Wykrywalność nikotyny ...

Elo!
Tak się zastanawiam czy za pomocą badań tzn. pobranie moczu i krwi takie podstawowe… czy można dzięki temu wykryć nikotynę w organiźmieć tzn. jak ktoś pali papierosy…
i po ilu dniach niczym tego nie można wykryć
Czy może dzięki tym badaniom się nie da? czy są jakieś inne ??
Proszę o wypowiedzi xD

Myślę że za pomocą tych badań można wykryć nikotynę w organizmieć człowieka, ale raczej niedawno palonych fajek :wink:
podobno heroinę można wykryć nawet po roku od zażycia ale nie wiem czy to prawda…

Adverion, a tak w ogóle to będziesz miał badania i się boisz :?: :smiley: xD

No tak będę miał xD ale ja już 2 dni nie… xD więc nie wiem czy wykryje czy nie… po 2 dniach a wiesz jak nie wykryje to będę miał apke RS a jak wykryje to już nie wiem :mrgreen:

testy na mocz wykrywają do 2 dni po zapaleniu szluga wiem bo testowałem xD a z krwi też się da ale jaka skutecznośc??? nie wiem …

to ja powiem tak
można wykryć jeśli przed chwilą paliłęś bo z hemoglobiną w krwi łączy się CO2 i badanie krwi to wykryje
a z nikotyną to jest tak ze jeśli mało palisz tzn 4-6 fajek dziennie to nie ma opcji zeby wykryć jeśli juz 2 dni nie palisz
a jeśli palisz np 1 pacze dziennie to można wykryć nawet do 1 tyg po tym :slight_smile:

Zgadzam się z kalin309, :stuck_out_tongue:

a jak bym np. teraz zapalił i za 1,5 dnia bym poszedł na te badania ? to co wtedy ??? teraz bym zakopcił a w czwartek o 8:00 na badania to wykryje ??? jeśli są te specjalnie na to i te normalne to wykryje czy nie ?

ja bym na Twoim miejscu nie zapalił te 2 dni :stuck_out_tongue: az do badań :stuck_out_tongue:

a ty wiesz jak to jest ciężko :!: :stuck_out_tongue: no a jak by mieli mi robić badania specjalnie na to to czy są one droższe czy wszędzie je wykonują i po ilu dniach by mi nie wykryło ?

wiem jak ciężko :stuck_out_tongue: sam pale :stuck_out_tongue:

ja tez pale wiec wiem :wink:

a tak na marginesię to nie pal te 2 dni jak chce ci się zapalic to zjedz coś sobie i będzie ci łatwiej

albo wpieprzaj paluszki słone tez sa dobre :slight_smile:

ffffffuuuuuuuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!

O boże … ale to co ? Rodzice podejrzewają Cie o palenie tak ? A ty mówisz, że nie ? :smiley:

no zgadłeś =D

Bardziej kretyńskiego tematu założyć się nie dało :okulary2: :stuck_out_tongue:

lol prawie jak kforum tibia.org.pl ;o

człowieku to jest mój największy problem jaki miałem hehe ^^ w końcu jest i tak w nonsens a nie w Tuningu Mechanicznym czy Serwisię :stuck_out_tongue:

radził bym was nie odzwac się do Adverion, -a bo jak ktoś nie pali to bardzo wkużony chodzi :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

to pewnie masz wnerwiających starych, współczuje :-?
moi starzy wiedzą że jaram i nic z tym nie robią a jak stara chce mnie fajką poczęstować to ją wyśmiećwam :mrgreen:

Adverion, weź się pomęcz te 2 dni na apke rs warto.!! wpierdalaj nawet cały dzień, idź gdzieś gdzie nie będzie czasu na palenie kombinuj, bo kurde wiesz.

[ Dodano: 04-08-2009, 22:18 ]
zawsze też możesz przed wyjściem do lekarza gdzieś iść a potem po badaniu powiedzieć rodzicom że byłeś u kolegi i on tak jarał i się nawdychałeś <lol2>