yamaha tzr 50-80?

Seryjne bez blokad zależy od zębatek.można ustawiac sobie na v-max albo na przyśpieche.Przy zestawieniu 11/47 przyspieszenie praktycznie nie spada a v-mac jakieś 93 km/h.Przy zestawiniu 12/47(które większość osób używa) przyspiecha praktycznie taka sama a v-max trochę większy.Więc z górki do 100 powinieneś serią dobic:)

no jak ponad 100km/h to juz dosyc ladnie jak na motorower;) Ciekawe ile polecial by mi po calkowitym tuningu na 80cc heh;) pzdr

To jest mniej więcej tak jak z użytkownikami chińczyków. Piszę ,że osiągi nie wiadomo jakie ,a rzeczywistość jest całkiem inna. RS to nie jest żaden diabeł.Ponad 100 km/h to dobija jak jesteś wagi piórkowej.Normalnie coś koło 100.W końcu silnik ten sam co w TZR tylko Rs jest trochę lżejsze więc ogromnej różnicy nie ma.

w takim przypadku przy wyborze między rs/cbr/nsr/tzr najlepiej zwracac uwage na to co nam się bardziej podoba i ogolnie na stan silnika. Mi chyba yamaha tzr http://moto.allegro.pl/item379419724_super_tzr_tuning_80_50_sprawdz_.html tu akurat znalazlem 80tke;)

No powinna trochę potrzymać o ile nie jest już zajechana. Tylko wymieniłbym wydech bo on akurat pogorsza osiągi.

a jaki polecasz wydech przy takim motorze?

Ja bym ci polecić do TZR Leo VInce V6 super sprawa

Neeoo napisał:

Ja bym ci polecić do TZR Leo VInce V6 super sprawa

Ehh no comments. V6 to lipa zarówno w osiągach jak i dźwięków.Brzmi gorzej niż seryjny ,a osiągi w porównaniu do innych wydechów wypadają blado. Już mówiłem wcześniej o Technigasię RSG. Chociaż ja do swojej wezme Metrakita Rk Oval fajny dźwięk i niezłe osiągi. Chociaż przy takim tunie jak ma ta TZR'ka zastanów się nad wydechem Ninja Twin.

a co z tą wagą to nie wiem bo ja mam Peugeot Jet Force C-tech (bez tuningu) który waży 115 kg a kolega Peugeot Speedfighter 2 307WRC i go biorę na szybkość Speed waży jakieś 90kg a kolega jest wagi piórkowej xD przyśpieszenie to samo ale v-max mam lepszy i to o jakeis 5km/h =p jak nie lepiej =) i o ile mi wiadomo te skuty mają takie same silniki… A więc weź TZR bo słyszałem że na RS: - Szybko odskakuje lakier na baku - łatwo jest się wywalić - nie zawygodne siedzenie - przyśpieszenie i v-max ma ładne bo jak tu mówił koledzy jest lekka… A TZR: - Bosko się siedzi - super się prowadzi - jest więcej części tuningowych - No i co najważniejsze to jest YAMAHA =]

[ Dodano: 2008-06-09, 20:40 ]
Metrakita Rk Ova - O dobrze mówisz zapomniałem o tym wydechu to jest extra V6 może tak ma kiepski głos =/

jak bede kupowal to na pewno jakas yamahe tzr;)…na razie trzeba skupić się na opchnieciu keewaya matrixa 07r. i skolowaniu brakujacego hajsu na TZRke :smiley: hehe

Ehh jeśli się wywalasz na RS to tym bardziej glebniesz na TZR :-? Co do jakości powłok lakierniczych w RS to wcale nie są kiepskie. Co do jej wyższości osiągów nad TZR to nie ma innego wytłumaczenia niż waga.Silniki te same a opływy aerodynamiczne wielkiego wpływu przy takich prędkościach nie mają. Części do jednego i drugiego modelu jest tyle samo ze względu na wspomniany wcześniej ten sam silnik. :-? :-? :-? :-?

http://video.aol.com/video-detail/aprilia-rs50-metrakit/1996737375 tutaj filmik z dzwiekiem “Metrakit Rk Oval” :wink: roznica w predkosci zapewne nie jest jakas duza między tzr i rs 50 wiec wybiore to co się bardziej mi podoba czyli tzr, a w dodatku i tak planuje tuning silnika wiec roznica redkosci między tzr 50 i sr50 nie ma zadnego znaczenia;)

Piszę bo czytałem to co mówili posiadacze tych motorków więc ja nie wiem czy koleś oszukiwał jak mówił że mu lakier odskakuje A po za tym według mnie nim pojazd większy i cięższy tym lepiej się trzyma drogi a przy większej prędkości to to nie ma znaczenia czy jest cięższy czy lżejszy =p a niby za co na TZR jest łatwiej zaliczyć glebę wytłumacz mi to… [ Dodano: 2008-06-09, 20:57 ] Bardzo fajny głosik =)) taki basowy xD

chyba chodzilo mu o to ze jeśli wywalasz się na rsce ktora jest lzejsza od tzrki to na pewno wywalisz się na niej bo jest ciezsza;)

Neeoo napisał:

Piszę bo czytałem to co mówili posiadacze tych motorków więc ja nie wiem czy koleś oszukiwał jak mówił że mu lakier odskakuje A po za tym według mnie nim pojazd większy i cięższy tym lepiej się trzyma drogi a przy większej prędkości to to nie ma znaczenia czy jest cięższy czy lżejszy =p a niby za co na TZR jest łatwiej zaliczyć glebę wytłumacz mi to...

Raz TZR jest większa i cię?sza.Jak moja TZR'k stała w salonie to była obok R6.Różnice gabarytalne są nie wielkie na konkretnych elementach różnica 1 max 2 cm w innych to są milimetry. Więc sam sobie odpowiedz.

wiecie moze ile kosztowaly by miesieczne raty przy kupnie yamahy tzr w salonie? Bo tak mysle, ze moze lepiej byloby kupić nowke…chociaz jezdzic na blokadach przez okres gwarancji to trochę nie za bardzo;/ Aaa i ile kosztuje nowa tzrka 50 w salonie;)?

polecam kupić troszkę uzywaną za mniejzą kwotą i wtdy trochę przeznaczyc na tuning :- :mrgreen: :lol:

Nowa ok 13k… Nie opłaca się kupować nowej TZR… Tak jak pisze mój poprzednik, kup sobie używaną.

uzywane nie znaczy wcale ze duzo gorsze … kup uzywaną

Nikikin napisał:

Nowa ok 13k... Nie opłaca się kupować nowej TZR... Tak jak pisze mój poprzednik, kup sobie używaną.

Kupiłem nową nie narzekam.Mam przynajmniej pewność co do jej stanu.W moim przypadku nie trace gwarancji po ściągnięciu blokad.Jedynie po założeniu np.wydechu klasy Racing trace gwarancje jedynie na cylek.Jak dla mnie dobry układ ,a większe moto i tak pewnie kupie po wakacjach ,a TZR będe jeździć na codzień.