Witam. Zastanawiam się nad kupnem Yamahy tzr i mam pytanie;). Lepiej kupić uzywana tzr`ke 50 czy 80cc? Jezeli kupilbym 50tke to ile kosztował by mnie generalny tuning na wieksza pojemnosc?..min 80cc. I co musial bym w niej po kolei wymieniac Mozna kupić wiekszy cylinder do niej niz 80cc a mniejszy niz 125 ? Czy w ogóle nie ma takich w sprzedazy. Ogolnie oplaca się bardziej kupić jakas 50tke (mam na mysli “scigacze” a nie skutery heh) i samemu robic tuning na wieksza pojemnosc czy lepiej od razu kupić o wiekszej pojemnosci tzn np 80cc z gory dzieki za odpowiedz;)
Lepiej samemu robić, bo wiesz co masz.
To jest bezsens… Zakładasz dobrą 70, ew. Polini For Race 80… Większe pojemności do tych silników to tylko rozwiercone cylindry…Marcin91 napisał:
Mozna kupić wiekszy cylinder do niej niz 80cc a mniejszy niz 125 ? Czy w ogóle nie ma takich w sprzedazy.
To tak czy siak będzie pierdziawkę :P. Może lepiej kup DT supermoto ;>? Przynajmniej się nie upokożysz jak jakiś gosciu ścigiem 600 będzie się chciał z toba ścigał ze swiateł :P.Marcin91 napisał:
(mam na mysli “scigacze” a nie skutery heh)
u mnie w miescie sa za duze korki zeby się scigac heh:D A yamaha dt 50 - 80 mi się z wygladu nie podobaja;) A z dostepnych “scigaczy” :mrgreen: 50-80 cc jakie polecasz?..Interesuja mnie osiagi byle nie takie jak w skuterach - chińczykach;) Bo z chińczyka właśnie chce się przesiąść heh A co powiesz o keeway x ray 50 …bo to niby super moto. Tylko ze keeway;( Ale wyglad jak dla mnie lepszy nawet od tych "scigaczy"50/80
Keeway sux, i wszystko jasne :P. No ja bym ci polecić sende. Dobre zawieszenie, silnik (tak naprawde AM6 to nie jest świetny silnik…). No i z send jest duzo wersji nadwoziowych, więc cos żadnego sobie wybierzesz :P.
Wlasnie gdzieś wyczytalem ze ten silnik AM6 jest nie do zajechania…a on właśnie znajduje się w tym keewayu. Obecnie sam mam keewaya matrixa od wakacji 07. Kupilem go nowego i jak do tej pory nie mialem z nim zadnych problemow. A nawet na przeglady nie jezdzilem tylko sam olej wymienialem. Ogolnie senda mi się nie podoba;/ wolal bym cos z tych “scigaczy” heh…potem podrasowac go trochę tak zeby jakieś 110-120 lecial i tyle;)
Heh a co sądzicie o Aprilia RS 125/80/50 jest to fajny sprzęcik nawet bym powiedział że ładniejszy od TZR fajna sprawa wyjechać taką Apką 80ccm wymiata się ;] chyba że ktoś lubi jeszcze mocniejsze to na allegro są 125ccm zarejestrowane na 50 ccm czyli kartą motorowerową bardzo fajny sprzet z tej Apki gdy bym miał lepsze oceny w SQL to już bym taką smigać xD
Jeżeli kupujesz już 80 to licz się z tym ,że może być zajechana. Co do tunu to w motorowerach wygląda to nieco inaczej niżeli w wypadku skuterów: Jeśli chodzi o 80ccm na polskim rynku dostępny jest tylko jeden cylinder Polini Race 80ccm. Do tego należałoby wymienić tarcze sprzęgła.Polecam Metrakit Pro Race Carbon ,ale zwykłe Pro Race powinny wystarczyć. Gaźnik jakiś ekstremalnie wielki był nie musi wystarczy 21.Dalej poleciłbym Ci wymienić wał na coś klasy Race.Top Racing(tu firma) do tego cylka starczy. No i ostatni wydech.Wystarczy w tym przypadku Technigas RSG chociaż możesz włożyć coś mocniejszego. Pozdro
