Z 70 na 50

Witam Tak wiec chce zmienić cylinder i włożyć serie wszystko i sprzedac cylinder po przebiegu 4km. po prostu męczy mnie to dolewanie oleju chce wsiadać i jechać i się nie martwic o nic. To docieranie i regulacje męczące i nudne. Jak myslicie pompka się zatarła po 4km ?

stratnie wyjdziesz na tym:/

Ja tam nie wiem, czy dolewanie trochę oleju jest nudne, bo ja to lubię robić xD I zawsze coś w 70cc pogrzebać :stuck_out_tongue: Ja bym zostawił parę wzmocnionych rzeczy np. jak masz wał i łożyska to niech siedzi na wzmocnionych, wario bym zostawił, sprzęgło itd. Jak chcesz zmieniać to zmieniaj ale zostaw setup który już włożyłeś tylko wyreguluj do 50cc

Zostaw wazystko jak jest teraz.

70 już zdjołem jest na sprzedaż wraz z lożyskiem hebo za 350zł wszystko idalne pełen zestaw.

Tylko 70ccmm sprzedaje reszta zostaje wiec jak ktos chce zaoszczędzić to sprzedam gratisy do tego mile widziane.

A jak teraz pompkę sprawdźić czy daje olej ?

Właśnie, potem będziesz żałował.

Red-raider, wes się nie poddawaj raz przez chwile cos nie tak to się tak poddajesz gdybym ja byl jak ty to wcale nie mialbym 70 w kileju jak jest cos nie tak to zazwyczaj sa to szczegóły (sam wiem z swojego doświadczenia) a jak sprzedaz to będzie tak a jednak mogłem zostawić ta 70 a ta 70 wału ni niczego ci nie rozwali ten kit taki mocny nie jest :slight_smile:

Nie tylko o to chodzi jest wiele powodów nie to że nie chce mi się docierać :expressionless:

Jestes na sprzedaż pełen kpl przejechane 4km dokładnie zero rys doslownie nówka został odpalony zostawiony na 30min i tyle przejechałem 4km i koniec do zestawu dodaje łozysko srebrzone hebo dysze 6mm 85 jeśli ktoś chce no i miarke stage6 wszystko za 350zł mogę wystawic na allegro.

NIeee, nie poddawaj się.

Tak ciężko dotrzec ten skuter… i będziesz mial 70…

prawie kazdy dazy do 70, ty wolisz wrocic do 50cc bo uwazasz to za dobre dla ciebie wyjscie :wink:

chłopie gorączkę maszł jak nie to walnij się w łep co to jest dotrzeć go ,zrobić mieszankę ? , później jaka satysfakcja jest wyprzedzając markowcA … [ bez urazy]

jak Ci się docierać nie chce to zamiast sprzedawać 70 i wsadzać 50 to po prostu nie docieraj xD staraj tylko nie jeździć długo na max obrotach i bd dobrze.
a z mieszanką przecież nie ma problemu, lejesz 3.5 litra na przykjład, wlewasz do miarki olej i do baku i wymieszać i już, roboty na 1 minute ale satysfakcja z jazdy na 70 duuużo większa niż na 50.

[ Dodano: 27-06-2009, 21:49 ]
a to że coś brzęczy to przeglądnij wszystko. jeśtli to jest takie jakby dzwonienie itp to pewnie po prostu pierścienie się nie ułozyły i dzwonią. ja jak cylinder ściągnołęm to przez jakieś 50km mi tak coś dzwoniło w silniku i potem przestało, nie poddawaj się tak łatwo, nie warto, na prawdę. jakbym ja się poddał to bym tego keeway’a sprzedał parę miesięcy temu.

tutaj nei chodzi o to że nei cche mi się docierać czy coś.

Muszę sprzedać dlatego że:

-rodzice…
-Ludzie na wsi się drą że jeżdzą jak wariaty.
-Psy stoją co dzień prawie.
-Nie tylko ja jeżdzę tym skuterem.
-koniec tuningu dla mnie i tyle.
-Nie chce juz pchać w to kasy
-Potrzebuję kasę.
-Mam inne problemy i prace

jak przejmujesz się ludźmi to pozdro <haha>
Cienias jestes, gdyby do mnie przyszedl ktos i powiedzial, ze jezdze jak wariat lub ze skuter chodzi glosno to bym go wysmial :slight_smile:

Psy stoją ? i co z tego ? Jeśli wiesz w którym miejscu, hamulec jade 50…

Wiem jakie to wydatki idą na sqta, no ale cos w zyciu trzeba robic :slight_smile: jeśli nie wydam ich w ten sposob na tuning, to przepije, wywale na byle co, a tak wiem, ze robie cos co kocham, lubie i sprawia mi ogromna frajde i jest to moje zajecie :slight_smile:

Tez pracuje i właśnie dlatego mam motywacje by kase zostawic na skuter, a reszte na inne wydatki :slight_smile:

Skoro już nie chcesz pchac w to kasy, wyrosles z tego, to tak zrób i po problemie :slight_smile:

Powodzenia :-/

No ta jasne:
popatrz: ludzie narzekają i psy stoją,
ludzie idą do piesków i mówią że taki a taki skuter jeździ szybko.
paczą jedzie i pac.

gdyby sąsiad zadzownil i powiedzial, ze taki i taki skuter jeździ jak wariat, to policja za przeproszeniem by go wysmiala, bo ma gdzieś takie błache sprawy, jedyne co mogą zrobić to wzmozyc kontrole ale nie beda siędziec na zadupiu przez caly dzien i czekac na tego “od sasiada” :slight_smile:

Ale jak i tak tam stoją to Red-rider kiedyś pojedzie tą drogą.

to kupić blokade obrotów za 100zł i coś spytają się cot ak głośno i wgl? zapewnisz że nie jedzie więcej jak 45 jak nie uwierzą dasz się jednemu przejechać pod warunkiem że jak się rozwali to płaci za szkody xD

no ale jeden temat poruszę ze psy nie wiem jak u was ale u mnie to są co chwile przez żuli bo co nie podjadą do wioski to muszą jakiegoś narąbanego zchaltować ,kiedyś tyle ich nie było

To będzie wiedział, że czekają na Niego :smiley: I będzie kulturalnie 45 km/h xDD Ja też włożyłem w swojego sqoota tyle kasy ale teraz patrzę, że jest sporo regulacji, ale wpakuje w niego jeszcze więcej bo sprzedałem Yasuni R i na C20 się przełożyłem xDD…70cc rullez…
Nie przejmuj się tym co mówią rodzice, bo u mnie jest “ta 50ka lepiej jeździła niż teraz” A ja na to ale 50ka nie miała duszy :stuck_out_tongue: