Wyprawa dookoła POLSKI - Skuterem 49ccm! Wakacje 2011

Daniel35lat - w czym Suawek ma rację(oprócz teorii).
Każdy z uczestników który ma zamiar jechać bierze każde ryzyko pod uwagę.

Pyjan, nic nie porównuje, bo tu nie ma co porównywać. Różnych sytuacji trzeba się spodziewać bo konsekwencje mogą być takie że zamiast super przygody i wielu wspaniałych wspomnień, można mieć zrujnowane konto i spierdzielone wakacje.

Suawek - i tu masz rację.
Ale wbijmy sobie to do świadomości,że każda osoba która chce wziąć udział w takiej wyprawie bierze pod uwagę każde ryzyko.
Sam brałeś udział w wyprawie rowerowej,więc wiesz.

Postarajmy się ich wesprzeć i dodać otuchy.
Reszta należy do tych co mają jechać.

skuterek55 napisał:

Panowie nie krytykuje waszego planu jestem za dobry pomysł mi się podoba miałem zamiar dołąnczyć do tych co jadą .Ale co pisała prasa w tym artykule w głosie to nie jest prawda bo ten co nagłaśnia to po to bo szuka sponsora na pokrycie jego wakacji Postanowiłem że nie będę rozmawiał z dzieckiem .Morze rodzice mu na wszystko pozwalają ale ja się do tego nie przyłącze gada co innego na gg a co innego pisze na forum

To co piszą w Głosie Pomorza to oczywiście prawda, jechać ze Słupska mogę jechać ja i ktoś jeszcze. Lecz by ktoś jechał ze mną, to musi być normalny... Jeśli ja jestem dzieciakiem, to Ty chyba do szkoły nie chodziłeś :) Twoje "Morze" poprostu mnie rozwala, każdemu zdarzają się błędy ale chyba bez przesady :) Pozdrawiam. "Morze" kiedyś zrozumiesz, że Morze to jest Bałtyckie,Czarne itd. chyba że miałeś na myśli takie może :) Pozdro.

Suawek napisał:

Pyjan, nic nie porównuje, bo tu nie ma co porównywać. Różnych sytuacji trzeba się spodziewać bo konsekwencje mogą być takie że zamiast super przygody i wielu wspaniałych wspomnień, można mieć zrujnowane konto i spierdzielone wakacje.

Nie wiem ile masz lat, skąd pochodzisz i jakie masz wykształcenie. Ale takie wypowiedzi są standardem w Polsce. Jakby każdy podchodził do życia jak Ty to pewnie te życie byłoby nudne. Ale tak myśli 90 % Polaków którzy boją się wyzwań i podchodzą do spraw : to się nie uda, to zły pomysł, pomyślcie co robicie..... itp. Dzięki bogu jest ye 10 % ludzi którzy chcą brać życie za rogi i pokazać tym 90 % pesymistom że da radę :)

Pozdrawiam

Woddzu

http://www.wyprawaskuterem.info.pl/

Co do Flasha to w artykule podana jest strona skuterowo.pl

http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101118/SLUPSK/82324733

[center] CYTAT [/center]

Szymon na skuterze jeździ od wakacji.

(Fot. Łukasz Capar)

Pomysł zorganizowania podróży po Polsce na skuterach narodził się wśród użytkowników portalu internetowego www.skuterowo.pl. Rozpropagował go Piotr Bobbe z Czeladzi. On razem z innymi użytkownikami skuterów chce przejechać ponad 3600 kilometrów.

– Dziennie będzie do pokonania około 300 kilometrów. To może być bardzo przyjemny fragment wakacji – mówi Szymon Kajdas, trzecioklasista z Gimnazjum nr 5 w Słupsku.

Na skuterze marki Keeway jeździ od sierpnia 2010 roku, kiedy kupił mu go tata. – Wcześniej, już w I klasie zdałem egzamin na kartę motorowerową. Trochę jeździłem crossem po lesie i na motorowerach kolegów , a gdy tata kupił mi mój własny, od razu pozwolił mi na niego wsiąść i sam dojechałem do domu – opowiada Szymon.

Szybko nabrał wprawy, ale nie szaleje. Przestrzega przepisów prawa drogowego i zawsze jeździ w kasku. Być może dlatego rodzice mu zaufali i choć mama się trochę boi, to jednak uzyskał ich zgodę na to, aby się wybrał skuterem w podróż po Polsce.

– Wiem o wszystkim. Szymon rozmawiał ze mną o tym pomyśle – zapewnił nas wczoraj ojciec gimnazjalisty.

Pomysłodawcy już pracują nad wytyczeniem trasy podróży, podczas której uczestnicy będą nie tylko odkrywać nowe miejsca, ale także testować sprawność skuterów. Na razie wiadomo, że uczestnicy wyruszą we wspólną drogę z Warszawy.

