Witam.Mam Yamahe Neos r 97 od dwóch miesięcy i niestety od kilku dni silnik jakby nie miał siły jechać :( Jak jest zimny to oki ale jak się rozgrzeje słabnie w oczach.Co mu dolega?
nie da rady tak stwierdzić, może być milion przyczyn, ja bym zaczał od wyregulowania gaźnika i niech pani sprawdzi czy ssanie chodzi prawidłowo. Druga przyczyna moze być konczący się cylinder.
Dzięki.Spróbuję z tym gaźnikiem.Monika mam na imię ;) nie ''pani'' ;) ssanie jest oki.a cylinder to juz grubsza naprawa?
Tutaj przyczyną też może być przegrzane sprzęgło.
W 2T nie jest trudno wymienić, aczkolwiek trzeba wiedzieć :D Ale jakby to cyl, to by zimny miał większe problemy z odpaleniem.Poza gaźnikiem może być też filtr powietrza, paliwa, przewody paliwowe i inne :D Ale lepiej od prostych rzeczy zacząć :)
Dokładnie, jak umiesz odkręcić pokrywę przekładni to odkręc i sprawdź czy dzwon nie jest przebarwiony
Vezyr wrote:
W 2T nie jest trudno wymienić, aczkolwiek trzeba wiedzieć :D Ale jakby to cyl, to by zimny miał większe problemy z odpaleniem.Poza gaźnikiem może być też filtr powietrza, paliwa, przewody paliwowe i inne :D Ale lepiej od prostych rzeczy zacząć :) ## Przy tych wadach to zimny by też miał problemy,a tu na zimnym silniku jest OK tylko jak się zagrzeje to klapa.
Bardzo Wam dziękuję.Jutro sobota wolna więc będę miała co robić ;) pobawię się w mechanika;)mam nadzieję że to jedna z tych ''prostych'' rzeczy.
Wiesz no mój miał przytkany filtr powietrza, to po zagrzaniu się słabł :D
## Nie twierdzę że nie masz racji, tylko że przy brudnym czy zatkanym filtrze powietrza skuter powinien mieć problemy z rozruchem o czym Monika nie wspomniała.Vezyr wrote:
Wiesz no mój miał przytkany filtr powietrza, to po zagrzaniu się słabł :D
No nie no na zdrowy rozsądek to masz rację, ale cuda się zdarzają.Co nie zmienia faktu, że filtr warto wyczyścić, gdyż to bardzo łatwe i można od tego zacząć.
Z rozruchem nie ma żadnego kłopotu :) potem jest gooorzej i słaaabo jedzie.koszmar.a tak było pięknie na początku...
A przebieg pojazdu można poznać?Coś robione po zakupie?
niewiele ponad 13 tys i nic jeszcze nie robione
Ja bym sprawdził świecę - najprościej wkręcić nową na rozgrzanym silniku. Jeśli przez kilka kilometrów nie wystąpią te objawy to można zapomnieć o problemie. U mnie w starym Romecie i w skuterze Pedy działo się tak samo. Zimowa świeca po prostu przegrzewała się a przegrzana świeca daje słabą iskrę która na początku nie spala całej mieszanki a potem zalewa się (jednocześnie się chłodząc przez co na chwilę znów podaje iskrę). Zmiana fajki w Pedzie pomogła (fajka otaczała całą świecę, teraz świeca jest odsłonięta i chłodzona powietrzem) i znów można jeździć. Ale w twoim przypadku i przy tym przebiegu to tylko przypuszczenie.
P.S. Świeca która jest przegrzana lub ma nieodpowiednie parametry (ciepłotę) po dłuższej jeździe robi się czarna (gorsze spalanie mieszanki, więcej benzyny zalega w cylindrze) i trudno ją doczyścić. Dzieje się tak przez skład stopu z którego wykonana jest świeca. Przy wzroście temperatury następuje wzrost rezystancji (oporu przepływu prądu) przez co iskra jest słabsza. Jednak świeca z dużą ciepłotą ma problemy na zimnym silniku.
Ciekawostka: w Zippie Quantum'ie 2T przy wydatku 38 złotych na układ zapłonowy zwiększyliśmy w-max o 4 km/h a przyspieszenie do 50 km/h wynosiło 4,5 sekund (poprzednio 6 sekund). Świeca wykazywała największą efektywność przy rozwarciu elektrod 1,2 mm. Większe rozwarcie poprawiało v-max i obroty maksymalne ale obniżało moc na małych obrotach. Ale się rozpisałem...
Tankowałaś ostatnio na innej stacji niż zawsze? Dolewałaś oleju?
Jak oceniasz prace silnika? chodzi równo? większe wobracje?
Stacja ta sama co ostatnio.Olej dolewany jakiś czas temu.Silnik zimny pracuje oki.Pracuje równo ale słychać że mu ciężko i nie ma większych wibracji niż miał.
Hmm, spróbuj zrobić eksperyment; dolej olej bezpośrednio do zbiornika paliwa, zobacz czy to pomoże.
Cześć:) Słuchajcie czy normalne jest to , że na filtrze powietrza jest olej?
Raczej jest to nienormalne.Przypuszczam że jest źle wyregulowany gaźnik.Wyczyścić filtr,gaźnik i regulacja(na ciepłym silniku).