Panowie zapach manetek wynika z materiału z których zostały zrobione. To najtańszy szit, wyobraźcie sobie, że kiedyś kupiłem najtańszą torbę do lapka i tak właśnie pachniała. Sprzedawca radził mi ją w czymś wyprać jakiejś chemii ale już nie pamiętam co to było. Wylądowała w śmietniku. Cóż trzeba przetrwać tę uciążliwość może z biegiem czasu wywietrzeje.
Pamiętam, że w Torosie też jest ta ujma, czyżby to skuty z tej samej fabryki.
AnS ile masz km i jak się Twój F16 sprawuje? Ile pali?
Dostawcy, powiem ci że całkiem nieźle :) Na razie zrobiłem 130 km na jednym baku i jeszcze mam koło 1/3 zbiornika. Wpadając w dziurę na warszawskich drogach naprawił mi się czujnik paliwa. Tak poza tym zmieniłem już pierwszy olej przy 38km i na razie ciężko cokolwiek dodać. Jeszcze trochę za wcześnie na jakąś recenzję, ale myślę że będzie dobrze :) Staram się go nie katować, ale jeżdżąc po warszawie nie zawsze się da jechać wolno.
Dostawcy, mój skuter ma 4900 km przebiegu. Przy 3700 km ukręcił się wał, musiałem kupic nowy gaznik, pasek po 4000 km pękł. Przedni zacisk hamulcowy do wymiany, ale nie robie tego, ponieważ szkoda kasy ładować w tego złoma. Non stop jakieś problemy z elektryką. Przydałoby sie pogrzebać przy zapłonie, bo strzela z wydechu. Póki co narazie sie toczy. Ciekawe kiedy wyzionie ducha. Już nie mam nerwów naprawiać tego skutera, a po drugie szkoda kasy. Sam skuter kosztował 2899 zł, a jakieś 800 zł wsadziłem w niego.
Kutoszu a jaki rocznik? I cały czas Ci się sypie od początku czy ostatnio jakoś? Nie wydaje mi się, że to 139qmb bo w danych technicznych ma 4,5km a nasza Bassa ma 3 km to spora rózńica.
Pietro zwracam sie do ciebie jak do eksperta w dziedzinie smarowania. Otóż wymieniałem dzisiaj olej w silniku niestety nie dostałem słynnego castrola 20w/40 natomiast wlałem selektola specjal SD 20W/40 moje pytanie brzmi czy moge go również wlać do skrzynki proszę o pilna odp ponieważ po przebiegu 550 km moja Bassa przy zwalnianiu wydaje odgłos lądującego beinga ha ha i byc może przyczyna tego jest starym oleju.Olej w silniku który wymieniłem miał kolor smoły gestość jeszcze w miare obawiam się że olej przekładniowy nie bedzie nic lepszy
Masz tu temat o olejach, przeczytaj wszystkie komentarze, to że Pietro się udziela przy olejach i wypisuje nie wiadomo co jeśli chodzi o symbole, oznaczenia itd. to nie znaczy że jest ekspertem.Nie wnikam czy dobrze doradza i czy coś umie czy nie, ale bez przesady, to że olej ma inną markę to w skuterze ma niewielkie znaczenie, podobnie jak wg mnie te oznaczenia, za stary silnik, żeby czuł różnicę przez olej, a koszt remontu na tyle niski, że można właśnie na oleju tańszym i rzekomo gorszym oszczędzić na nowy cylek i jeszcze nam zostanie na przyjemności.Takie moje zdanie.