Yamaha yzf 125

Niger, pozdro & poćwicz :stuck_out_tongue_winking_eye:

blokada jest na module przynajmniej tak mi się wydaje

LooSiu no bo widzę że kalin309 chce oszpecić apke skoro nawet nie wie że ma ona szersze opony od yzf i pisze głupoty wprowadzając ludzi w błąd … zanim się coś napisze trzeba się upewnić … a nie że mi się ten moto bardziej podoba to musi być lepszy i nie ma chu** :evil:

No i jak się odblokuje to ile ma kucy nadal 15 ? Coś nie tak.

TZN. YZF ? czemu nie możliwe ? może być zablokowana tylko na module co ogranicza obroty …

Tak YZF R 125

Adverion, kalin309, LOOOZZZ kur.wa !!! Wyluzowac ja pierd.ole… Polska wolny kraj kazdy ma prawo do swojego wlasnego gustu i upodobania art. xx kodeksu xxxx :)) a co do blokad w yzf r 125 to na wytrysku i na module i ew wydech

I po odblokowaniu ile ma ponad 15kucy, bo jeśli jest zablokowana to ile ? Trochę to dziwne ;s

Nikt ci nie powie ile !!! zalezy jakie mapy wtrysku dasz jaki tłumik i jaki modul… chuj koniec

Ja pierdziele… Na serio się wczuliście… Ja wam już mówiłem każdy wybierze ku.rwa to co będzie chciał i nie ma ch**a we wsi… Yzf na starcie prosto z salonu ma 15 KM. Wybebeszysz tłumik to masz moze jakieś 1-2 Km + maks. Kupisz nowy tłumik za 1700 zł i w góre to od 2-4 KM podobno skacze na plus ale mi się to nie wierzy bo to 4T. Jak dodasz power commandera to max 5+ KM Ci daje. Więc te Race Replica na tor muszą mieć większą pojemność albo z wtryskiem coś przekombinowane.

PS: Wszystko to co tu napisałem to tylko moje podsumowanie z różnych źródeł. Niech nikt się nie czepia. A tak wgl to niewiem czego coniektorzy oczekuja od tych biednych 125. Jak tak pragniecie mocy to kupcie 600 i wio na hardcora ; ]

LooSiu, łosiu xD tak jak mówisz że to PC + 5koni to już masz niby 20 do tego układ wydechowy 2/4 to 22/24 konie razem wyjdzie ale i tak tyle nie da bo to PC daje do 15% mocy a z 15 koni to max 2 konie da ;p
a te na tor to wszystko mają pozmieniane, wtryski, mapy all…

No mówiłem Ci, że to są tylko takie moje wyssane z pięknego internetu podsumowania.
Jestem na punkcie YZF tak walniety ze na youtube o niej znam wszystkie filmiki. Wiem to trzeba leczyć ale co poradze, że ona mnie kreci. :stuck_out_tongue: Więc z tych filmików też trochę się dowiedziałem.
A tak z wymiarów to jakby porównać ją do TZR 50 tej nowej wersji to będzie taka sama czy większa ?

tzr:
Wymiary -
Długość (mm): 2002 mm
Szerokość (mm): 689 mm
Wysokość (mm): 1105 mm
Wysokość siędzenia (mm): 815 mm
Rozstaw osi (mm): 1341 mm
Min. prześwit (mm): 151 mm

R125:
Wymiary -
Długość (mm): 2015 mm
Szerokość (mm): 660 mm
Wysokość (mm): 970 mm
Wysokość siędzenia (mm): 818 mm
Rozstaw osi (mm): 1355 mm
Min. prześwit (mm): 155 mm

źródlo: http://www.yamaha-motor.pl/

to oznacza ze r jest wieksze xD minimalnie

ale węższe ;p

o 29mm… choc to trochę robi wizualnie

no i r125 jest dużo niższa co też robi wielką różnice wizualnie ;p
ale jak jest niższa to znów jest wrażenie że jest szersza optycznie ;p
bo jak moto wysokie to optycznie się wydaje takie chudsze xD

co nie zmienia faktu że mi się r125 najbardziej podoba ;p

Ale wiecie coo. Tak szczerze to te ostre lampy R-ki za te zaokrąglone z TZR-ki to bym zamienił. Tak jakoś mi się podobają. Boli mnie bardzo ze TZR nie wyszła ta nowa w wersji 125 też. No ale mamy YZF i też jest zajedwabiście ; ]

LooSiu napisał:

Ale wiecie coo. Tak szczerze to te ostre lampy R-ki za te zaokrąglone z TZR-ki to bym zamienił. Tak jakoś mi się podobają. Boli mnie bardzo ze TZR nie wyszła ta nowa w wersji 125 też. No ale mamy YZF i też jest zajedwabiście ; ]

ale właśnie jakby tak zrobili to ich zamierzenia przy konstruowaniu by nie wypaliły bo:
r125 miał być klonem yamahay R6 tyle że mieć mniejszy silnik, i nawet fajnie im wyszsło.
a produkując tzr 50 zamiećrzali sklonować R1.
Stąd okrągle lampy w tzr a kanciaste w r125.
a okrągłe to by raczej nie pasowały za bardzo do r125 ;/

Co jak co ale mogli by wypuścić TZR 125 2T :wink:

Adverion napisał:

Co jak co ale mogli by wypuścić TZR 125 2T ;-)

przecież jest taka xDD
http://allegro.pl/item731616653_yamaha_tzr_125_rr.html

tylko że stara a nowych nie ma xd