Wybór 50cc do 2k - Chiny?

Rugbyman napisał:

Dodatkowo w przyszły weekend tj. 4 - 6 marca jest w Warszawie wystawa motocykli, quadów, skuterów i całej gamy akcesoriów związanych z jednośladami lub quadami.

Dzięki za info i propozycje "śmigania". Postaram się skorzystać z obydwu opcji.
Pzdr,
MZ

skuterowo garnie się do pomo0cy

HugoBoss napisał:

chaffinch przejedz się tam i obejrzyj skutery:
Motor-Land
ul. Wał Miedzeszyński 262
04-792 Warszawa
http://kymco.pl/

Tak, już mi to sugerowałeś i tak chyba zrobię.
Po obejrzeniu na żywca "perełek" ze stajni (a może pola ryżowego;) Kingway, moje myśli idą w stronę podwyższenia nieco poprzeczki. Nadal interesuje mnie sqter z kanapą, a po przejrzeniu paru miejsc w sieci, z Waszymi sugestiami z tyłu głowy, aktualnie skłaniam się w stronę:
Kymco New Dink 4T (paru z Was mi go radziło);
Kymco Bet & Win 2T;
Peugeot Viva City 2T.
Wszystkie one podobają mi się wizualnie na podstawie zdjęć w internecie, żadnego z nich nie widziałem na żywo - to chcę zrobić w najbliższych dniach.
Możecie wypowiedzieć się na temat wymienionych przeze mnie modeli? Który z nich szczególnie polecalibyście i dlaczego?
Pzdr,
MZ

chaffinch nie rozumię Cię, najpierw szukasz skuta do 2 kafli, bo nie wiesz czy dostaniesz skuterowego bakcyla, a tu raptem decydujesz się na skuter 3 razy droższy..to po co było całe to zamieszanie? albo sam nie wiesz co chcesz, albo nie masz własnego zdania i podatny jesteś na sugestie..to może szukaj od razu skutera za ponad 30tyś PLN, taki będzie najlepszy ;)

A kto powiedział że nadal nowego Szuka?Aczkolwiek Vivacity jakieś mega wielkie nie jest jbc, zwykły skuter.

no tak, ale chaffinch na początku pisał że interesuje go tylko nowy...zresztą niech kupuje co chce, każdy uczy się na własnych błędach, mnie też nauczyło żeby używanych firmówek nie kupować gdy dowiedziałem się ile kosztuje moduł zapłonowy do Hondy-1000zł, to połowa chińskiego skutera który wcale nie musi być be!

To ciekawe gdzie taki moduł i do czego znalazłeś :D Fakt, pisał o nowych na początku, ale może zmienił zdanie :D

Vezyr skoro nie wierzysz zadzwoń sobie do dowolnego salonu Hondy i zapytaj ile kosztuje moduł do Hondy Pantheon 125 z 2001r.
Zmienił zdanie po waszej nagonce na chińszczyznę, ja mu polecałem z Kingway'a Martinelli 4T w cenie 2tyś, a z lepszych chińczyków Kymco Agility 4T w cenie 3400zł za nowy nie śmigany, niestety większość osób z tego portalu nadawali że 4T w skuterze to pomyłka i zmienił zdanie, tylko ciekawe bo New Dink to 4T..widzisz, tak to jest jak ktoś nie ma własnego zdania tylko słucha głupich porad.

albo nie masz własnego zdania i podatny jesteś na sugestie..to może szukaj od razu skutera za ponad 30tyś PLN, taki będzie najlepszy ;)

A ja nie rozumiem czemu się spinasz. Nie każdy musi zgadzać się z Twoim tokiem myślenia. Bardzo dobrze że się kolega nawrócił i że bierze pod uwagę doświadczenia innych.
I proszę Cie nie mieszaj tu różnych systemów walutowych i nie porównuj Hondy 125 z 50-tkami.

tylko że on jeszcze nie wie czy wogóle spodoba mu się jazda skuterem, poczytaj sobie pierwsze wypowiedzi

A ja się nawróciłem z firmówki na chiński, z Hondy na Kymco i jestem zadowolony, moje doświadczenie też mógłby brać pod uwagę, pierwszy poleciłem koledze chiffinch Kymco Agility..

aha.. Suawek, mieszanie pojemności nie ma tu nic do rzeczy, chodzi o ceny częśći, moduł do Hondy 1000zł, a do Kymco People 150 35zł..dla kogoś kto chciał wydać na skuter 2000zł powinno to coś znaczyć.

