Wymiana karty motorowerowej na prawo jazdy AM

Witam
Mam pytanie kiedy mam wymienić karte motorowerową na prawo jazdy AM ?

Wówczas, gdy wejdzie w życie nowa ustawa. Wypatruj jej więc cierpliwie :-) Styczeń 2013r.

a trzeba to robić ? niby prawo nie działa wstecz ? a 30 zł to juz prawie pełen bak :))

Potos napisał:

a trzeba to robić ? niby prawo nie działa wstecz ? a 30 zł to juz prawie pełen bak :))

Można wymienić kartę ale nie trzeba. Ustawa wchodzi w życie 17/18 stycznia 2013. A co do 30zł to trzeba robić badania a sam odbiór prawka kosztuje 80 zł :D

To jest delikatnie mówiąc chore, żeby robić prawo jazdy na motorower :/. Jeśli tak to już mogliby chociaż zrobić np nie 50cc a 70cc. i nie 45km/h tylko 65.

lekarz:50-100zł+karta 80zł=130zł-180zł

lisu7 napisał:

lekarz:50-100zł+karta 80zł=130zł-180zł

ja pytalem i dostalem odp ze wymiana jeat darmowa.

Słyszałem że mają przesunąć rewolucję przepisową , ale może to plotka. Choć na onecie było...

monek100 napisał:

To jest delikatnie mówiąc chore, żeby robić prawo jazdy na motorower :/. Jeśli tak to już mogliby chociaż zrobić np nie 50cc a 70cc. i nie 45km/h tylko 65.

gdzie tam 65 , ja bym chciał żeby do 100km/h podnieśli, ehhh... marzenia :D

nie tylko pan powyzej to slyszal , ktoregos dnia na internecie przeczytalem , ze ustawa wejdzie w zycie dopiero za 3 lata , w moim przypadku to dobrze bo zalapie sie na prawo jazdy na starych zasadach ;)

Lukario napisał:

monek100 napisał:

gdzie tam 65 , ja bym chciał żeby do 100km/h podnieśli, ehhh... marzenia :D

100 km/h?:o. lepiej nie bo przyrost naturalny by sie wyzerowal i panstwo by padlo :p

To co nie trzeba tego wymieniać, można jeździć na karcie?

Jeśli wejdzie ta ustawa to gdzie trzeba wymienić taką kartę w ośrodku szkoleniowym czy w urzędzie miasta ??

W ogóle czy to potrzebne ? Jeśli nie miałbym kart a został bym złapany przez psy to był by jakiś mandat ?

Zmiany wejdą na 100% w styczniu 2013r. Niektóre tylko kwestie, jak jednolity system informatyczny będzie obowiązywał za kilka lat. Wystarczy wygooglować - najnowsze informacje z przed kilku dni:
http://www.twardziel.pl/motoryzacja/porady/zmiany_w_przepisach_na_prawo_jazdy_co_przynosi_2013_rok,793,0.html

Mamy juz 2013 :) To trzeba wymieniac ta karte, jesli tak to gdzie i jakie sa koszty??

13 styczen ludzie!!!!!!!

jajo422 napisał:

13 styczen ludzie!!!!!!!

jak już to 19 mądralo.

19 stycznia :-)

oj tam mała pomyła ;d
" Masowy, obowiązkowy proces wymiany ruszy 19 stycznia 2028 r i potrwa pięć lat."http://www.twardziel.pl/motoryzacja/porady/zmiany_w_przepisach_na_prawo_jazdy_co_przynosi_2013_rok,793,0.html
karty też?

A1 jest od 16 lat na pojemnosc do 125 ccm tak? czyli nie trzeba wymieniac karty motorowerowej na am jezeli ktos zda A1?