Importuje go z Chin polska firma Almot.
2. to prawda.
3. 6KM -3 KM. To, że ktoś w internecie napisał że ma 6KM to od razu nie znaczy, że tak jest na prawdę. Poza tym - wersja z 2012 roku. A wersja z 2011 niby wg. Ciebie ma mniej tak ? A wiesz że silniki w obydwu wersjach są identyczne ? Może w tej z 2012 jest inny zegar i o więcej przekłamuje.
4. 75 km/h - 10 = 65, to jeszcze jest możliwe.
5. 90 licznikowego, realnie może miałeś te 70.
6. tak, my katujemy, jeździmy na jednym kole, palimy gumę przed tesco i robimy tuning :)

MichalWujak napisał:

Majker wszystko zależy od egzemplarza, kto powiedział że na takim SM nie można się wyżywać?

Nikt, ale widzę, że "ścigacze" przyciągają więcej takich domorosłych motocyklistów.

madi napisał:

1. jest chiński i pogódź się z tym. Importuje go z Chin polska firma Almot.
2. to prawda.
3. 6KM -3 KM. To, że ktoś w internecie napisał że ma 6KM to od razu nie znaczy, że tak jest na prawdę. Poza tym - wersja z 2012 roku. A wersja z 2011 niby wg. Ciebie ma mniej tak ? A wiesz że silniki w obydwu wersjach są identyczne ? Może w tej z 2012 jest inny zegar i o więcej przekłamuje.
4. 75 km/h - 10 = 65, to jeszcze jest możliwe.
5. 90 licznikowego, realnie może miałeś te 70.
6. tak, my katujemy, jeździmy na jednym kole, palimy gumę przed tesco i robimy tuning :)

1.nie jest chiński. poczytaj o tym ze sprawdzonych źródeł a nie na forach.
2.tu sie zgodze
3.wersja 2011 = 6km =72ccm wersja 2012 = 3kM = 48ccm albo 49cmm
4.to jest możliwe w 100 %. sam sprawdzałem
5.akurat licznok działa dobrze
6.zaprzeproszeniem gowno mnie obchodzi co robicie.

a tak wogóle jechałeś nim kiedyś, albo czy w ogóle kiedykolwiek go widziałeś ?

1. nie muszę. Stare Junaki z fabryki SFM były polskie. Obecne są chińskie, możesz zaprzeczać ale tego nie zmienisz. Nawet w google wszedłem i proszę, jeden z wielu linków: http://motorowery.net/junak-901-50
3. no wiesz, my tu rozmawiamy o normalnych 50-tkach, jak masz 72 ccm to inna rozmowa, na 70 ccm może pójść te 80 km/h
4. j.w
5. nigdzie nie działa dobrze licznik, nawet w najdroższych samochodach ;)

miałem do czynienia, oglądałem go w scooterlandzie.

Bliźniaczy Barton Sprint MY 2011 miał fabrycznie cylinder 72ccm, a homologację na 49ccm, więc możliwe, że Almot robił podobnie w Junakach.

Do arek7991 Junak to tylko polska marka, ale sprzety są chińskie.

Każdy licznik przekłamuje nawet taki w Mercedesie za pół miliona przekłamuje w granicy 5-10km w górę. Najbardziej wiarygodnym licznikiem jest GPS lub suszarka drogówki ale nie zachęcam do testowania v-maxu na tej drugiej. Junak jest chiński tak jak Zipp, Romet, Barton i wiele innych. Sam jestem ciekaw co to są według Ciebie "sprawdzone informacje a nie z for internetowych " ?

"1.nie jest chiński. poczytaj o tym ze sprawdzonych źródeł a nie na forach"
A jakie są te sprawdzone??? Motorower wcześniej nazywał sie w Almocie Ferro 901. Ciekawe co masz wpisane jako model w homologacji.

Panowie, Junak to polska marka. Niektóre modele projektowane są przez polskich inżynierów (większe pojemności), ale produkowane w chinach. Podobnie jest z Zippem, wybrane modele projektują w kraju, a produkcja z wiadomych przyczyn odbywa się w PRC ;)