Yamaha Yzf R125 i 25 KM ? ; ooo

Speedy, kupisz yamahe za 17tysięcy za 3/4 tyśwstawisz nowy cylinder i układ wydechowy i poleci ze 150 i wyjdzie tyle co za nową aprilie rs125 a yamaha będzie mniej palić i mniejsze koszta utrzymania bo do 2t trzeba doliczyć oleje, to że tłoki szybciej padają niż w 4t itd ;p no i lepszy głos aczkolwiek to już kwestia gustu ;p

A jetforce compressor?? da rade w skuterach…

nie myl compressora z turbiną bo to dwie inne rzeczy …

nie myl compressora z turbiną bo to dwie inne rzeczy ..

przepraszam :( nie wiedzialem :(

Mi się w tej nowej budzie RS nie podoba… Wole ta stara z zadupkiem w ksztalcie lezki i jedna lampa z przodu.

no widzisz u mnie właśnie na odwrót xD mi np się podoba bardziej ta jeszcze starsza niż te z okrągłym zadupkiem bo ta wcześniejsza jest taka kopułowata … =/ A ta nowa to dla mnie baaajka ahhh nie wiem jak innym ale ja w niej po prostu jestem zakochany :stuck_out_tongue:

Mafioz napisał:

Speedy, kupisz yamahe za 17tysięcy za 3/4 tyśwstawisz nowy cylinder i układ wydechowy i poleci ze 150 i wyjdzie tyle co za nową aprilie rs125 a yamaha będzie mniej palić i mniejsze koszta utrzymania bo do 2t trzeba doliczyć oleje, to że tłoki szybciej padają niż w 4t itd ;p no i lepszy głos aczkolwiek to już kwestia gustu ;p

Hmm czyli wynika z tego,że 17tyś + 3/4 tej ceny to 12750zł czyli po tuningu moto wyjdzie 29750zł :-| więc no hmm w sumie kasa jest to co stoi na przeszkodzie, co do tłoka i silnika po zmianie na większy 4T już nie jest tak mało awaryjny jak był. Bo zmieniasz w nim dużo rzeczy.

Dźwięk ? cóż RS na niskich dzwiek jak skuter 80cc .. wkręcisz na 8tyś już jak 250cc
Yamaszki to w sumie nie słychać jak jedzie, troszkę za cicho brzmi od 1-12tys jak skuter 125 4T. Tak kwestia gustu.

chodziło ze za 3 lub 4 tysiące zł zrobisz ten tuning xD cylinder ze 2tyś max pewnie wydech to samo ;p

Speedy napisał:

Hmm czyli wynika z tego,że 17tyś + 3/4 tej ceny to 12750zł czyli po tuningu moto wyjdzie 29750zł :-|

Emm... on napisał 3/4 tyś. !

Edit: Mafioz - parę sekund prędzej napisałeś :P

Mafioz napisał:

kupisz yamahe za 17tysięcy za 3/4 tyśwstawisz nowy cylinder i układ wydechowy i poleci ze 150 i wyjdzie tyle co za nową aprilie rs125 a yamaha będzie mniej palić i mniejsze koszta utrzymania bo do 2t trzeba doliczyć oleje, to że tłoki szybciej padają niż w 4t itd ;p no i lepszy głos aczkolwiek to już kwestia gustu ;p

Jaki jest sens kupowania nowego do tuningu to tak jak bym kupował huske tylko po to żeby Big Bre wadzić jak można 250cc kupić

Przemas92, -----.-----
napisałem że nową żeby pokazać że za cenę nowej aprilii kupisz nową yamahe i stuningujesz ją i poleci 150, będzie miała ładniejszy dźwięk, bardziej rasowy i dłuższą żywotność i mniejsze spalanie od 2T.
wiadomo że nowej się nie tuninguje, to był tylko przykład, rozumiesz już?

Spoko tylko taki przykła bez sensu. Jak już to kupić R125 i zrobić przelotówkę i dać większy gaźnik/gaźniki wtedy to ma sens.

Przemas92 napisał:

R125 i zrobić przelotówkę i dać większy gaźnik/gaźniki wtedy to ma sens.

yamaha jest na wtrysku ;-)

Oj nie myśl ,że po tuningu moto będzie tak samo żywotne… Zmieniasz w nim serce .
A do rasowego dźwięku to już się nie wypowiadam bo znacie moje zdanie. (Rasowo to nawet Kawa 250c nie brzmi :wink: )

Co do tego 3/4 to trochę wyraźniej piszcie :slight_smile:
A co do tuningu … kup RS za 14tyś wsadź do niej za 6 tyś tuning i ponad 200 pociśniesz a żywotność… cóż 5tyś i tłoczek :slight_smile: ale warto uwierzcie :wink:

no żywotność się zmieni ale na pewno zrobi się na niej więcej jak 15tyś km ;p i będzie mniej palić niż ta aprilia po tuningu xD
co do dźwięku to napisałem wyraźnie że dźwięk takiej tuningowanej r125 jest bardziej rasowy i taki bardziej basowy niż 125 w 2t.
do ściga jakiegoś np. 600 dźwięk bardziej podobny ma r125 niż rs 125 ;p

[ Dodano: 20-09-2009, 20:50 ]

Speedy napisał:

kup RS za 14tyś wsadź do niej za 6 tyś tuning i ponad 200 pociśniesz a żywotność… cóż 5tyś i tłoczek :slight_smile: ale warto uwierzcie :wink:

Jak ktoś ma kasy po uszy na nowe tłoki i nie jeździ w trasy i mało km bije to może i warto. ale jak ktoś lubi jechać w trasę i miesięcznie ze 2tyśkm robi to już chyba nie warto

Ja RS zrobiłem 20tyś na tłoku … a nie żałowałem jej :stuck_out_tongue:
No z tym głosem bym polemizował bo na większych obrotach to RS bliżej do 600cc. (hałas)
A w trasy to nie ścig a Varadero mm cudne moto :wink:

no bo głośniej i tyle xD a r125 ma bardziej taki basowy.
więc niech będzie że rs125 bliżej pod względem hałasu
a r125 bliżej pod względem samego odgłosu (że bardziej taki basowy i wgl)
a co do varadero to to już machina przecudna ale cena też spora ;p
2 cylindry w 125 mmmmmm

Tak piszecie o tym, że trzeba tłoki co chwile w 2T zmieniać…

Powiedzmy, że taka średnia wytrzymałość takiego silniczka to z 15-20kkm… Ilu z Was zrobiło tyle? :stuck_out_tongue: Częściej zanim moto siądzie to sprzedacie go, albo sprzedacie jak padać zacznie ;]

No to się zdziwisz :wink: 20tyś wymieniłem tłok i dalej jeździłem ponad 26tyś i dopiero sprzedałem :wink: i do teraz na tym tłoku śmiga. Fakt ,że przeglądy robiłem co 5 ,12,20 tyś ale też moto non stop śmigało :wink:

A przed RS miałem TZR50 i tutaj tłok wymieniłem przy 16tyś (Tuningowy) ale też motorkiem w pół roku to zrobiłem więc szybciej poszedł .

No widzisz - czyli tzw “częste remonty” w 2T to o kant d rozbić :stuck_out_tongue:

Zrobiłeś więcej jak 20k i śmigało dalej. To nie jest reguła… Bedzie się dbało o silnik to i się zapierdzileać będzie ;p