Spusc cala benzyne i zalej nowa i się przekonasz ;] tylko jak spuscisz i zalejesz to z startera noznego będziesz musial zapalac z pare razy muszisz sobie pokopac
A czy to w ogóle możliwe żeby paliwo wyparowało(stracił oktany) czy jak ?? Miał ktoś tak.
ja na ekstrakcyjnej jeździłem żeby dojechać do stacji szukaj przyczyny gdzie indziej
To mi pomysłów brak :oops:
tak jak gdzieś piałeś wymień cewkę, przewód i fajkę
Wiesz jak mam kupić cewke za 60 zł na allegro za jakis szit to wolę kupić naraku higt end z jednym pinem za 97 zł i mieć swięty spokój.
Jutro wyieniam wache fajke i swiece jak kupie i jeszcze kabel.
ja nie moglem zapalić skuta i się przestraszyłem. okazało się ze nie przekręciłem stacyjki do końca do kluczyk był tak na połowie blokady kiery no i kopalem, kopalem, kopalem a tu zonk! przekręciłem stacyjkę i od razu ogień. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie taki to ja głupi nie jestem Zeby nie było :roll:
Jaki rozmiar rolek dałeś? 15x12? Wyczyść gazior. Wylej tą benzynę i wlej nowej.
Jak miałem tak. Przez miesiąc jak jadę w trasie to gaśnie, albo spada fajka i muszę ją zakładać. Któregoś dnia w ogóle nie chciał zapalić. Kupiłem nową świecę i fajkę, najtańsze ze sklepu i za pierwszym kopnięciem zapalił. A w fajce nie było tej sprężynki.
Nakręciłem filmik jaka jest iskra http://patrz.pl/filmy/video0u47
Kopałem ręka to było bardzo słabo kopane
Dzisiaj kupiłem wache zobacze jutro a jak spuścić paliwo zeby niczego nei zapowietrzyć i nie zepsuć
Możesz po prostu od kręcić kranik od baku i spuścić je albo wziąsc wężyki odłączyć i zasysać podciśnienie i wtedy będzie leciało paliwo Nic nie za powierzysz.
Wymieniłem bene i też nic.
Pozostaje mi wymienić fajkę i świecę którą jutro chyba kupię.
A dlugo stal skut :?:
Jesli dlugo stal i nie miales nalanej benzyny po full to mógł Ci pordzewieć bak i ta rdza odpadła i Ci wpadła do gaźnika i się zapchal
Jezeli jeszcze nie to zobacz filtr paliwa
cin139, tylko ze baki sa plastikowe:P
Nie bak w yarox jest metalowy.
a to sory bo w wiekszosci sqteow plastikowy
Hmm mówię wam ze był zalany ze wskazówka ledwo sięgała zero :-/
A jak kopie to swiece zalewa to chyba gaźnik nie był by przytakany filtr paliwia jest okej bo jest nowy
najpierw wyczyść gaźnik jak ci swiece zalewa to pewnie od tego że musisz długo kopać
iskre masz taką średnią ale powinien odpalić
jak to nie pomoże to ja bym zajrzał do cylindra bo to jednak chinol a w nich nawet cuda się zdarzają
pns napisał:
a to sory bo w wiekszosci sqteow plastikowy
Pierwsze słysze gdzie ty w skuterach baki plastikowe widziałeś przecierz to nie jest zgodne z "prawami unii"
a że zalewa swiece to wyczysc gaźnik i wyreguluj, filtr powietrza moze zmniejsz przerwe na swiecy