Zadania/pogadanki/dyskusje - O szkole :D

Kowal napisał:

Taa, u nas w podstawówce nie bylo neta.

[ Dodano: 19-05-2009, 15:17 ]
Zresztą program edukacji (my mamy podręcznik Informatyka 2000) przewiduje te zadania w wordach itd.

mam identyczny podrecznik ale ani razu go w szkole nie miałem, zaeszytu nie prowadze od infy...a co do neta to nam dopiero załozyli neta jakis miesiąc temu...jak wchodziłem do gimnazjum rok temu to zacieszałem się, ze będziemy mieli wszedzie neta bez ograniczen i super kompy i się rozczarowałem na jakieś 25 kompów w pracowni działało moze z 10 i to jeszcze się zacinały w tym 3 kompy miały neta bardzo wolnego...dopiero jakieś 2 miechy temu kupili nowe kompy i neta załozyli wszedzie ;];];] i teraz jest luz

Ja tez w gimnazjum mam Informatyke 2000 , kompy są stare zanim się zaloguje to minie wieczność ,a podręcznika nie nosze bo za ciężki .

Ja w 2 technikum nie mam infy tylko takie coś jak gospodarka elektroniczna, 3h w tygodniu i cały czas w CS graliśmy, teraz nam sale zmieńili na 2x linux i raz w tyg mac. To na linuxach w jakieś mini gierki na wyspiegier gramy a na macach kamerką się bawimy (fajna zabawa nie to co w PC)

A u nas od kiedy pamiętam były kompy z internetem, tylko nie wiem co wolniejsze - internet czy komputery? :stuck_out_tongue: Jakieś dwa lata temu dali do biblioteki 4 kompy, z czego aktualnie działają 2, a od początku tego roku szkolnego mamy nową pracownię w innej sali (czyli mamy dwie, z nowymi i starymi kompami :smiley: ) i dali tam coś koło 10 komputerów (nigdy nie liczyłem :stuck_out_tongue: ) z Vistą i monitorami LCD :smiley: hehehe…

U mnie są 2 pracownie - jedna z 10 kompami nowymi i Vistą + 3 XP tyle że nawet flasha nie mają na Viście ani wiec nawet na YT nie można wejść, a żeby zainstalować to administrator… się wkurzę to się włamię -.-, a druga pracownia to ~10 Maców po 5 koła jeden, tyle że nie korzystamy bo nie ma nauczyciela który by się na nich znał -.- jedynie co to na kamerce się pobawimy -.-

kdekarz123, z wikipedi:

Firma chciała stworzyć łatwy w obsłudze komputer, który będzie w stanie obsłużyć każdy użytkownik bez specjalnej wiedzy informatycznej.

haha to pozdrów informatyków skoro się na tym nie znają xD
zawsze możesz powiedzieć że Ty masz maca i wiesz jak się tym obsługiwać, to nie jest trudne xD

HAHA a ja mam właśnie sprawdźian z logokomeniusza

A my na ostatniej lekcji właśnie się za niego braliśmy :stuck_out_tongue: