Nie tyle co nie ma innego (szukałem w kilku sklepach), ale nie mogę znaleźć tego STAGE6 ; może on jest lepszy ?
Nie musisz brać paska z kevlarem, wzmacniany w zupełności wystarczy do tego setupu Kevlar bardziej niszczy talerze.
Nie wiem czemu wszyscy tak chcą brać te kavlarowe paski… kavlar to już bardziej do mocnego Racing/Evo
Jeden widzi potrzebę do Sporta zakładania owego paska a drugi do High-Endu ;]
[code:1:e5cd95a18a]Cylinder : Cylinder 70 ccm Polini CORSA - Morini AC
Wał : Wał korbowy BGM EVO - Morini (starsza wersja)
Wydech : Yasuni R
Łożyska : SKF C4 Teflon (nie szukałem łożysk, ale napisaliście, że te mogą być)
Wariator : Polini Speed Control TGB
Sprzęgło : Sprzęgło Polini G2 Morini
Dzwon : Dzwon sprzęgła Morini Address, AP…
Gaźnik : wyścigowy STAGE6 19mm RACING
Membramy: Carbonowe Polini
Pasek : Polini Race
Moduł zapłonowy : [Switch Box] NARAKU Racing [/code:1:e5cd95a18a]
W TYM temacie zdanie na temat sprzęgieł (tak to się odmieniaż ) są podzielone dosłownie na połowę…ale lepszy (i owszem - droższy) jest chyba jednak Polini…to więc wybieram.
Mam nadzieję, że w/w wersja SETUP’a jest ostateczna.
Jednak 4 pytania muszę jeszcze zadać :
1. Starałem się wybierać najlepsze możliwe do wyboru w sklepach części…może znacie jakieś jeszcze lepsze ? (które dadzą odczuwalną różnicę?)
2. Yasuni R - pisaliście, że wystarczy - spoko.
Chodzi mi tutaj o hałas… będzie on dużo głośniejszy niż seryjny, który teraz mam włożony? Naprawdę nie zależy mi, aby to “buczało” na nie wiadomo jakie odległości…wolałbym nawet, żeby za głośne to nie było, no ale…czekam na Wasze odpowiedzi
3. Tutaj raczej prośba…Sprawdźcie/oceńcie czy części są dobrze dobrane, będą “zgrane” i nie ma wśród nich dużej różnicy w jakości…czyli np. że część “X” jest stanowczo za mocna/za dobra do reszty części, itp.
4. Czy zapomniałem jeszcze o jakichś częściach, które trzeba - ewentualnie - NALEŻY wymienić? Osobiście się na tym nie znam ; czytałem tylko tematy, które tutaj userzy zakładali i sprawdzałem co wymieniali…
- Wg mnie jest ok.
2. Jest ładny głos, nie jest jakiś mega głośny jak masz watę
3. J/w w 1
4. Już ktoś pisał, że możesz włożyć cały zawór Stage6 v Force by Tassinari, a nie same membranki, poza tym do tego setupu przydał by się obowiązkowo filtr stożkowy. Najlepsze do tego będą: Polini Airbox/Malossi E5
załóż sobie jeszcze gazbox… ale nie inny tylko Malossi bo reszta to gówno :-/ nie musisz go zakładać ale ja bym założył na twoim miejscu … wyeliminuje ci wszelkie dziury w przyśpieszeniu
GasBox ? Teraz tylko trochę o tym przeczytałem i zdania są totalnie podzielone : jedni mówią definitywnie “nie”, drudzy “tak”.
No cóż, kupię to, ponieważ i tak znacznie więcej jest opinii pozytywnych.
A gdzie to się montuje? Gdzieś na widoku?
Montuje się to z boku przy gaźniku (w sumie nie koniecznie przy ale tak jest najlepiej).
Wygląda tak: GazBox w Aeroxie
ale malossi musi mieć trochę wolnego miejsca ponieważ on się skurcza i rozciąga … i za to cośdaje a nie jak inne[u:2f37fcacc2] wariatory :roll:[/u:2f37fcacc2]
GazBoxy raczej.
Axel napisał:
A gdzie to się montuje? Gdzieś na widoku?
Adverion napisał:
ale malossi musi mieć trochę wolnego miejsca
Autorowi ukazałem propozycje założenia i jak wygląda przykładowy gazbox.
