Witam
Po dość długim, ale prawie nieaktywnym pobycie na forum postanowiłem przedstawić wam moją Yamahe TZR. Otóż TZR kupiłem w 2009 roku w salonie Liberty Motors w Łodzi. Tutaj był pies pogrzebany bo zablokowana, no ale po dotarciu nadeszła zima więc garażowanie i po pierwszym przeglądzie zdjąłem blokady, ale nie wszystkie (wiadomo jak to jest ze starszymi) i niestety do tej pory leci na razie 80 km/h no cóż… Ale w nowym sezonie myślę, że to się zmieńi, gdyż:
:arrow: Odblokowuję Yamahe do końca
:arrow: zmiana układu wydechowego na SCR Corse hand made 50/70
:arrow: zmiana cylindra na Arisal Sport 50 ALU.
Myślę, że to wszystko a z optyki chciałbym zmienić:
:arrow: lusterka od Rieju rs2 matrix (bo od yamahy nie są zbyt atrakcyje)
:arrow: przyciemniana szyba Yamaha racing
:arrow: ciężarki kierownicy Hebo niebieskie
:arrow: naklejki na ranty felg niebieskie keiti lub pro grip
:arrow: zmiana lampy na ledową koso.
Myślę że to wszystko, proszę o oceńcie Yamahy i doradźcie co mogę jeszcze zrobić
Lewa w górę
A o to kilka fotek
Miodzio maszyna. Mi się podoba taka świeża, dziewicza
Co do planowanego tuningu optycznego, to nawet dobrze go zaplanowałeś, bo masz zamiar zrobić go umiarkowanie. Czyli coś zmienić, ale bez przesady
Podoba mnie się!
optycznie tego nie ruszaj , najwyżej szybkę
wsadź se , malossi sporta 70 cc , ( bez sensu 50)
gaźnik 17,5 wyreguluj i będzie zapierdalał
i oczywiście do końca odblokuj
jak zrobisz tak jak ci mówię to ze 110km/h powinieneś wyciągnąć
aa i udzielaj się na forum
A nic nie mówiłeś że chcesz cyl wymieniać…
Ale bez sensu pakować znowu 50ccm pakuj już 70ccm i to jakąś alu a nie żeliwo jak wrona mówi
Nie wiem może coś klasy Mid-Race ?
piękna TZR’a, i piękne zdjęcia :). Podoba mi się to, jak tło jest czarno białe a moto w kolorze. Jak na sezon zrobię jakieś ładne zdjęcia to uśmiećhnę się chyba do któregoś z użytkowników jednoślada żeby mi tak to zrobił :D. POZDRAWIAM! W liberty kupowałeś? Znajomy sklep :)… Planujesz na jakieś rozpoczęcie jechać do łodzi np?
no sam nie wiem jaki cylinder założyć, ale za dobry alu w 70 muszę też trochę zapłacić z 600-800. no myślę, że do manu uderze
[ Dodano: 18-12-2010, 15:56 ]
UWAGA UWAGA temat przenosze do działu skutery bo boje się że warna dostane
[ Dodano: 18-12-2010, 16:09 ]
proszę modów o usunięcie juz tego tematu bo założyłem nowy w innym miejscu
przeniosłem tam gdzie ma być // wrona
Fajny sprzęt
Nie lubie pseudo ścigów, tak też twoja tzr nie zabardzo mi podchodzi. Co do cylka to tak jak koledzy wyżej, jak sportowy cylinder to tylko 70. I wolałbym kupić zatartą 70, zrobić szlif i kupić dobry tłok niż kupić nową 50. 50 szybciej ci pójdzie, jeszcze alu to do kosza. Jak dla mnie to tylko żeliwna zatarta 70 :mrgreen:
FLYP001 to tak, jak widzę nie skapowałeś się ze ja nie kupuje używanych rzeczy to po pierwsze, a po drugie to po co mam kupować zatarta 70 jeszcze żeliwo jak oddam do szlifu jeden ch*j, a poza tym nowe to nowe. A i z tego co wiem to chyba alu mniej się grzeje
Jak dla mnie to tylko żeliwna zatarta 70 :mrgreen:
bez sensu , skompletowanie na tłoku vertexa wyjdzie cie ok 300zł , i czekanie w pizdu na tłok potem szlif itp , i jescze dodatkowo masz slif mniej ;/
A i z tego co wiem to chyba alu mniej się grzeje
taaa ale tzr to LC i nie będziesz miał problemu , zresztą to tylko sport nie racing czy evo i jak padnie ci alu , to koszt szlifu , przekroczy cenę nowego , bo po za szlifem , musisz jesczenałożyć Nacasil , a to juz kosztuje
istnieje jeszcze coś takiego jak tulejowanie ale to tylko trochę tańsze od nowego cyla xD
Adverion napisał:
istnieje jeszcze coś takiego jak tulejowanie :-P ale to tylko trochę tańsze od nowego cyla xD
Jakbym miał do wyboru tuleowanie i kupno nowego cylka, to wybrałbym tulejowanie :P U mnie ulejowanie z 350zł kosztuje, a nowy cyl 600zł :lol:
no tak ^^ ale kto powiedział ze ja go zatrę przecież adverion dobrze wie ze ja nie katuje sprzętów
Dasz majorkowi to on zatrze :mrgreen:
majorek to nawet rower zatrze. nie no zobacze albo 70 i jakiś gazior no i wał lub 50 założę, wiem że na pewno alu
Polini evo
On by krowę zajeździł :mrgreen:
A właśnie, nie chciał by ktoś kupić TZR ?
majorek sprzedaje tzr?
TZR_09 napisał:
przecież adverion dobrze wie ze ja nie katuje sprzętów
jak nie katujesz tak samo jak on , to długo ci ten cyl nie pociągnie :D
nie no cylinder który chce załozyc pod ten wydech musi byc mocny bo wydech jest za mocny do serii
Arisal T6