– Już rozmawiałem z pracownikami autoryzowanego dealera skuterów firmy Keeway w Słupsku. Obiecali, że przygotują mój pojazd do drogi – zdradza Szymon Kajdas.

Jednak większy problem stanowi zdobycie pieniędzy na paliwo do skutera. Szymon ma nadzieję, że uda mu się pozyskać sponsora, który pomoże mu sfinansować wydatki na wyprawę. – Skuter dużo nie pali, ale kilkaset złotych bym potrzebował – uważa.

Na razie wśród osób, które zgłosiły chęć udziału w wyprawie skuterowej, nie znalazł nikogo innego ze Słupska. Byłoby mu jednak raźniej, gdyby zgłosił się ktoś, kto ma takie samo marzenie jak on.

Dopesc napisał:

Woddzu
...

Można wiedzieć kto Ci podał adres strony?

Google ?

Skuterem Dookoła Polski
21 Lis 2010 ... Tagi: inca, mapa, test, wyprawa | Kategoria: Skuterem dookoła Polski |. Kalendarz. Listopad 2010 ... Głos Pomorza : Więcej.... Tagi ...
wyprawaskuterem.info.pl/ - Kopia

Dopesc napisał:

Google ?

Ok. Aż się dziwie że tak wujek google szybko działa.

Info dla wszystkich zainteresowanych:

Strona wyprawy jest w trakcie budowy ale zapraszam wszystkich chętnych na :

Jest to oficjalna strona wyprawy. Strona jest w trakcie uzupełniania. Proszę o wyrozumiałość, dodawanie komentarzy - zapodawania info o tej stronie gdzie tylko możecie.

Pozdrawiam

W tym liście w słowie "zrozumiem" autor zgubił m na końcu ;p

Witam!
Żeby nie było że ja nie doświadczony jestem :)
Skuter owszem mam od wakacji, wcześniej jeździłem na cross'ie w klasie 80-125 <posiadałem 125> przelatałem na nim około 3 tys.
a przez kilka miesięcy do dziś nazbierałem 5430 km. + kilka dni bez linki niestety, ale i tak go nie sprzedaję więc mi to nie robi :D

Flash50 piszesz że skuter mam od wakacji ,co ty tu wciskasz za kit ,kupiłeś go od Inez w sierpniu i ty nazbierałeś ponad 5000km .Zbierać to ty może zbierałeś ale puszki . Ty tym szrotem to nawet do Katowic nie dojedziesz

No a sierpień to nie są wakacje ? :) Kupiłem 2 sierpnia i jestem zadowolony że nie brałem padła od Ciebie :) bo mój jeszcze jeździ :) zrobiłem 5429 km i 600 metrów.... ma już 10929 przebiegu... i śmiga... złom to masz w kieszeniach :) Pozdrawiam Skuterek55 jesteś moim idolem :) i dziękuję bardzo za wsparcie :)

Facet co ty za pierdoły wypisujesz -jestem jestem zadowolony że nie brałem padła od ciebie .Słuchaj ś.......... ja cię nie znam, i nigdy nie widziałem i lepiej że takiego p........ nie będę oglądał . Panowie zastanówcie się co wy g...... bierzecie na wyprawę, to tak jak byście zabrali niemowlę

Pewnie, naprawdę nie musisz mnie wspierać :) poradzę sobię i dziękuję że we mnie wierzysz :) Naprawdę :) Skończmy temat, bo zaśmiecamy forum :) masz problem, to napisz na GG proszę :)
Dzięki jeszcze raz. :)

Nie ma za co dziękować podziękujesz mi na osobności

Ile Wy do chole** macie lat?Po co kłótnie w temacie o wyprawie?Skorzystajcie z prywatnych wiadomości, a nie śmietnik robicie.Spokój /OT

skuterek55 napisał:

Nie ma za co dziękować podziękujesz mi na osobności

A to sobię zachowam jako groźbę. Widzisz Vezyr, ja napisałem. nie będe zaśmiecał forum :) pozdrawiam Pana, i wszystkich obecnych, temat skończony.

Witam.

Właśnie ukazała się lista miast przez które chcemy przejechać jak i również tabela poszczególnych etapów wyprawy.

Zapraszam: http://www.wyprawaskuterem.info.pl/?page_id=7

Nie chciałem pisać tam na stronie, ale nie wiem czy nie chcieli byście "nadgonić" trasy, i nocować w Słupsku ? :) nocleg jest :) jeszcze tylko grilla zrobić i siedzimy :) tak myślę :) ale pod mój dom to zajedziemy napweno :D Albo jechać do tego mojego Słupska i być tam cały dzień <pospać sobie w dzień nawet :) i nockę walnąć na jeździe, ale wtedy załamał by się cały harmonogram więc lepiej nie :D