BTW. Chyba tak jak na owym zdjęciu mógłby tez być Malossi zamontowany, miejsca mu wystarczy w końcu to nie balon!
no ale malossi jak już nie może być przypięty na sztywno…tzn. jakieś dodatkowe objemki tam jest takie miejsce gdzie można przykręcić jedną śrubkę która naaa pewno wystarczy :roll:
PS. jak będzie mi się chciało to dziś zrobię zdjęcie i ci pokaże jak ja mam to zamontowane
PS2. fajnie wygląda jak jest to na widoku i widać jak się kurczy … nie raz tacy ciemni ludzie pytali się mnie czy to jest jakieś nitro czy coś :lol: :lol: :lol:
Adverion napisał:
PS. jak będzie mi się chciało to dziś zrobię zdjęcie i ci pokaże jak ja mam to zamontowane ;-)
Chętnie zobaczę.
Adverion napisał:
PS2. fajnie wygląda jak jest to na widoku i widać jak się kurczy .. nie raz tacy ciemni ludzie pytali się mnie czy to jest jakieś nitro czy coś :lol: :lol: :lol:
Nie byłbyś zdziwiony na taki widok jeśli nie miałbyś o tym zielonego? :lol:
Wracając do tematu:
Adverion napisał:
jakieś dodatkowe objemki
Nie mówię o objemkach, jedna śrubka która mogłaby być np. od pokrywy przekładni prawda?
nie za bardzo ponieważ nie było by to tak jak na zdjęciu tylko akurat ten gazbox był by zamontowany 90stopni od pokrywy … czyli prostopadle :-/ bo tak właśnie ma malossi gazbox tą dziurkę do mocowania umieszczoną …
Gasbox powinien być założony jak najbliżej gaźnika, wtedy spełnia swoją rolę prawidłowo… Ten co ktoś podał jest trochę daleko.
Przy tym setupie ja bym założył gasboxa.
Adverion : wyślij te zdjęcia, jeżeli je zrobiłeś - przydadzą się.
I druga sprawa…temat zaraz “obok” mojego - “Brak mocy” (czy jakąś tak) ; napisałeś, że nie polecasz tego całego Polini Speed Control, natomiast polecasz Multivar’a.
Znalazłem natomiast coś takiego… “Multivar Malossi 2000 Morini” - to by pasowało?
Pytam, bo prosiłem, żeby pisać jeżeli są gdzieś jakieś lepsze, pasujące części…
Na pewno :) Tylko z tego co wiem to Malossi nie jest aż tak świetny w silniku Morini, częściej ludzie z minarelli czy P/G go polecają... Chociaż możesz spróbować :P Nie mówię, że jest zły.Axel napisał:
"Multivar Malossi 2000 Morini" - to by pasowało?
A więc zrobiłem fotki jak mam zamieszczonego gazboxa… sorry że skuter jest brudny ale nie chciało mi się go myć :mrgreen:
Fota 1
Fota 2
Fota 3
Dzięki.
Marchles.
Dzięki Adverion.
W ankiecie na temat wariatora wyszło, że może faktycznie ten Polini Speed Control będzie w silniku Morini lepszy niż Multivar.
Nie rozumiem tego, bo wydaje mi się, że albo pasuje, albo nie pasuje, więc albo jest jakiś wariator lepszy od drugiego, albo nie…
No cóż, nie zostaje mi nic innego jak Wam zaufać (w końcu doświadczeni jesteście ) i mieć nadzieje, że będzie ok
[code:1:3d9f4ccbb9]Cylinder : Cylinder 70 ccm Polini CORSA - Morini AC
Wał : Wał korbowy BGM EVO - Morini (starsza wersja)
Wydech : Yasuni R
Łożyska : SKF C4 Teflon (nie szukałem łożysk, ale napisaliście, że te mogą być)
Wariator : Polini Speed Control TGB
Sprzęgło : Sprzęgło Polini G2 Morini
Dzwon : Dzwon sprzęgła Morini Address, AP…
Gaźnik : wyścigowy STAGE6 19mm RACING
Membramy: Carbonowe Polini
Pasek : Polini Race
Moduł zapłonowy : [Switch Box] NARAKU Racing [/code:1:3d9f4ccbb9]
Rozumiem, że sprzęgło do dzwona będzie pasować…
A co z takimi częściami jak dysze itp.?
A co z takimi częściami jak dysze itp.?
Najlepiej kup zestaw dysz testowych i zestaw rolek testowych, powinieneś wyregulować.
Zestaw dysz według mnie najlepszy byłby z dyszami od 88 do 110
Mafioz dobrze gada Sprężyny Top Racing ze 3 różne sztuki…