Witam. Robię zamówienie na mieloch.pl Części, które zamawiam to: Sprzęgło Polini Speed Clutch, Dzwon sprzęgła Polini Evolution, Pasek Malossi Kevlar, Sprężyny dociskowe Top Racing (15%, 22% , 30%) i teraz właśnie nie wiem jakie kupić sprężynki sprzęgła czy 15% czy 30% czy 50 % nie chcę wydać kasy na marne. Wymagam żeby skuter miał bardzo dobrego kopa po przez sprzęgło i jego regulacje a wariator spełniał by funkcję dodania prędkości. Mój skuter posiada wydech Tecnigas RS i wariator malossi multiwar. Teraz mam tak zestrojony skuter, że ma dobrego kopa, ale startuje z wysokich obrotów a v-max to jakieś 85. Więc jakie dać sprężynki sprzęgła, jaką sprężynę dociskową i jakie rolki (mam zestaw testowych rolek 16x13). Proszę o pilną pomoc.
Ja na twoim miejscu kupił bym te wszystkie sprężynki… czyli 15,22 i 30 no ale jeśli chcesz kupić tylko jedne to ja bym wybrał i sprężynki sprzęgła 22% i sprężynę centralną 22%
A rolki jeśli masz to dobrze =) tylko jakie masz ich gramatury?
nie ma sprezynek spzegla 22% tylko 15, 30 , 50 . co do sprezyn dociskowych to kupie wszystkie te 3 (15, 22, 30) tlyko nie wiem jakie sprezynki sprzegla kupić.
to najlepiej chyba kupić jak dla moich wymagan ( bo nie che zeby skuter bardzo wyl z duzych obrotów starotwal) to sprezyna cetralna 22% a sprezynki sprzegla 30%?
Hmm raczej tak 30% ale nie jestem pewny ja bym kupił i 15 i 30 przecież to nie jest aż takie drogie…
ok a jak do moejgo skuter to lepiej sprzeglo poilini speed clutch czy polini 2g evoltion i czy ejst jakas duza roznica w osiahach?
[ Dodano: 2008-11-11, 10:59 ]
aha bo ja jeszcze mam taka biala sprężynę co dostalem z wariatorem malossi wiec nie wiem czy kupowac sprężynę dociskowałile on ma %
Nie mam pojęcie ile ona może mieć ale lepiej kup zestaw tych sprężyn a najlepszym wyjściem było by Polini 2G =] bo tam już masz 2 sprężynki i sobie podkręcasz je według swoich upodobań a różnicy w osiągach by nie było jakiejś gigantycznej… Ale Polini 2G Evo2 jest jak na tą chwilę najlepszym sprzęgłem… mam je i jestem z niego zadowolony…
Najlepsze połączenie stanowi Sprzęgło polini 2G evo 2 i dzwon sprzęgła polini evolution =)
to jakbym kupowal sprzeglo polini 2g evolution to bym wtedy nie musial się bawic z sprezynkami sprzeglaż i w ogole bym nie musial kupić sprezynek sprzeglaż i na jakiej zasadzie bym regulowal ,procenty" w tym sprzegle? to wychodzi na to ze bym musial tylko kupić komplet sprezyn dociskowych i to wszystko ? ;d
tak tam masz takie 2 śrubki … pod kluczyk “7” gdy je wkręcasz stają się twardsze a % nie można wtedy ocenić tylko według własnego upodobania to robisz =)
czyli wychodzi na to ze kupuje tylko: sprzeglo polini 2g evolution, dzwon sprzegla evolution i komplet 3 sprezyn dociskowych. i juz sprezynek sprzegla nie muszę kupowac co nie?
Dokładnie tak ;] bo w tym sprzęgle masz sprężynki i je tylko podkręcasz i w razie czego jak by pękły ( chociaż to nie realne ) xD to dają ci drugie =) masz 2 komplety sprężynek do tego sprzęgła
Dzieki ziom ;] jeszcze jedno pytanie czy kupowac pasek wzmacniany? czy nie do tekiego tuningu? tzn tecnigas rs, malossi multiwar i sprzeglo polini 2g. bo slyszalem ze kevlarowy to tylko do 70ccm bo w 50cc moze peknac albo obniżyć osiagi bo jest za twardy . skuter ma na arzie 7,5k przebiegu wiec właśnie nie wiem cyz poczekac do 10tys i dopiero wtedy? ten wzmacniany kupić? i jeszce jedno pytanie czy pasek peka tak jakby od razu czy przechodzi w takie nitki i moze cala przekładnie rozwalic?
Pęka na pół rozwalic w sumie nic nie moze ale przy duzych obrotach jak peknie to mozliwe(ale wątpie zeby tak było) moze się wplątac w wario i raptownie zblokowac wał reszty juz sam się domysl
aha o ku** ;( to lepiej jak tak od razu przy wymianie sprzegla, dzwonu wymienie tez pasek wzmacniany dayco ebdzie dobry co nie
PAsek kup tylko wzmacniamy bo kelvary rysują wario, i sprężyny racze 3 od hebo top rancing sa słabe no i zestaw sprezynek tez by się zdał
kondziopl3 - nie smuze mkupowac sprezynek sprzegla bo kpuuje 2g evolution
Kup pasek wzmocniony z pewnością wystarczy zobaczy ile teraz ma twój jeśli mniej niż 16mm to do wymiany ja sam mam teraz wzmocniony pasek Stage6 i jest dobry =)
do mojego albo jest dayco wzmocniony albo kevlar
weź daycon w zupełności wystarczy… nie bierz do 50ccm kevlara!
ok. no a na czym ta regulacja polega w poloni 2g? mzoesz jakos dokladniej wytlumaczyc?
:shock: regulacjaż nie… to ustawiasz pod siebie jak chcesz czy chcesz żeby ruszał z większych obrotów czy z mniejszych … jak z większych to masz tam 2 śrubki i je wkręcasz ile tam chcesz i robią się twardsze po czym skuter rusza z większych obrotów… a jeśli chcesz żeby ruszał z niskich to wykręcasz śrubki ( tylko nie dosłownie wykręcasz ) i skuter rusza z mniejszych obrotów…
To jest jak z normalnym sprzęgłem tylko nie musisz wymieniać sprężynek