Typhoon13 ma racją… jeśli kupujesz motor 80ccm prawdopodobne jest że może był zajechany a wiec masz tutaj 40% ALBO I 30% że trafisz na dobrego bo większość ludzi którzy zakładają cylki 80ccm to niby po coś Po to by szaleć xD wiec tu może jednak kupić uzywkę 50ccm i samemu zrobić tuning =)
no tez prawda;) a co polecacie z tych wszystkich dostepnych 50tek “scigaczy”:)? Chcialbym kupić jakiegos najlepiej do 4500zl a reszte hajsu wlozyc w tuning na 80cc czyli jakieś 1500zl Chyba,ze nie kupie nic porządnego do takiej ceny to kupie jakiegos nowszego a z tuningiem trochę poczekam:) W tym przypadku bede mial jakieś 6000zl na kupno motoru;)
No o ile masz o tym pojęcie albo kase żeby zrobić Ci to mechanik.No i żebyś nie zatarł RSki bardzo fajne sprzęty, kolega ostatnio kupić sobie 50cc i śmiga fajnie (malowanie najfajniejsze). Drugi znajomek w tamtym roku kupić RSkę 125 i śmiga elegancko :mrgreen: Ale lepiej używane 50cc +mechanik
właśnie oddal bym do mechanika bo samemu lepiej wole się z tym nie bawic;) W motorku najbardziej chodzi mi o osiagi (v-max) bo obecnie mam skutera;/ keeway matrix 50cc i na blokadach leci 55 km/h ;( hehe Ogolnie to chyba do wyrobu mam honde nsr, cbr i yamahe zsr z 50tek:)?
Jeżeli chcesz włożyć w tuning tyle ,żeby Ci jeszcze trochę pojeździć czyli inaczej mówił? polepszysz osiągi i chcesz ,żeby silnik był trwały nie wyrobisz się w 1500zł.Sam ostatnio liczyłem i więcej wychodzi i to przy cylku 70ccm.
no to najwyzej beda ciezkie wakacje hee:D —> praca…bo nie mam zamiaru dalej skuterem jezdzic 55km/h ;/
Spokojnie na początek osiągi seryjnej TZR lub nawet RS Ci starczą .Nie myśl od razu o tunie.Pojeździj trochę serii może akurat więcej nie będziesz potrzebować.
no tez prawda;) a jak myslisz…kupie jakas porzadniejsza tzr/rs/cbr/zsr/do max 6,5tys:)
Do 6.5 to możesz kupić owszem ,ale nie musisz.Obejrzyj poprostu jak będziesz kupowali unikniesz nieprzyjemności Ps:CBR 125 nie polecam:p
ogolnie właśnie mialem kupowac jakas 125tke zarejestrowana na 50tke…ale za duze problemy sa w czasie skolowania się policji ze to 125tka ;/ jak bym bral 125 to nsrke:D…ale wezne 50tke jakas:)
Więc zapamiętaj pewien schemat. RS–>szybsza od TZR bo lżejszą ,ale ma słabszą skrzynie TZR–>największa wśród ścigów 50ccm i najwygodniejsza dla osób wysokiego wzrostu.Lepsza skrzynia od RS ,ale wolniejsza ze względu na wage. To pomoże Ci uniknąć zakładania bezsensownych tematów na forum.Z resztą zapraszam na mój mały Tutorial w dziale To czy Tamto?
dla mnie najlepsze bylaby chyba tzrka bo mam ponad 190cm:) hmm…a jakie sa osiagi tych motorkow bez blokad …? Sorry ,że grzebałem Ci w poście ,ale pomyliłem się i nacisnąłem Zmień zamiast Cytuj. początkowo swojego posta napisałem w Twoim. Typhoon13
RSkę 50 kupisz elegancką do 6,5tys. Seryjna bez blokad poleci coś lekko ponad 100km/h jeśli się nie myle