Witam,czy doradzicie mi jaki skuter mam kupić,posiadam ok.6tyś zł.Zastanawiam się nad Kymco Bet&Win 50 2T lub Keeway, tylko nie wie który model.Będe jeździć nim do pracy w korkach i na wypady za miasto z żoną.Jakie parametry powinien posiadać skóter?
Za pomoc dziękuję.
Między tymi dwoma to tylko Kymco Bet&Win 50 2T a będziesz zadowolony.
Jeśli nie jesteście "dużych gabarytów" to jeszcze ten jest bardzo dobry: http://kymco.pl/?page_id=378
Fajny ten vitality, zastanowię się i porównam je w sklepie,s skuter kupywać na wiosnę czy w zimę, co sądzicie?A jakiej produkcji są te skuterki, mam nadzieję że nie chińskie?
Są tajwańskie. Jeśli masz wybór kymco vs keeway, to nie ma co się zastanawiać, bo kymco dużo lepsze. Lepiej kupić teraz, bo można zaoszczędzić.
Hugo, każdy chwali swoje... Ale według mnie B&W lepszy od Vitalki. Chociaż jeżeli tak jak napisał Hugo nie jesteś wysoki itd. to można zaoszczędzić i kupić Vitalke. Albo jeszcze więcej zaoszczędzić i kupić Agility. Popatrz tu: http://kymco.pl/?page_id=4 Może coś Ci się spodoba.
Pod jakim względem B&W jest lepszy od Vitalki? Chyba tylko że jest chłodzony cieczą i większy,ale za to ma gorszy start i więcej pali.
No właśnie o to mi chodziło. Głównie brałem pod uwagę wygodę i chłodzenie cieczą. Pali może 0,5l więcej, a ze startem nie wiem.
Jak masz 6 tys to proponuje jakieś tzw. skuter orginalny zależy jaki chcesz skuter ja bym proponował peugeota aprillia lub yamaha silniki nie do zatarcia, ale jeśli już wymierać miedzy tymi dwoma to radziłbym kymco lepszy
Proponuje kymco super 8) kolega ma narobil 11tysiecu bey rzadnej awarii) albo kymco agility:)
Byłem dzisiaj w sklepie i oglądałem kymco agility, vitality, super 8 i 9.ztych czterech będe wybierać.Brać 2T czy 4T jak wygląda sprawa napraw 4T.Czy warto poczekać do stycznia i wtedy kupywać?
Zależy. Jeśli liczy się oszczędność to 4T, bo pali o 05/1 l mniej niż 2T. Jeżeli natomiast bardziej zależy Ci na osiągach i przyspieszeniu to 2T.
Do stycznia czekać nie warto, bo teraz możesz kilka stówek zaoszczędzić wyciągając niezły rabat.
Gościu w sklepie mówił że 4T zbiera się od mniejszych obrotów nie trzeba go piłować, a 2T od wyższych , więcej gazy trzeba dawać. Czy to prawda? 4T jest bardziej awaryjny niż 2T? Więc który?
Nie będę po raz kolejny wypisywał różnic i zalet silnika 2T i 4T tylko polecam poczytać a wszystko będziesz wiedział i podejmiesz decyzje co bardziej wolisz.
http://www.skuterowo.com/2t-czy-4t-jaki-silnik-wybrac/
Ok. dzięki, bardzo mi pomogłeś,teraz już wiem jaki silnik mam wybrać.Tylko teraz został do wybrania model skuterka, VITALITY,AGILITY,SUPER 8, lub 9.
Wszystko Kymco więc wybieraj który Ci się bardziej podoba i ten na którym Ci się wygodniej siedzi. Silnik o ile się nie mylę we wszystkich przez Ciebie wymienionych te same. Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
arekolsztyn napisał:
Ok. dzięki, bardzo mi pomogłeś,teraz już wiem jaki silnik mam wybrać.Tylko teraz został do wybrania model skuterka, VITALITY,AGILITY,SUPER 8, lub 9.
Bierz super 9, chłodzenie cieczą to duży plus dla skutera.
No i biorę super 9. Obniżka jest 10% i kosztuje 6tyś.Czy pierwszy przegląd zerowy jest płatny?Jaki olej do mieszanki mam stosować, jaką bęzynę mam lać 95,czy 98 i jak mam zabezpieczyć go na zimę?
Co do pierwszego przeglądu to zależy od serwisu, u mnie nie był płatny. Na olej masz zbiornik także tylko oleju dolewasz. Lepiej lać jakiś lepszy taki koło 30-40zł, bo starcza tak na 1500km, a jest duża różnica pomiędzy jakimś lepszym np. mobilem a takim syfem ze stacji za 15zł.
pogadaj w serwisie, wszystko Ci powiedza:)i w ksiazecce bedziesz mial ewentualnie...
OK.dzięki