Pietro napisał:

chaffinch nie rozumię Cię, najpierw szukasz skuta do 2 kafli, bo nie wiesz czy dostaniesz skuterowego bakcyla, a tu raptem decydujesz się na skuter 3 razy droższy..to po co było całe to zamieszanie? albo sam nie wiesz co chcesz, albo nie masz własnego zdania i podatny jesteś na sugestie..to może szukaj od razu skutera za ponad 30tyś PLN, taki będzie najlepszy ;)

Posłuchałem Waszych sugestii, to raz. Wczoraj po raz pierwszy w życiu fizycznie dotknąłem maszyn Kingway i to spowodowało, że podniosłem poprzeczkę - nie jestem przyzwyczajony do dotyku badziewia, nawet jeżeli nie polubię skutera samego w sobie, to nie chcę przez wspomniane wcześniej 1-2 sezony denerwować się widząc źle spasowane części czy tani , ruszający sie na wszystkie strony plastik imitujący manetkę gazu.
Własne zdanie mam, zmieniam je, bo tylko krowa go nie zmienia. A na sugestie podatny też jestem - stąd moja obecność na forum z pytaniami.
Tych z Was, których nie razi dalsze udzielanie mi rad, proszę o opinię nt. tych trzech skuterów:
Kymco New Dink 4T;
Kymco Bet & Win 2T;
Peugeot Viva City 2T.
Każdy z nich nowy kosztuje poniędzy 5 a 6 tysięcy, mówię o roczniku 2009.
Pzdr,
MZ

PS. Mój wymarzony skuter to nniezmiennie Suzuki Burgman 650 Executive, ale na niego mnie nie stać.

Człowieku, to byś się dopiero uglebił jakbyś nabył tego Burgmana 650-tkę, gdybyś oczywiście miał kasę.. Kupuj co chcesz, wszystko jest dobre jak jest nowe i to do czasu... ;)

Pietro napisał:

A ja się nawróciłem z firmówki na chiński, z Hondy na Kymco i jestem zadowolony, moje doświadczenie też mógłby brać pod uwagę, pierwszy poleciłem koledze chiffinch Kymco Agility..

Kymco nie jest chińskie to raz. Pomijając już zawiłości terytorialno-adminitracyjne to są zupełnie inne światy i Tajwan podobnie jak Hongkong z chińską jakością mają niewiele wspólnego. Dwa, to Kymco przez przeszło 30 lat było podwykonawcą Hondy a silniki 2T w Kymco to SF10 czyli silnik Hondy między innymi montowane w Honda X8R. Kymco nie można w żaden sposób porównać do hipermarketowców, Zipów, Keewayów czy Kingwayów bo to zupełnie inna bajka więc nie wprowadzaj kolegi w błąd.
People jest na gaźniku a Pantheon na wtrysku tak? No to tu nie ma znaczenia pojemność tylko zastosowane rozwiązanie.

Suawek napisał: silniki 2T w Kymco to SF10 czyli silnik Hondy między innymi montowane w Honda X8R.

Krótko mówiąc, z zaproponowanych przeze mnie modeli Kymco, optowałbyś za 2T w Bet & Win, a nie 4T z New Dink?
PS. A Tajwan to zbuntowany kanton chiński :roll:
Pzdr,
MZ

Co ty pier***isz, Honda była na gaźniku! ale to i tak gó**o ma do rzeczy jak chiński Tajwan, czy skutery z marketu! chociaż te z marketu też jeżdżą.. A Keeway to jedyna firma, która nie ukrywa swego pochodzenia i mają się czym pochwalić, bo sukcesy zawdzięczają tylko sobie, nic nie mieli w spadku po rozwodzie w przypadku Kymca z Hondą.

chiffanch ja już tym dzieciakom nie raz pisałem o chinach, tajwanie, itd, ale mają twarde głowy i klapki na oczach..
Co do skutera, jeśli zmieniłeś już zdanie, to z tych wytypowanych poleciłbym Ci tylko New Dinka..

Czy ty czasem nie przesadzasz trochę?Jakieś kompleksy masz?Myśli że najważniejszy jesteś?Najmądrzejszy?Dzieci to ty do kolegów z piaskownicy możesz gadać, że ktoś ma inne zdanie to już się czepiasz, no bo ty jest oh i ah.Jak nie umiesz prowadzić normalnej dyskusji na tym forum, to sobie innego poszukaj.

Jak jeździłem skuterami, to mamusie zmieniały wam pampersy, skąd wy tyle mądrości macie, co? bo ja z życia, wszystko co wiem opieram na własnych doświadczeniach.. Ale OK, bawcie się dzieciaki w waszej piaskownicy i doradzajcie starszym, bo jesteście najmądrzejsi.